Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 15.2.2014

Opava - Podnapilí muži fyzicky napadali obsluhy opavských restaurací a další...(8 případů) 

 

Dopravní nehodovost

V průběhu dne 15.2.2014 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě ke 2 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, bez zranění osob, kdy celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 110.000,- Kč.


Šestatřicetiletý muž fyzicky napadl obsluhu diskotéky v restauraci Na Střelnici v Opavě

Dne 15.2.2014 policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Výtržnictví“, neboť na podkladě všech doposud zjištěných skutečností je zřejmé, že v době kolem 01:00 hod. dne 15.2.2014 muž ročníku narození 1977 z Opavy jako host diskotéky klubu Na Střelnici na ulici Náměstí Svaté Trojice v Opavě fyzicky napadl obsluhu baru (muže ročníku narození 1987 z Opavy), kterého několikrát udeřil pěstí do obličeje, kdy mu tímto způsobil zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření ve Slezské nemocnici v Opavě s dosud nezjištěnou dobou léčení. Po napadení se agresivní muž dožadoval vrácení uhrazené finanční částky 300,- Kč za alkohol, kdy mu tuto hotovost poškozený muž vydal z obavy, aby jej opětovně nenapadl. Lustracemi v dostupných evidencích bylo zjištěno, že se šestatřicetiletý muž svého protiprávního jednání a chování dopustil opětovně, jelikož byl za obdobnou trestnou činnost odsouzen Okresním soudem v Opavě z dubna roku 2002 pro trestný čin „Výtržnictví“. Vzhledem k tomu, že byl výše jmenovaný muž v silně podnapilém stavu (orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager mu byla naměřena hodnota 1,42 promile alkoholu v dechu), bylo ze strany zakročujících policistů rozhodnuto o jeho umístění na protialkoholní záchytné stanici v Opavě k vystřízlivění. Vše je nadále v prověřování a v prošetřování.


Šestadvacetiletý muž fyzicky napadl servírku restaurace na ulici Kasárenské v Opavě

V 05:00 hod. dne 15.2.2014 policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Opavě zajistila v objektu restaurace U Vočka na ulici Kasárenské v Opavě muže ročníku narození 1987 z Hradce nad Moravicí, který chvíli předtím v silně podnapilém stavu fyzicky napadl servírku dané restaurace, a to ženu ročníku narození 1987 z Opavy, které zkroutil ruku. Vzhledem k tomu, že následnou orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager mu byla naměřena hodnota 2,80 promile alkoholu v dechu, bylo ze strany zakročujících policistů rozhodnuto o jeho dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Případ je šetřen jako přestupek proti veřejnému pořádku a jako přestupek proti občanskému soužití. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a rovněž nevznikla žádná škoda na majetku.


Pokus vloupání do restaurace U Zlatého kříže na ulici Krnovské v Opavě

Neznámý pachatel spáchal na ulici Krnovské v Opavě přečin „Krádež“ spáchaný ve stádiu pokusu tím, že se v noční době od 00:30 hod. do 08:30 hod. dne 15.2.2014 pokusil po páčení dveří vniknout do restaurace U Zlatého kříže, což se mu nepodařilo, dovnitř nevnikl, nic neodcizil, poškozené soukromé firmě z Opavy však na zařízení způsobil škodu ve výši 3.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do sklepního boxu na ulici Haškové v Opavě

V době od 15:00 hod. dne 14.2.2014 do 08:30 hod. dne 15.2.2014 neznámý pachatel spáchán na ulici Haškové v Opavě přečin „Porušování domovní svobody“ a přečin „Krádež“ tím, že vstoupil do společných sklepních prostor jednoho z panelových domů, kdy po vytržení oka petlice dveří vnikl do uzamčeného sklepního boxu, odkud odcizil zde odstavené a neuzamčené pánské horské jízdní kolo značky Author oranžovobíločerné barvy v hodnotě 16.000,- Kč, přičemž škoda na zařízení činí 2.000,- Kč. Poškozenému muži z Opavy tak byla způsobena celková hmotná škoda ve výši 18.000,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Devětadvacetiletý muž z Bruntálska odcizil zboží v opavském supermarketu

Dne 15.2.2014 policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu „Krádež“ muži ročníku narození 1984 z Osoblahy, okres Bruntál, neboť tento v době kolem 11:30 hod. dne 15.2.2014 odcizil v supermarketu Albert na ulici Holasické v Opavě-Kateřinkách volně vystavěné zboží (16 kusů čokolády značky Lindt 70%) v celkové hodnotě 1.022,- Kč. Takto odcizené a neuhrazené zboží si uschoval do bundy a při průchodu přes pokladní zónu byl zadržen pracovníkem bezpečnostní ochranné služby prodejny. Jak bylo dále ze strany přivolaných opavských policistů PČR lustracemi zjištěno, tak se u výše uvedeného muže jedná o recidivu, poněvadž byl v posledních třech letech pravomocně odsouzen a potrestán Okresním soudem v Opavě ze září roku 2013, a to trestním příkazem pro přečin „Krádež“ a pro přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“, za což mu byl uložen podmíněný trest odnětí svobody v délce trvání 1 roku se zkušební dobou do října roku 2015.


Vloupání do sklepních prostor bytového domu na ulici Pekařské v Opavě

V blíže neustanovené době od 17:00 hod. dne 14.2.2014 do 11:00 hod. dne 15.2.2014 neznámý pachatel spáchal na ulici Pekařské v Opavě přečin „Krádež“, tím, že po rozlomení zámkové vložky Fab dveří vstoupil do společných sklepních prostor jednoho z bytových domů, odkud odcizil dámské trekinkové jízdní kolo značky Specialized, navigaci značky Garmin, plazmový televizor značky Panasonic Viera s uhlopříčkou 96 cm, audio zesilovač domácí výroby, 2 kusy reproduktorů a mikrofon značky Universall, vše v hodnotě 31.500,- Kč, ke škodě poškozeného muže z Opavy. Poškozením zařízení vznikla organizaci Sdružení vlastníků bytových jednotek Opava škoda ve výši 1.500,- Kč. Celková hmotná škoda na majetku tak byla vyčíslena na finanční částku ve výši 33.000,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Odcizení kamery v budově Obchodního centra Breda na ulici U Fortny v Opavě

Dne 15.2.2014 v době kolem 03:00 hod. neznámý pachatel spáchal v Obchodním centru Breda & Weinstein na ulici U Fortny v Opavě přečin „Krádež“ tím, že po odstranění umělohmotného šroubu a po odstřižení kabeláže odcizil bezpečnostní kameru, která byla umístěna v rohu chodby v 1. podlaží, a to mezi sázkovou kanceláří Fortuna a nehtovým studiem, čímž byla poškozené organizaci Breda & Weinstein Praha způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši 12.500,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.

 

Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem