Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 15.8.2009

Vloupání do bytu, odcizení jízdního kola a další...(8 případů) 

 

Dopravní nehoda podnapilého cyklisty a motorového vozidla v obci Oldřišov


 

Dne 15.8.2009 v době kolem 16:10 hod. jel muž ročníku narození 1985 z Chlebičova na svém pánském trekinkovém jízdním kole značky Maxi Bike po hlavní silnici ulice Opavské v obci Oldřišov, a to ve směru jízdy od obce Služovice směrem k obci Pusté Jakartice, kdy na rovném přímém úseku silnice se plně nevěnoval řízení jízdního kola (sledoval převodník) a narazil pravou části řidítek jízdního kola do levé zadní části zde zaparkovaného osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Fábia, které bylo odstaveno při pravém okraji silnice. Při nehodě došlo k lehkému zranění cyklisty (oděrky na pravé ruce a pravém koleni) s jednorázovým ošetřením. Na zaparkovaném motorovém vozidle došlo k hmotné škodě ve výši 15.000,- Kč, ke škodě majiteli vozidla, společnosti Speed Lease spol. s r.o. Praha, škoda na jízdním kole činí 1.000,- Kč. Při šetření této dopravní nehody byla u cyklisty provedena orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Drager s pozitivním výsledkem a s naměřenou hodnotou 0,71 promile alkoholu v jeho dechu. Toto odborné měření bylo po chvíli opakováno s naměřenou hodnotou 0,68 promile alkoholu v jeho dechu. Případ je nadále v šetření.


 


 

Odcizení jízdního kola z chodby domu na ulici Krnovské v Opavě – neznámý pachatel


 

V době od 23:00 hod. do 23:55 hod. dne 14.8.2009 neznámý pachatel spáchal na ulici Krnovské v Opavě trestný čin „Krádež“ tím, že odcizil z přízemní chodby jednoho z činžovních domů lankovým zámkem v hodnotě 200,- Kč k zábradlí uzamčené pánské horské jízdní kolo značky Kelys černé barvy v hodnotě 10.000,- Kč, čímž dívce ročníku narození 1993 z Opavy-Kateřinek způsobil celkovou škodu ve výši 10.200,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


 


 

Odcizení mobilního telefonu v areálu fotbalového hřiště v obci Kobeřice – neznámý pachatel


 

Dne 15.8.2009 v době od 00:30 hod. do 00:45 hod. neznámý pachatel spáchal v areálu fotbalového hřiště na ulici Topolové v obci Kobeřice trestný čin „Krádež“ tím, že z pravého boku opasku, který měl poškozený muž ročníku narození 1980 ze Strahovic na sobě, mu odcizil kožené pouzdro na mobilní telefon hnědé barvy v hodnotě 800,- Kč ve kterém byl mobilní telefon značky Nokia N95 8G černé barvy v hodnotě 12.000,- Kč, čímž mu byla způsobena celková škoda ve výši 12.800,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Kravařích.

 


 

 

Vloupání do bytu na ulici Hobzíkové v Opavě – neznámý pachatel


 

V době od 19:00 hod. dne 14.8.2009 do 04:00 hod. dne 15.8.2009 neznámý pachatel spáchal v jednom z domů na ulici Hobzíkové v Opavě trestný čin „Krádež“ a trestný čin „Porušování domovní svobody“ tím, že po předchozím vykopnutí vstupních dveří vnikl do bytu v 2. patře tohoto domu, odkud z poličky na chodbě bytu odcizil finanční částku na hotovosti ve výši 2.000,- Kč, kdy na zařízení bytu způsobil škodu ve výši 4.000,- Kč. Muži ročníku narození 1988 z Vršovic tak byla způsobena celková škoda ve výši 6.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


 


 

Odcizení peněženky v supermarketu Kaufland na ulici Hlučínské v Opavě-Kateřinkách – neznámý pachatel


 

Dne 15.8.2009 v době kolem 15:15 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Hlučínské v Opavě-Kateřinkách trestný čin „Krádež“ a trestný čin „Neoprávněné držení platební karty“ tím, že z prodejní váhy v oddělení zeleniny supermarketu Kaufland odcizil volně odloženou pánskou koženou peněženku černé barvy v hodnotě 50,- Kč, ve které se nacházela finanční částka na hotovosti ve výši 3.800,- Kč, platební karta, úvěrová karta a různé osobní doklady, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1981 z Opavy způsobena celková škoda ve výši 3.850,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


 


 

Fyzické napadení v restauraci v obci Budišov nad Budišovkou – neznámý pachatel


 

Dne 15.8.2009 policisté z obvodního oddělení PČR ve Vítkově na základě oznámení od muže ročníku narození 1968 z Budišova nad Budišovkou zahájili úkony trestního řízení ve věci trestného činu „Výtržnictví“, neboť na podkladě zjištěných skutečností a šetřením na místě činu je zřejmé, že se dosud neznámý pachatel dne 15.8.2009 v době kolem 13:45 hod., ve vnitřních prostorách restaurace Tip Sport na náměstí Republiky v Budišově nad Budišovkou, tedy na místě veřejnosti přístupném, v provozní době restaurace, za přítomnosti přibližně 10 svědků a personálu restaurace, dopustil hrubé neslušnosti tím, že bezdůvodně fyzicky napadl poškozeného oznamovatele, kterého pěstí udeřil do obličeje a nosu, přičemž jednání pachatele si vyžádalo jeho lékařské ošetření na chirurgické ambulanci Slezské nemocnice Opava. Ošetřením byla zjištěna zlomenina nosních kůstek a pohmoždění hlavy, zranění bylo specifikováno lékařem jako lehké, s neupřesněnou dobou léčení. Poškozenému byla rovněž způsobena škoda na oblečení ve výši 100,- Kč. K jinému zranění či škodě na majetku nedošlo a případ je nadále v šetření.


 


 

Zajištění osoby na PZS Opava k vystřízlivění


 

Ve 20:40 hod. dne 15.8.2009 byl policejní hlídkou z obvodního oddělení PČR Opava v jednom z domů na ulici Pekařské v Opavě-Kateřinkách zajištěn muž ročníku narození 1960 z Opavy-Kateřinek, který chvíli předtím v silně podnapilém stavu, v místě společného trvalého bydliště, slovně a fyzicky napadal svou manželku, ženu ročníku narození 1963 z Opavy-Kateřinek. Orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager u něj byla naměřena hodnota 1,22 promile alkoholu v jeho dechu a vzhledem k tomu, že zde byla důvodná obava, že bude ve svém protiprávním jednání pokračovat, bylo rozhodnuto o jeho umístění na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Ke zranění osob, ani ke škodě na majetku nedošlo, případ je šetřen jako přestupek proti občanskému soužití.


 


 

Dopravní nehodovost


 

Dne 15.8.2009 byly na teritoriu Územního odboru Policie České republiky Opava šetřeny ze strany opavských policistů tři dopravní nehody, při kterých byly lehce zraněny tři osoby. Jedna nehoda byla zaviněna pod vlivem alkoholu a hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na celkovou částku ve výši 336.000,- Kč.

vytisknout  e-mailem