Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 15.6.2012

Opava - Vyhlášení celostátního pátrání po odcizeném vozidle Škoda Octavia a další ...(11 případů) 

Dopravní nehodovost

Dopravní policisté šetřili v průběhu pátku 15.června 2012 v rámci teritoria Územního odboru Policie České republiky Opava celkem pět dopravních nehod. Při těchto nehodách utrpěl jeden z účastníků zranění povahy lehké, přičemž způsobená hmotná škoda na majetku byla odhadnuta na částku 100.000,- Kč.
Hlučínští strážníci vypátrali odcizený motocykl

Strážníci Městské policie v Hlučíně oznámili dne 14.června 2012 Policii České republiky, že téhož dne ve 23:15 hodin nalezli v Hlučíně na ulici Cihelní za tamní prodejnou barev odstavený motocykl tovární značky Kymco Agility City. Motocykl, který byl strážníky nalezen, neměl registrační značku a byl veden v celostátním pátrání jako odcizený. Vzhledem k tomu, že motocykl byl odcizen z Ostravy - Petřkovic, bude případ postoupen tamním policistům k dalším opatření. Celostátní pátrání po motorce sice policisté odvolali, po neznámém pachateli, který je podezřelý ze spáchání přečinu neoprávněného užívání cizí věci, však i nadále intenzivně pátrají.
Pokus vloupání do restaurace

K případu pokusu vloupání do restaurace nacházející se v areálu koupaliště na ulici Březové v obci Darkovice došlo dne 15.června 2012 v době kolem 01:25 hodin. Neznámý pachatel u této budovy poškodil a následně odcizil železnou okenici. Poté poškodil i samotné okno restaurace. Vnikl sice dovnitř, vnitřní prostory prohledal, avšak nic odtud neodcizil. Přesto, poškozením zařízení způsobil Sboru dobrovolných hasičů obce Darkovic škodu v předběžné výši 2.000,- Kč.
Případ šetří hlučínští policisté jako přečin krádež vloupáním, spáchaný ve stádiu pokusu.
Policisté vyhlásili celostátní pátrání po odcizeném vozidle Škoda Octavia

Hlučínští policisté zahájili dne 15.června 2012 úkony trestního řízení ve věci přečinu neoprávněného užívání cizí věci, z jehož spáchání je podezřelý neznámý pachatel. Tohoto skutku se dopustil v noční době ze 14. na 15. června 2012 v Dolním Benešově na ulici Záhumenní. Na této ulici se neoprávněně zmocnil zde zaparkovaného osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Octavia, registrační značky 5T6 9656, barvy modré metalízy. Automobil byl standardně vybaven. Markantem může být odřený pravý spodní práh. Jeho odcizením způsobil neznámý pachatel jedné bolatické společnosti škodu ve výši 300.000,- Kč.
Hlučínští policisté vyhlásili téhož dne po odcizeném vozidle celostátní pátrání.
Vloupání do sklepní místnosti
Činu se dopustil neznámý pachatel v přesněji nezjištěné době, a to v době od 6.června do 15.června 2012 v Hlučíně na ulici Jaroslava Seiferta. V jednom z tamních panelových domů nezjištěným způsobem vnikl do společných sklepních prostor místnosti kočárkárny nacházející se v suterénu domu. Odtud následně odcizil zde odstavené pánské krosové jízdní kolo značky Autor, šedé barvy. Jeho odcizením způsobil pachatel pětatřicetileté ženě z Ostravy škodu ve výši 9.000,- Kč.
Hlučínští policisté neznámého pachatele podezřívají ze spáchání přečinu krádeže vloupáním.
Nález munice pocházející z II. světové války

Dvaatřicetiletý muž z Bolatic dne 15.června 2012 v době kolem 15:50 hodin oznámil prostřednictvím tísňového volání na linku 158, že při práci na zahrádce u rodinného domu v Bolaticích na ulici K Lesu nalezl munici pocházející z II. světové války. Na místo se dostavili kravařští policisté a policejní pyrotechnik, který si puškový granát, ráže 30 mm následně převzal ke zneškodnění. Téhož dne v době kolem 17:50 hodin pak pyrotechnik nalezený puškový granát bezpečně zneškodnil na poli mezi obcemi Bolaticemi a Chuchelnou. Při zneškodňování nalezené munice nedošlo ke zranění osob ani ke škodě na majetku.
Čtyřicet litrů motorové nafty odcizil ze zaparkovaného vozidla

Činu se dopustil neznámý pachatel v nočních hodinách ze 13. na 14.června 2012 v Opavě – Kateřinkách na ulici Černé. Na zde zaparkovaném motorovém vozidle Citroen Jumper pachatel prorazil otvor v plastové nádrži a vzniklým otvorem poté odčerpal a následně i odcizil celkem 40 litrů motorové nafty v hodnotě 1.600,- Kč. Poškozením nádrže způsobil pachatel navíc škodu ve výši 3.000,- Kč, to vše třiačtyřicetiletému muži z Opavy.
Případ šetří opavští policisté jako přečin krádež vloupáním.
Peněženku mu odcizil ze zadní kapsy kalhot

Neznámý pachatel je podezřelý ze spáchání přečinů krádeže na osobách a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Vyjmenovaných skutků se dopustil dne 15.června 2012 v době od 00:05 hodin do 02:15 hodin v baru na ulici Otické v Opavě. Dvaadvacetiletému muži z Hradce Králové odcizil ze zadní kapsy kalhot pánskou koženou peněženku, černé barvy, v hodnotě 300,- Kč. Poškozený muž měl v peněžence své osobní doklady, dále finanční hotovost 150,- Kč a platební kartu.
Případ šetří policisté Obvodního oddělení Policie České republiky v Opavě.
Vloupání do zahradní kůlny
K případu došlo dne 15.června 2012 v obě od 10:50 hodin do 16:30 hodin v obci Budišovice, části Zátiší, na ulici K Muntlochu.  Neznámý pachatel vnikl, po předchozím přelezení brány a po následném vysazení části vrat z pantů, na pozemek zahrady patřící sedmatřicetiletému muži z Ostravy. Za použití dvou zde nalezených kovových tyčí poté pachatel vypáčil vstupní dveře zde se nacházející kůlny. Vnikl dovnitř, kůlnu prohledal a odtud odcizil elektrickou brusku, benzínový křovinořez a vodní čerpadlo, vše v celkové hodnotě 7.000,- Kč. Shora jmenovanému způsobil neznámý pachatel poškozením dveří kůlny navíc škodu ve výši 1.000,- Kč.  
Případ šetří opavští policisté jako přečin krádež vloupáním.
Policisté zajistili silně podnapilého muže

Opavští policisté zajistili dne 15.června 2012 ve 22:50 hodin v Opavě na ulici Olomoucké jednadvacetiletého muže z Opavy. Muž, který byl v silně podnapilém stavu, ležel na zemi před jedním z tamních domů. Vzhledem k tomu, že nebyl schopen vlastní chůze ani komunikace a svým stavem budil veřejné pohoršení kolemjdoucích občanů, policisté tohoto muže, jak je výše uvedeno zajistili, následně převezli a umístili k vystřízlivění na opavskou protialkoholní záchytnou stanici. Muž nebyl schopen se podrobit dechové zkoušce.
Věc šetří opavští policisté jako přestupek proti veřejnému pořádku.
Je podezřelý z krádeže kotle
 
Komisař Služby kriminální policie a vyšetřování v Opavě zahájil dne 15.června 2012 trestní stíhání čtyřicetiletého muže z Opavy, jako podezřelého ze spáchání přečinu krádeže.
Uvedeného skutku se měl podezřelý muž dopustit v měsíci únoru tohoto roku, kdy co by nájemník rodinného domu v jedné z obcí na katastru Jakartovic, z tohoto domu odcizil kotel na tuhá paliva, dále oběhové čerpadlo, deskový radiátor a koupelnový radiátor (zvaný žebřík). Odcizené věci v celkové hodnotě 18.640,- Kč měl následně odevzdat ve sběrně kovošrotu, kde měl za tyto věci obdržet částku 1.500,- Kč. Získané peníze měl následně použít pro svou potřebu. Tedy, shora jmenovaný si přisvojil cizí věc tím, že se jí zmocnil a činem způsobil na cizím majetku, na majetku padesátiletého muže z Frýdku – Místku, škodu nikoliv nepatrnou. Trestní stíhání tohoto muže je vedeno na svobodě.
Zpracovala: Dagmar Schindlerová
                       

vytisknout  e-mailem