Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 16.3.2011

Opava - Loupežné přepadení herny v Opavě-Kateřinkách a další...(11 případů) 

 

Dopravní nehodovost

V průběhu dne 16.3.2011 došlo v okrese Opava ke 4 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých došlo ke 2 lehkým zraněním osob a hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na celkovou finanční částku ve výši 361.000,- Kč.


Odcizení peněženky z volně odložené kabelky v budově základní školy v obci Píšť

Dne 16.3.2011 policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně záhájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“ a přečinu „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v době mezi 13:00 hod. a 13:30 hod. dne 16.3.2011 odcizil z volně odložené kabelky, která byla na parapetu okna v budově základní školy v obci Píšť, dámskou peněženku hnědé barvy v hodnotě 450,- Kč, ve které se nacházela finanční částka na hotovosti 7.000,- Kč, různé osobní doklady a patební karty, čímž byla poškozené ženě ročníku narození 1961 z Hlučína způsobena celková škoda ve výši 7.450,- Kč.


Zajištění podnapilé ženy na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 16.3.2011 v 04:30 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 muž ročníku narození 1972 z Prahy, že byl před chvíli v místě svého současného bydliště na ulici Mírové v Bolaticích slovně napaden vulgárními výrazy svou známou, a to ženou ročníku narození 1969 z Bohuslavic. Na místo byla ihned vyslána policejní hlídka z obvodního oddělení PČR v Kravařích, která zjistila, že výše uvedená žena je v silně podnapilém stavu, ve svém protiprávním jednání mající znaky přestupku proti občanskému soužití neustále pokračuje, oznamovatele dokonce udeřila otevřenou dlaní do obličeje, chová se arogantně a vzhledem k tomu, že zde vznikla důvodná obava, že ve svém jednání bude i nadále pokračovat, bylo rozhodnuto o jejím dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a rovněž nevznikla žádná škoda na majetku. Případ je předmětem dalšího šetření.


Vloupání do restaurace U Šťura na ulici Tyršové v Kravařích

V blíže neupřesněné době od 23:00 hod. dne 15.3.2011 do 09:30 hod. dne 16.3.2011 neznámý pachatel spáchal na ulici Tyršové v Kravařích přečin „Krádež“ tím, že doposud nezjištěným způsobem otevřel vchodové dveře do budovy restaurace U Šťura, do které tedy vnikl a odkud odcizil volně stojící plazmový televizor značky Samsung v hodnotě 13.000,- Kč včetně dálkového ovladače, 79 kusů krabiček cigaret různých značek v hodnotě 5.500,- Kč, láhev alkoholu značky Metaxa o obsahu 0,7 litru v hodnotě 269,- Kč, 30 kg kuřecího a hovězího masa v hodnotě 5.000,- Kč, cihlu sýru Eidam o váze 3 kg v hodnotě 300,- Kč a po vypáčení zásuvky výčepního pultu odcizil finanční částku na hotovosti ve výši 4.556,- Kč. Poškozenému muži ročníku narození 1969 z Kravař tak vznikla celková škoda ve výši 28.625,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Kravařích.


Nález munice pocházející z období 2. světové války na katastru obce Rohov

Dne 16.3.2011 v 07:15 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 muž ročníku narození 1948 z Hněvošic, že před chvíli nalezl při provádění zemědělských prací na poli v katastru obce Rohov (ve směru na obce Sudice) nějaký předmět, který vypadá jako munice pocházející z období 2. světové války. Místo nálezu zajistila policejní hlídka z obvodního oddělení PČR v Kravařích do příjezdu policejního pyrotechnika Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje Ostrava, pracoviště ve Frýdku-Místku, který si následně převzal a k zneškodnění odvezl 1 kus protipancéřového granátu o průměru 7,5 cm německé výroby.


Odcizení elektromotorů z areálu farmy v obci Kobeřice, část Střední Dvůr

V neupřesněné době ode dne 1.12.2010 do 16.3.2011 neznámý pachatel spáchal v objektu seníku za areálem farmy na katastru obce Kobeřice, část Střední Dvůr přečin „Krádež“ tím, že po předchozích demontážích větracího zařízení na seno odcizil tři kusy pětilistových hliníkových ventilátorů, tři kusy elektromotorů na 380 V a jeden ocelový rám nosné konstrukce větracího zařízení, čímž způsobil poškozené společnosti Empresa spol. s r.o. Dolní Benešov celkovou škodu ve výši 30.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Kravařích.


Případ poškození automobilu na ulici Těšínské v Opavě zná pachatele

Dne 15.3.2011 ve 22:30 hod. policejní hlídka z obvodního oddělení PČR v Opavě zadržela na ulici Těšínské v Opavě muže ročníku narození 1982 z Opavy, který chvíli předtím v silně podnapilém stavu (orientační dechová zkouška detekčním digiálním přístrojem Drager u něj prokázala hodnotu 2,5 promile alkoholu v jeho dechu) poškodil osobní motorové vozidlo značky Fiat Palio Weekend, které bylo zaparkováno na parkovišti u podniku Model Obaly na ulici Těšínské v Opavě, kdy vhodil přes zadní sklo pátých dveří automobilu kámen, čímž došlo k rozbití zadního vyhřívaného skla, poškození horní části rámu okna pátých dveří, zadní krycí rolety zavazadlového prostoru a pravé části interiérového plastu zavazadlového prostoru se škodou ve výši 25.931,- Kč, ke škodě muže ročníku narození 1974 z Dolních Životic. Vzhledem k silné podnapilosti shora uvedeného muže bylo rozhodnuto o jeho dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Devětadvacetiletému muži bylo následně ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření z přečinu „Poškození cizí věci“ a vše je nadále v prověřování a prošetřování.


Požár nákladního automobilu v areálu autoservisu na ulici Stará silnice v Opavě

Dne 16.3.2011 v 07:30 hod. telefonicky oznámil opavským policistům muž ročníku narození 1953 z Opavy, že v blíže neuzjištěné době od 15:30 hod. dne 15.3.2011 do 06:30 hod. dne 16.3.2011 došlo v jedné z garáží v areálu firmy Autoservis Jacar na ulici Stará silnice v Opavě k zahoření zde zaparkovaného nákladního motorového vozidla značky Iveco. Provedeným šetřením ze strany policistů z obvodního oddělení PČR v Opavě bylo zjištěno, že automobil je ohořelý, kdy vyšetřovatel hasičů HZS Opava určil jako příčinu požáru technickou závadu a věc si na místě převzal ve své kompetenci k dalšímu došetření a opatření. Na nákladním voze vznikla škoda ve výši 80.000,- Kč, ke škodě firmě Ocel Opava a na zařízení pak škoda ve výši 120.000,- Kč firmě Auroservis Jacar Opava. Celková škoda tak činí 200.000,- Kč.


Odcizení mobilního telefonu v restauraci Kokos bar na ulici Hradecké v Opavě

Dne 2.3.2011 v době mezi 22:30 hod. a 23:00 hod. neznámý pachatel spáchal v restauraci Kokos bar na ulici Hradecké v Opavě přečin „Krádež“ tím, že odcizil z barového stolu volně odložený mobilní telefon značky Nokia E72 černé barvy, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1971 z Orlové, okres Karviná způsobena škoda ve výši 6.500,- Kč. Uvedený skutek byl nejprve šetřen jako přestupek proti majetku, kdy na základě vyčíslené škody byl překvalifikován na shora uvedenou trestnou činnost a věc je nadále v šetření ze strany policistů z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do rodinného domu na ulici U Dvora v obci Hať

Dne 16.3.2011 započali policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně úkony trestního řízení ve věci přečinu „Porušování domovní svobody“, přečinu „Krádež“ a přečinu „Poškození cizí věci“, kterých se dopustil neznámý pachatel tím, že v době mezi 17:20 hod. a 19:15 hod. dne 16.3.2011 po vypáčení a rozbití skleněné výplně plastových francouzských dveří vnikl do jednoho z rodinných domů na ulici U Dvora v obci Hať, ze kterého odcizil řetízek a náramek z bílého kovu v hodnotě 1.000,- Kč, 1 pár dětských naušnic ze žlutého kovu s bílým kamenem v hodnotě 500,- Kč a 1 kus dětského řetízku ze žlutého kovu s přívěškem ve tvaru písmene S v hodnotě 1.500,- Kč, kdy na zařízení vznikla škoda ve výši 15.000,- Kč. Poškozené ženě ročníku narození 1979 z Hatě tak byla způsobena celková škoda ve výši 18.000,- Kč.


Loupežné přepadení herny na ulici Ratibořské v Opavě-Kateřinkách

Dne 16.3.2011 policejní komisař SKPV (služby kriminální policie a vyšetřování) Územního odboru Policie České republiky v Opavě zahájil úkony trestního řízení ve věci zločinu „Loupež“, neboť na podkladě všech zjištěných skutečností, z provedeného šetření na místě činu a z výpovědi poškozené ženy ročníku narození 1968 z Opavy je zřejmé, že v době kolem 21:25 hod. dne 16.3.2011 neznámý pachatel vstoupil s kuklou na hlavě a obličeji do objektu herny Belmondo na ulici Ratibořské v Opavě-Kateřinkách, poté ihned přiběhl za barový pult, kde shora uvedené ženě (obsluze herny) řekl : ,,Dejte mi okamžitě peníze, nebo vás zabiju“, přičemž v pravé ruce držel nůž s délkou čepele přibližně 15 cm. Svou vyhrůžku neznámý muž následně ještě jednou zopakoval, přičemž obsluha okamžitě stiskla tlačítko na přivolání bezpečnostní agentury, čehož si pravděpodobně muž všiml a z místa činu utekl neznámo kam. Protiprávním jednáním neznámého pachatele nebyla způsobena žádná újma na zdraví ani jiná škoda a případ je i nadále v prověřování a prošetřování ze strany opavských kriminalistů.

 

Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem