Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 16.2.2012

Opava - Kabelku s peněženkou a platební kartou odcizil z kočárku a další ...(8 případů) 

 
Dopravní nehodovost
Dopravní policisté šetřili v průběhu čtvrtka 16.února 2012 v rámci teritoria Územního odboru Policie České republiky Opava celkem dvanáct dopravních nehod. Při těchto nehodách nedošlo ke zranění žádného z účastníků, způsobená hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na částku 603.000,- Kč.  
Poškodil kryty veřejného osvětlení
Neznámý pachatel je podezřelý ze spáchání přečinu poškození cizí věci. Skutku se dopustil v nočních hodinách z 21. na 22.ledna 2012. V Zámeckém parku v obci Dobroslavice poškodil celkem dva kryty elektrického osvětlení, čímž Obci Dobroslavice způsobil škodu ve výši 6.797,- Kč. Ve stejnou dobu neznámý pachatel při výjezdu z obce Dobroslavice, ve směru jízdy na obec Děhylov, poškodil ohnutím trubkový stožár označující cyklostezku. V témže místě přitom odcizil i dva plechové směrové ukazatele s nápisem „Děhylov“ a „Dobroslavice“, které se nacházely na rozcestí obcí Dobroslavic, Děhylova a Plesné. Tímto svým jednáním způsobil dosud nevyčíslenou škodu, a to společnosti Správa silnic a dálnic Moravskoslezského kraje, středisku Opava.
Hlučínští policisté případ zpočátku šetřili jako přestupek proti majetku, na základě vyčíslení škody prvního skutku případ dne 16.února 2012 překvalifikovali na shora uvedený přečin. 
Kabelku s peněženkou a platební kartou odcizil z kočárku
K případu došlo dne 16.února 2012 v době od 13:30 hodin do 13:35 hodin v obci Šilheřovice na ulici Střední před budou tamní mateřské školy. Neznámý pachatel odcizil ze zde volně odstaveného kočárku hnědou koženkovou kabelku, kterou měla třicetiletá žena z Hlučínska odloženou v jeho spodní části. Poškozená žena měla v kabelce deštník, dětskou láhev na pití a černou koženkovou peněženku se svými osobními doklady, dále s finanční hotovostí 600,- Kč a platební kartou. Neznámý pachatel jí odcizením kabelky způsobil celkovou škodu ve výši 1.350,- Kč.
Případ šetří hlučínští policisté jako přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
 
 
Vloupání do skladu v Hlučíně
Činu se dopustil neznámý pachatel v nočních hodinách z 15. na 16.února 2012 v Hlučíně na ulici Farní. Z budovy tamního skladu odcizil měděné trubky, měděné svody a další měděný materiál v předběžné hodnotě 20.000,- Kč, ke škodě jedné hlučínské společnosti. Do prostor skladu pachatel vnikl po předchozím odklopení okna z kovového rámu a jeho následném rozbití. Poškozením okna způsobil shora uvedené společnosti navíc škodu ve výši 1.000,- Kč.
Případ šetří hlučínští policisté jako přečin krádež vloupáním. 
Silně podnapilý muž napadl svou sestru i prodavačku

Opavští policisté zajistili dne 16.února 2012 v době kolem 19:40 hodin v Opavě – Kateřinkách na ulici Hlučínské v tamním areálu obchodního střediska šestatřicetiletého muže z Opavy. Muž, který byl v silně podnapilém stavu, v prostorách před prodejnou s hračkami nejdříve slovně a poté i fyzicky napadl svou šestatřicetiletou sestru. Agresivní muž přitom slovně napadl také prodavačku, třicetiletou ženu z Opavska. Vzhledem k tomu, že podnapilý muž ve svém protiprávním jednání pokračoval i před zasahujícími policisty a na jejich výzvy nereagoval, policisté ho, jak je výše uvedeno zajistili, následně převezli a umístili k vystřízlivění na opavskou protialkoholní záchytnou stanici. Podezřelý muž se dechové zkoušce odmítl podrobit. Ke zranění napadené ženy nedošlo.
Věc šetří opavští policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
Tašku se ženě pokusil vytrhnout z ruky
K případu došlo dne 16.února 2012 v době kolem 18:30 hodin na pozemní komunikaci mezi tamním Ústavem sociální péče a obcí Hrabyně. Na tomto místě se neznámý pachatel pokusil pětašedesátileté ženě z Hrabyně odcizit její koženkovou tašku s věcmi. Pachatel ženu nejprve oslovil a poté se jí tašku pokusil vytrhnout z ruky. Toto se mu ovšem nepodařilo, a to proto, že se žena bránila a navíc také proto, že byl vyrušen právě přijíždějící vozidlem. Po činu neznámý pachatel utekl neznámo kam. Shora jmenované nebylo způsobeno žádné zranění ani škoda na majetku.
Opavští policisté případ šetří jako přečin krádež na osobách, spáchaný ve stádiu pokusu.
Je podezřelý ze spáchání úvěrového podvodu
Komisař Služby kriminální policie a vyšetřování v Opavě sdělil dne 15.února 2012 osmatřicetiletému muži z Ostravy podezření ze spáchání přečinu úvěrového podvodu.
Shora uvedeného skutku se měl podezřelý muž dopustit v Hlučně v tamní prodejně mobilních telefonů. Při uzavření úvěrové smlouvy s jednou úvěrovou společnosti, kterou sjednal právě prostřednictvím této prodejny, měl uvést nepravdivé či hrubě zkreslené údaje. Na základě tohoto mu byl následně poskytnut finanční úvěr ve výši 14.102,- Kč, který ale dle vystaveného splátkového kalendáře řádně nesplácel. Úvěrové společnosti tím měl způsobit celkovou škodu ve výši 14.102,- Kč. Případ je šetřen formou zkráceného přípravného řízení.
 Vloupání do motorového vozidla
Činu se dopustil neznámý pachatel dne 16.února 2012 v době od 23:00 hodin do 23:45 hodin v Opavě na ulici Otické. Do zde zaparkovaného a řádně zajištěného automobilu tovární značky Škoda Superb vnikl po předchozím rozbití okna pravých předních dveří. Z vozidla následně odcizil navigační systém, finanční hotovost 2.000,- Kč a florbalovou hůl, vše v celkové hodnotě 6.500,- Kč. Pětadvacetiletému muži z Opavy způsobil neznámý pachatel poškozením vozu navíc škodu ve výši 8.000,- Kč.
Případ šetří opavští policisté jako přečiny krádež vloupáním a poškození cizí věci.
Zpracovala: Dagmar Schindlerová
                       
 

vytisknout  e-mailem