Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 16.2.2010

Objasnění případu vloupání do rodinného domu a další události (5 případů) 

Objasnění případu vloupání do rodinného domu v obci Bolatice
Kravařští policisté zadrželi v nočních hodinách dne 15.2.2010 v baru na ulici Opavské v Bolaticích 20letého muže z Kravařska, podezřelého ze spáchání přečinů krádeže vloupáním a porušování domovní svobody.
Podezřelý muž se v měsíci únoru letošního roku  vloupal do rodinného domu na ulici Školní v obci Bolatice. Pachatel rozbil dvoudílná kaslíková okna a vnikl do obývacího pokoje, poté do ložnice, odkud odcizil finanční hotovost 1.680,- Kč, televizor, mobilní telefon, externí harddisk k počítači a dvě nabíječky k mobilnímu telefonu, vše v celkové hodnotě 21.080,- Kč. Rozbitím oken způsobil škodu 1.000,- Kč.
Se souhlasem státního zástupce byl podezřelý muž dne 16.2.2010 kolem 02:00 hod. umístěn do policejní cely, odkud bude policejní hlídkou eskortován k Okresnímu soudu Opava.
Vloupání do prodejny na ulici Polní v Opavě
Neznámý pachatel v nočních hodinách z 15.2.2010 na 16.2.2010 vnikl násilným způsobem  do prodejny na ulici Polní v Opavě. Zde prohledal všechny volně přístupné kanceláře a pak z nich odcizil 6 mobilních telefonů a notebook, vše v celkové hodnotě 24.000,- Kč. Pachatel dále odcizil finanční hotovost ve výši 27.238,- Kč a poškozením vstupních dveří způsobil škodu 1.000,- Kč.
Věc šetří opavští policisté jako přečin krádež vloupáním.
Pachatelé odcizili nerez plechy za 10.000 tisíc korun
Pachatelé ve věku 23 a 54 let jsou podezřelí z přečinu krádeže vloupáním, spáchaného formou spolupachatelství.
Dne 16.2.2010 po půlnoci v Opavě na ulici Těšínské společně překonali oplocení a vnikli do areálu jedné společnosti, odkud následně odcizili 20 odřezků nerezových plechů (různé tloušťky a velikosti) a 2 nerezové trubky, vše o celkové hmotnosti 95 kg. Pachatelé tak majiteli plechů způsobili škodu 10.000,- Kč.
Jeden z pachatelů má trestní minulost. Za majetkovou trestnou činnost byl v posledních třech letech potrestán rozsudkem Okresního soudu Bruntál, k trestu odnětí svobody nepodmíněně.
 
V Dolním Benešově odcizil kola z motorového vozidla
Neznámý pachatel odcizil v měsíci únoru letošního roku čtyři kola se zimními pneumatikami z odstaveného vozidla Renault Megane, přitom poškodil levý práh auta. Vozidlo stálo v Dolním Benešově na ulici Opavské na parkovišti před prodejnou Hruška. Pachatel tak způsobil 51leté ženě škodu v celkové výši 44.000,- Kč.
Věc šetří policisté Obvodního oddělení PČR v Hlučíně jako přečin krádež.
Dopravní nehodovost
Dopravní policisté šetřili v průběhu dne 16.2.2010 na Opavsku jednu dopravní nehodu, bez zranění osob. Hmotná škoda na majetku činí 50.000,- Kč
                       

vytisknout  e-mailem