Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 16.11.2009

Odcizení peněženek z kabelek, odcizení nepojízdných motorových vozidel a další...(12 případů) 

 

Zadržení podnapilého řidiče motorového vozidla v Opavě

Dne 16.11.2009 v 10:20 hod. byl policejní hlídkou z dopravního inspektorátu Policie České republiky Územního odboru vnější služby Opava před areálem Psychiatrické léčebny na ulici Olomoucké v obci Opava stavěn a kontrolován řidič osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Favorit, a to muž ročníku narození 1979 z Jakartovic, který jel ve směru od centra Opavy směrem na obec Slavkov. Při prováděné silniční kontrole byl třicetiletý řidič vyzván k provedení se odbornému měření dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Dräger s pozitivním výsledkem a s naměřenou hodnotou 0,65 promile alkoholu v jeho dechu. Opětovné měření bylo rovněž pozitivní s výsledkem 0,70 promile alkoholu v jeho dechu. Shora uvedený muž souhlasil s výsledky měření, nepožádal o lékařské vyšetření spojené s odběrem biologických látek (krve nebo moči), kdy mu bylo zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí. Případ je nadále v šetření.


Neoprávněné užívaní motorového vozidla – známý pachatel

Dne 16.11.2009 policejní komisař Územního odboru SKPV (služby kriminální policie a vyšetřování) Opava, Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje zahájil trestní stíhání muže ročníku narození 1990 z Opavy-Kateřinek jako obviněného ze spáchání trestného činu „Neoprávněné užívání cizí věci“, kterého se dopustil tím, že začátkem měsíce srpna 2009 v obci Strahovice převzal osobní motorové vozidlo tovární značky Škoda Felicia od muže ročníku narození 1964 ze Strahovic, které měl po dopravní nehodě, jejíž byl viníkem, na své náklady opravit, a to v termínu do konce srpna letošního roku, což neučinil a vrátil jej až po opakovaných urgencích a zjištění, že ve věci je vedeno trestní řízení. Vozidlo vrátil neopravené, s dalším poškozením a za uvedenou dobu bez svolení majitele najel celkem 4.561 km. Devatenáctiletý mladík se tedy zmocnil cizí věci, a to motorového vozidla, v úmyslu jej přechodně užívat. Případ je nadále v šetření.


Vloupání do prodejny potravin v obci Hlubočec – neznámý pachatel

V blíže neupřesněné době od 11:30 hod. dne 14.11.2009 do 02:45 hod. dne 16.11.2009 neznámý pachatel spáchal v obci Hlubočec trestný čin „Krádež“ a trestný čin „Poškozování cizí věci“ tím, že po předchozím rozbití skleněné výplně výlohy vnikl do prodejny potravin Tempo, kdy z prostoru nad pokladnou odcizil celkem 20 ks krabiček cigaret značky Viceroy v hodnotě 1.200,- Kč, dále z pokladny odcizil drobné mince v celkové hodnotě 55,- Kč a poškozením skleněné výplně výlohy způsobil škodu ve výši 6.000,- Kč. Poškozené společnosti Tempo obchodní družstvo Opava tak byla způsobena celková škoda ve výši 7.255,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí.


Odcizení nepojízdného motocyklu na ulici Partyzánské v Budišově nad Budišovkou – neznámý pachatel

Dne 16.11.2009 započali policisté z obvodního oddělení PČR ve Vítkově šetření přestupku proti majetku, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v blíže neupřesněné době od 16.10.2009 do 13.11.2009 odcizil nepojízdný motocykl značky Jawa 50-20 Pionýr, registrační značky OP 68-45, roku výroby 1966, červené barvy v hodnotě 2.000,- Kč, který byl zaparkován v areálu Správy městských lesů na ulici Partyzánské v Budišově nad Budišovkou, ke škodě muže ročníku narození 1956 z Budišova nad Budišovkou.


Vloupání do motorového vozidla na ulici Hlučínské v Dolním Benešově – neznámý pachatel

Dne 16.11.2009 byly policisty z obvodního oddělení PČR Hlučín započaty úkony trestního řízení ve věci trestného činu „Krádež“ a trestného činu „Poškozování cizí věci“, kterých se dopustil neznámý pachatel tím, že v době od 19:30 hod. dne 15.11.2009 do 08:30 hod. dne 16.11.2009 po vypáčení a rozbití skleněné výplně okna předních dveří vnikl do osobního motorového vozidla tovární značky Kia Ceed, které bylo zaparkováno na ulici Hlučínské v Dolním Benešově, ze kterého odcizil autonavigaci v hodnotě 2.000,- Kč včetně plastového stojánku a autonabíječky a 2 ks autonabíječek na mobilní telefony značky Nokia v hodnotě 200,- Kč, čímž způsobil poškozenému muži ročníku narození 1982 z Dolního Benešova odcizením těchto věcí celkovou škodu ve výši 2.200,- Kč a rozbitím skleněné výplně okna dveří, poškrábáním laku v místě páčení a roztržením gumové těsnící lišty způsobil poškozením automobilu společnosti S Autoleasing a.s. Praha celkovou škodu ve výši 5.500,- Kč.


Zadýmení rodinného domu na ulici Na Návsi v obci Ludgeřovice

Dne 16.11.2009 ve 13:40 hod. telefonicky oznámila na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky žena ročníku narození 1961 z Ludgeřovic zadýmení horního patra a podkrovní části jejího rodinného domu na ulici Na Návsi v obci Ludgeřovice. Na místo byla ihned vyslána policejní hlídka z obvodního oddělení PČR v Hlučíně, kdy požár již lokalizovali hasiči HZS Hlučín a dobrovolní hasiči SDH z Ludgeřovic. Oznamovatelka a zároveň i majitelka domu uvedla, že téhož dne v době kolem 10:00 hod. zatopila v krbu a po chvíli odjela z domu pryč. Jakmile se kolem 12:00 hod. vrátila zpět, ničeho podezřelého si nevšimla. Po 13:00 hodině se šla podívat do podkrovní části domu, kdy si všimla, že z čistícího otvoru od komína vychází hustý kouř. Proto neváhala a okamžitě volala na místo hasiče i policisty. Šetřením vyšetřovatele hasičů HZS Opava bylo zjištěno, že nedošlo k zahoření sazí v komíně ani k požáru komínového tělesa, došlo však k ucpání komínového průduchu a tím k zakouření horního patra a podkrovní části rodinného domu. Ke hmotné škodě na majetku ani ke zranění osob nedošlo. Vyšetřovatel hasičů si celou záležitost na místě převzal k došetření do své kompetence.


Odcizení nepojízdného motorového vozidla v obci Životské Hory – neznámý pachatel

V době od 12:00 hod. dne 8.11.2009 do 11:00 hod. dne 16.11.2009 neznámý pachatel odcizil z volně přístupného dvora jednoho z rodinných domů v obci Životské Hory nepojízdné nákladní motorové vozidlo značky Renault Express 1,3 KAT modré barvy, kdy SPZ tohoto vozidla je v depozitu, čímž poškozené ženě ročníku narození 1977 z Opavy-Kateřinek byla způsobena celková škoda ve výši 3.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR ve Velkých Heralticích jako přestupek proti majetku.


Odcizení finančních částek po vypáčení šatních skříněk v šatně sauny Aquaparku na ulici Kostelní v Kravařích, části Kouty – neznámý pachatel

Dne 16.11.2009 v době od 15:00 hod. do 18:00 hod. neznámý pachatel spáchal v šatně sauny Aquaparku na ulici Kostelní v Kravařích, části Kouty trestný čin „Krádež“ tím, že vypáčil nezjištěným předmětem 3 šatní skříňky, kdy z první odcizil ze zde uložené pánské peněženky finanční částku na hotovosti ve výši 13.000,- Kč, ke škodě poškozeného muže ročníku narození 1978 z Opavy-Kateřinek, dále z druhé šatní skříňky odcizil ze zde uložené dámské peněženky finanční částku na hotovosti ve výši 3.000,- Kč, ke škodě ženě ročníku narození 1968 z Břidličné, okres Bruntál a dále vypáčil třetí šatní skříňku, ve které prohledal zde uložené osobní věci, ze kterých nic neodcizil. Páčením na šatních skříňkách žádná škoda nevznikla, odcizením finančních prostředků byla způsobena celková škoda ve výši 16.000,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Kravařích.


Odcizení peněženek z nezajištěné kanceláře v prodejně obuvi Deichmann na ulici Hlučínské v Opavě-Kateřinkách – neznámý pachatel

Dne 16.11.2009 v době od 15:15 hod. do 17:30 hod. neznámý pachatel spáchal v areálu nákupního střediska Kaufland na ulici Hlučínské v Opavě-Kateřinkách trestný čin „Neoprávněné držení platební karty“ tím, že využil pracovní zaneprázdněnosti prodavaček v prodejně obuvi Deichmann, kdy vnikl neuzamčenými dveřmi vedoucími z prodejní plochy do skladu, přes který dále prošel do nezajištěné kanceláře, kde ze dvou volně odložených dámských kabelek odcizil :
1)dámskou hnědou peněženku v hodnotě 300,- Kč, ve které byly různé osobní doklady, platební karta, finanční částka na hotovosti ve výši 600,- Kč a čipová karta s nabitým kreditem ve výši 160,- Kč ke vstupu do Aquaparku, čímž byla poškozené ženě ročníku narození 1985 z Kravař způsobena celková škoda ve výši 1.060,- Kč
2)dámskou černou koženou peněženku v hodnotě 300,- Kč, ve které byly různé osobní doklady, platební karta, finanční částka na hotovost ve výši 400,- Kč, čipová zaměstnanecká karta, karty společností Shell a Makro a doklady k motorovému vozidlu, čímž byla poškozené ženě ročníku narození 1971 z Ostravy způsobena celková škoda ve výši 700,- Kč.
Neznámý pachatel tedy způsobil celkovou škodu ve výši 1.760,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení Policie České republiky v Opavě.


Fyzické napadení před restaurací v obci Sosnová – známí pachatelé, objasnění

Dne 16.11.2009 policejní komisař Územního odboru SKPV (služby kriminální policie a vyšetřování) Opava, Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje zahájil trestní stíhání muže ročníku narození 1989 ze Sosnové pro trestné činy „Výtržnictví“ a „Ublížení na zdraví“ a trestní stíhání muže ročníku narození 1982 ze Sosnové pro trestný čin „Výtržnictví“, kterých se dopustili tím, že dne 6.8.2009 v době kolem 22:45 hod. se před restaurací v obci Sosnová vzájemně fyzicky napadli, kdy nejprve starší z mužů napadl mladšího, kterého udeřil pěstí do obličeje, následně dvacetiletý muž tento útok opětoval a rovněž udeřil pěstí do obličeje sedmadvacetiletého muže, který po tomto úderu upadl na zem a hlavou se udeřil o zem, čímž utrpěl těžkou újmu na zdraví, a to zranění hlavy, pohmoždění mozku s krvácením pod tvrdou plentu mozkovou a zlomeninu klenby lební, kdy toto zraněním si vyžádalo hospitalizaci ve Slezské nemocnici v Opavě s předpokládanou dobou léčení 4-6 týdnů. Oba obvinění muži se tedy dopustili výtržnosti na místě veřejnosti přístupném a vzájemně se fyzicky napadli, kdy dvacetiletý muž způsobil jiné osobě těžké zranění. Trestní stíhání je vedeno na jejich svobodě a případ je nadále v šetření.


Dopravní nehodovost

Dne 16.11.2009 došlo na teritoriu Územního odboru PČR Opava k jedné nahlášené dopravní nehodě, bez zranění osob, s hmotnou škodou na majetku ve výši 15.000,- Kč.


Odcizení peněženek z uzamčené šatny Obchodní akademie na ulici Hany Kvapilové v Opavě – neznámý pachatel

Dne 16.11.2009 v době od 20:30 hod. do 22:00 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Hany Kvapilové v Opavě trestný čin „Krádež“ a trestný čin „Neoprávněné držení platební karty“ tím, že přesně nezjištěným způsobem vnikl do uzamčené šatny v budově Obchodní akademie, odkud z volně odložené bundy odcizil černou sportovní plátěnou peněženku značky Nike v hodnotě 200,- Kč s různými osobními doklady, s finanční částkou na hotovosti 400,- Kč, s 15 ks stravenkami značky Sodexho (1/75,- Kč) v hodnotě 1.125,- Kč, se 2 ks platebních karet a s permanentkou v hodnotě 300,- Kč do fitcentra, čímž poškozené ženě ročníku narození 1986 ze Vsetína byla způsobena celková škoda ve výši 2.025,- Kč. Dále ze stejné šatny, z volně odloženého batohu, odcizil látkovou peněženku značky San Marco v hodnotě 100,- Kč s finanční částkou na hotovosti 2.500,- Kč, s 6 ks stravenkami Gastrotour (1/60,- Kč) v hodnotě 360,- Kč, s průkazkou na autobus v hodnotě 210,- Kč s kreditem ve výši 100,- Kč a s různými osobními doklady, čímž byla poškozené ženě ročníku narození 1985 z Vítkova způsobena celková škoda ve výši 3.270,- Kč. Výše uvedeným protiprávním jednáním neznámého pachatele byla způsobena celková škoda ve výši 5.295,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.

vytisknout  e-mailem