Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 16.9.2013

Opava - Nálezy munice z 2. světové války na Opavsku a další...(13 případů) 

 

Dopravní nehodovost

V průběhu dne 16.9.2013 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě k 1 nahlášené a šetřené dopravní nehodě, při které byla lehce zraněna 1 osoba a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 75.000,- Kč.


Vloupání do kovového boxu na pečivo u prodejny na ulici Lipové v obci Hať

Dne 16.9.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v ranních hodinách dne 16.9.2013 odstranil visací zámek na dveřích kovového boxu u prodejny Tempo na ulici Lipové v obci Hať, odkud odcizil různé druhy pečiva včetně přepravek v hodnotě 2.549,- Kč, přičemž škoda na zařízení činí 200,- Kč. Poškozenému Obchodnímu družstvu Tempo Opava tak byla způsobena celková škoda ve výši 2.749,- Kč.


Nález munice pocházející z období 2. světové války na katastru obce Háj ve Slezsku-Chabičov

Dne 16.9 2013 v 08:45 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 muž ročníku narození 1941 z Ostravy, že před chvíli nalezl v lesním porostu na katastru obce Háj ve Slezsku, část Chabičov nějaký předmět, který vypadá jako munice pocházející z období 2. světové války. Místo nálezu zajistili policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně do příjezdu policejního pyrotechnika PČR z Expozitury ve Frýdku-Místku, který si následně převzal a k zneškodnění odvezl stabilizátor dělostřelecké miny ráže 120 mm.


Nález munice pocházející z období 2. světové války v Kravařích, části Dvořisko

Dne 16.9 2013 v 15:00 hod. telefonicky oznámila na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 žena ročníku narození 1988 z Ostravy, že před chvíli nalezla na poli za jedním z rodinných domů na ulici Ivana Kubince v Kravařích, části Dvořisko nějaký předmět, který vypadá jako munice pocházející z období 2. světové války. Místo nálezu zajistili policisté z Obvodního oddělení PČR v Kravařích do příjezdu policejního pyrotechnika PČR z Expozitury ve Frýdku-Místku, který si následně převzal a k zneškodnění odvezl ruční granát s označením Mills.


Nález munice pocházející z období 2. světové války na katastru obce Nové Sedlice

Dne 16.9 2013 v 07:30 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 muž ročníku narození 1951 z Ostravy, že před chvíli nalezl v lesním porostu na katastru obce Nové Sedlice nějaký předmět, který vypadá jako munice pocházející z období 2. světové války. Místo nálezu zajistili policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě do příjezdu policejního pyrotechnika PČR z Expozitury ve Frýdku-Místku, který si následně převzal a k zneškodnění odvezl dělostřeleckou minu ráže 82 mm.


Jednačtyřicetiletý muž z Opavy fyzicky napadl v opavském A.D.S. Baru jiného muže

Dne 16.9.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu „Výtržnictví“ muži ročníku narození 1972 z Opavy-Kylešovic, neboť tento v době kolem 02:00 hod. dne 18.8.2013 v restauraci A.D.S. Bar na ulici Pekařské v Opavě-Kateřinkách bezdůvodně fyzicky napadl poškozeného muže ročníku narození 1966 z Opavy, kterého nejprve uchopil zezadu kolem pasu, následně jej odhodil od barového pultu do prostoru boxu pro hosty, kde jej pěstí udeřil do obličeje a způsobil mu tak lehké zranění (roztržení horního rtu), které si vyžádalo lékařské vyšetření a ošetření ve Slezské nemocnice v Opavě. Jak bylo dále zjištěno, tak výše jmenovaný jednačtyřicetiletý muž se svého protiprávního jednání a chování dopustil i přesto, že byl za obdobnou trestnou činnost podmíněně odsouzen rozsudkem Okresního soudu v Opavě ze srpna roku 2010 na 8 měsíců, se zkušební dobou do srpna roku 2011. Vše je nadále v prověřování a v prošetřování.


Vloupání do sklepního boxu v bytovém domě na ulici Sušilové v Opavě

V blíže neuvedené době ode dne 30.4.2013 do dne 14.9.2013 neznámý pachatel spáchal v jednom z bytových domů na ulici Sušilové v Opavě přečin „Krádež“ a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že přesně nezjištěným způsobem vnikl do sklepního boxu poškozeného muže ročníku narození 1958 z Opavy, ze kterého odcizil 3 láhve 0,7 litrů alkoholu whisky Tullamore Dew, 1 láhev 0,7 litrů alkoholu whisky Grants, 6 litrových láhví domácího kalvadosu, 5 litrových láhví domácí slivovice a z demižonu odčerpal dalších 5 litrů domácí slivovice, čímž shora uvedenému poškozenému muži byla způsobena celková škoda ve výši 6.290,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Zajištění silně podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 16.9.2013 ve 20:00 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Opavě zajistila na ulici Vojanové v Opavě muže ročníku narození 1968 z Opavy, který v silně podnapilém stavu ležel na chodníku, nebyl schopen vlastní chůze ani komunikace, bezprostředně ohrožoval svůj život a zdraví a budil veřejné pohoršení u kolemjdoucích. Orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager mu byla naměřena hodnota 3,14 promile alkoholu v dechu a vzhledem k výše uvedeným skutečnostem zakročující policisté rozhodli o dodání tohoto muže na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo, rovněž nevznikla žádná škoda na majetku a případ je šetřen jako přestupek proti veřejnému pořádku.


Odcizení dřeva v lesním porostu na katastru obce Jakartovice, část Hořejší Kunčice

V přesně nezjištěné době ode dne 30.8.2013 do dne 16.9.2013 neznámý pachatel spáchal v lesním porostu na katastru obce Jakartovice, část Hořejší Kunčice přečin „Krádež“ tím, že z různých skládek dřeva odcizil celkově 64 m3 smrkové kulatiny (nakrácené na délky 8-12 metrů), čímž byla poškozené organizaci Opavská lesní a.s. Praha způsobena celková škoda ve výši 76.800,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR ve Velkých Heralticích.


Odcizení kovářských výrobků u restaurace U Arboreta v obci Stěbořice, část Nový Dvůr

V blíže neustanovené době od 11:00 hod. dne 15.9.2013 do 09:00 hod. dne 16.9.2013 neznámý pachatel spáchal v obci Stěbořice, část Nový Dvůr přečin „Krádež“ tím, že od vchodu do restaurace U Arboreta odcizil 6 kusů kovových plastik mravenců a další 2 kusy kovových plastik mravenců, jenž mají v kusadlech kovové nerezové vejce, čímž byla poškozené soukromé společnosti z Hlavnice způsobena celková škoda ve výši 121.150,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR ve Velkých Heralticích.


Odcizení benzínu z nádrže osobního automobilu na ulici Opavské ve Vítkově

V noční době od 20:30 hod. dne 15.9.2013 do 09:00 hod. dne 16.9.2013 neznámý pachatel spáchal na ulici Opavské ve Vítkově přečin „Krádež“ tím, že prorazil plastovou nádrž se škodou ve výši 2.000,- Kč na zde zaparkovaném osobním motorovém vozidle značky Škoda Favorit, kdy následně odcizil 20 litrů benzínu Natural v hodnotě 700,- Kč. Poškozenému muži ročníku narození 1954 z Vítkova tak byla způsobena celková škoda ve výši 2.700,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR ve Vítkově.


Zatajení nálezu peněženky v restauraci Bar C na ulici Opavské v Bolaticích

Dne 16.9.2013 v době kolem 17:30 hod. neznámý pachatel spáchal v restauraci Bar C na ulici Opavské v obci Bolatice přečin „Zatajení věci“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že nalezl a následně si ponechal volně odloženou pánskou peněženku černé barvy, ve které bylo 6 platebních karet, různé osobní doklady a finanční částka na hotovosti 1.200,- Kč, kterou na barovém pultu zapomněl poškozený muž ročníku narození 1964 z Chuchelné a kterému tak byla způsobena celková škoda ve výši 1.400,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Kravařích.


Šestatřicetiletý muž z Hlučína se vloupal do osobního automobilu v Opavě

Dne 16.9.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“, kterého se dopustil muž ročníku narození 1977 z Hlučína tím, že v době kolem 22:30 hod. dne 16.9.2013 po vyháčkování dveří vnikl do osobního motorového vozidla značky Škoda Felicia, které stálo zaparkováno před jedním z bytových domů na ulici Těšínské v Opavě, ze kterého odcizil autorádio a flash disk v celkové hodnotě 1.700,- Kč, ke škodě poškozeného muže ročníku narození 1986 z Opavy. Bezprostředně po svém protiprávním jednání majetkového charakteru byl shora jmenovaný šestatřicetiletý muž zadržen službu konající opavskou policejní hlídkou PČR na místě činu a následně byl umístěn v policejní cele při Územním odboru Policie České republiky v Opavě k provádění nutných procesních úkonů. Vše je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany opavských kriminalistů, kdy se zjišťuje, zda-li se tento muž nedopustil i jiné trestné činnosti.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem