Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 15.4.2010

Opava - Vloupání do garáže a další...(6 případů) 

 

Vloupal se do garáže v Opavě

Neznámého pachatele, který se vloupal někdy z noci dne 14. 4. 2010 na ráno následujícího dne do garáže na Palisové ulici v Opavě, zaujaly pouze dvě věci, zato však ty nejhodnotnější.
Z garáže odcizil pánské horské kolo značky Merida v hodnotě 24.000,- Kč a zahradní motorovou sekačku značky Honda, rovněž v hodnotě 24.000,- Kč.
Případ šetří opavští policisté jako přečiny krádeže vloupáním a porušování domovní svobody.


Ani dva zámky nebyly překážkou

Do jednoho ze sklepních boxů na ulici Na rybníčku v Opavě se v době od 2. 4. 2010 do 15. 4. 2010 vloupal neznámý pachatel. Ten nejdříve přestřihl petlici zabezpečující vstupní dveře a ze sklepa pak odcizil pánské horské jízdní kolo značky GT v hodnotě 30.000,- Kč, které bylo uzamčeno dvěma lankovými zámky. Z vedle stojícího dětského jízdního kola ještě odcizil představec řidítek v hodnotě 200,- Kč.
Případem se zabývají policisté obvodního oddělení PČR v Opavě a šetří jej jako přečiny krádeže vloupáním a porušování domovní svobody.


Ze zahrady odcizil potrubí

Novodurové potrubí v hodnotě 20.000,- Kč, které bylo uloženo na zahradě za jedním z domů na Zahradní ulici v Opavě, odcizil neznámý pachatel v období od 10. 12. 2009 do 15. 4. 2010.
Opavští policisté šetří věc jako přečiny krádeže vloupáním a porušování domovní svobody.


Pachatel, který vytrhl chlapci telefon z ruky, už je znám

Policejní komisař územního odboru SKPV (služby kriminální policie a vyšetřování) PČR v Opavě zahájil trestní stíhání 18letého muže z Opavy jako obviněného ze spáchání přečinu krádeže. Ten totiž dne 5. 2. 2010 využil nepozornosti 11letého chlapce, který si na autobusové zastávce na svém mobilním telefonu přehrával písničky, telefon mu vytrhl z ruky a utekl s ním pryč. Jak policisté zjistili následným šetřením, telefon v hodnotě 2.000,- Kč muž následně prodal 20letému muži z Hlučína za částku 200,- Kč.


Pozor na křivé svědectví!

Policejní komisař územního odboru SKPV (služby kriminální policie a vyšetřování) PČR v Opavě zahájil trestní stíhání 27letého muže a 48leté ženy z Opavy ve věci trestného činu křivého obvinění. Muž totiž podal v květnu roku 2009 na obvodním oddělení PČR v Opavě nepravdivé oznámení na 77letého muže z Frýdku-Místku, kterého křivě obvinil z trestného činu pokusu podvodu. Údajně po důchodci žádal navrácení částky 5.000.000,- Kč. Tuto mu však nikdy dříve neposkytl. Stejnou výpověď pak ještě spolu s výše uvedenou ženou uvedli o tři měsíce později do protokolu o podání vysvětlení na oddělení policie ČR.
 

 

Dopravní nehodovost

Opavští dopravní policisté šetřili v průběhu dne 15.4.2010 tři dopravní nehody bez zranění osob. Hmotná škoda na majetku činila 75.000,- Kč.

 

 

Zpracovala: Pavla Šabacká

vytisknout  e-mailem