Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 15.6.2013

Opava - Dopravní nehody podnapilých cyklistů na Opavsku a další...(8 případů) 

 

Dopravní nehoda podnapilého cyklisty na ulici Na Hranicích v Opavě-Jaktaři

Dne 15.06.2013 v době kolem 11:15 hod. jel muž ročníku narození 1972 z Opavy na pánském horském jízdním kole značky Author po ulici Na Hranicích v Opavě-Jaktaři, přičemž vlivem své silné podnapilosti nezvládl řízení a poblíž areálu Technických služeb upadl na zem. Odborným měřením dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Drager mu byly naměřeny pozitivní výsledky s hodnotami 3,34 promile a 3,62 promile alkoholu v dechu. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění shora uvedeného cyklisty, který utrpěl tržnou ránu na hlavě, odřeniny a pohmožděniny na těle, kdy sanitním vozidlem RZS Opava byl převezen do Slezské nemocnice v Opavě a po lékařském ošetření byl umístěn na protialkoholní záchytné stanici v Opavě k vystřízlivění. Celá záležitost je nadále v šetření a celková hmotná škoda na majetku činí 100,- Kč.


Dopravní nehoda podnapilého cyklisty na ulici Opavské v obci Velké Hoštice

Dne 15.06.2013 v době kolem 21:30 hod. jel muž ročníku narození 1973 z Velkých Hoštic po ulici Opavské v obci Velké Hoštice na pánském jízdním kole značky Sprinter, kdy na přímém úseku silnice přejel z doposud nezjištěných příčin do protisměru a upadl na vozovku. Při tomto si způsobil blíže nespecifikované lehké zranění s jednorázovým lékařským ošetřením ve Slezské nemocnici v Opavě. Odborným měřením dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Drager mu byly naměřeny pozitivní výsledky s hodnotami 2,45 promile a 2,42 promile alkoholu v dechu. Případ je nadále v prověřování a v prošetřování a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 100,- Kč.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 15.06.2013 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě ke 3 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých byly 2 osoby zraněny lehce a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 2.200,- Kč.

 

 

Kontrola podnapilého řidiče osobního automobilu v obci Žimrovice

Dne 15.06.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu „Ohrožení pod vlivem návykové látky“ muži ročníku narození 1952 z Opavy-Kateřinek, neboť tento v době kolem 22:15 hod. dne 15.06.2013 řídil v obci Žimrovice osobní motorové vozidlo tovární značky Opel Astra, a to po předchozím požití alkoholických nápojů, což bylo zjištěno při silniční kontrole ze strany hradeckých policistů a odborným měřením dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Dräger mu byly naměřeny pozitivní výsledky s hodnotami 1,73 promile a 1,75 promile alkoholu v dechu. Na výzvu se jednašedesátiletý řidič podrobil i lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu (krve) na protialkoholní záchytné stanici v Opavě, na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Odcizení nárazníku z osobního automobilu na ulici Antonína Sovy v Opavě-Kateřinkách

Dne 15.06.2013 telefonicky oznámil policistům z Obvodního oddělení PČR v Opavě muž ročníku narození 1962 z Opavy-Kateřinek, že mu neznámý pachatel v noční době od 21:30 hod. dne 14.06.2013 do 08:00 hod. dne 15.06.2013 odcizil z jeho osobního motorového vozidla značky Ford Mondeo, které bylo zaparkováno na sídlištním parkovišti ulice Antonína Sovy v Opavě-Kateřinkách přední nárazník se zabudovanými světly pro denní svícení v hodnotě 3.000,- Kč včetně předního dílu registrační značky. Případ šetří opavští policisté jako přestupek proti majetku.


Odcizení kabelky z nákupního vozíku v hypermarketu Globus v Opavě

Dne 15.06.2013 v době mezi 12:30 hod. a 12:50 hod. neznámý pachatel spáchal v hypermarketu Globus na ulici Těšínské v Opavě přečin „Krádež“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že v nestřežené chvíli odcizil dámskou koženou kabelku hnědé barvy, kterou měla poškozená žena ročníku narození 1957 z Krnova, okres Bruntál pověšenou na nákupním vozíku, který měla při nákupech u sebe, kdy v kabelce se nacházel mobilní telefon značky Samsung černé barvy, plastový obal s různými osobními doklady a dámská kožená peněženka červené barvy s finanční částkou na hovotosti 1.000,- Kč a s platební kartou. Následně ještě téhož dne neznámý pachatel provedl za pomocí takto odcizené platební karty neoprávněné výběry z bankomatu a získal tímto finanční částku ve výši 20.000,- Kč. Shora uvedené poškozené ženě tak vznikla celková škoda ve výši 24.000,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Odcizení peněženky z šatny budovy Tenis centra na ulici Karlovecké v Opavě

Dne 14.06.2013 v době mezi 18:00 hod. a 19:30 hod. neznámý pachatel spáchal v šatně budovy Tenis centra na ulici Karlovecké v Opavě přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že z volně odložené tenisové tašky odcizil pánskou koženou peněženku černé barvy, ve které se nacházela finanční částka na hotovosti 350,- Kč, různé osobní doklady, platební karta, měsíčník MHD Opava, klubové karty a osobní písemnosti, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1953 z Opavy-Kylešovic způsobena celková škoda ve výši 350,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.

 

 

Odcizení jízdního kola od supermarketu Lidl na ulici Těšínské v Opavě

Dne 15.06.2013 v době mezi 16:00 hod. a 19:30 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Těšínské v Opavě přečin „Krádež“ tím, že ze stojanu na jízdní kola u budovy supermarketu Lidl odcizil zde lankovým zámkem uzamčené pánské horské jízdní kolo značky Merida s odpruženou přední vidlicí, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1987 z Opavy-Kateřinek způsobena celková škoda ve výši 15.100,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem