Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 17.1.2012

Opava - Policisté objasnili čtyři případy vloupání do různých objektů a další ... (10 případů) 

Dopravní nehodovost
Dopravní policisté šetřili v průběhu úterý 17.ledna 2012 v rámci teritoria Územního odboru Policie České republiky Opava celkem osm dopravních nehod. Při těchto nehodách byl jeden z účastníků zraněn lehce, hmotná škoda na majetku byla odhadnuta na částku 433.000,- Kč.
Vloupání do motorového vozidla v Markvartovicích

Činu se dopustil neznámý pachatel v nočních hodinách z 16. na 17.ledna 2012 v obci Markvartovice na ulici Šilheřovické. Do zde zaparkovaného osobního automobilu tovární značky Škoda Superb vnikl po předchozím páčení zámku dveří řidiče a po následném rozbití okna dveří spolujezdce. Z přihrádky ve vozidle odcizil diktafon, svazek klíčů a finanční hotovost 75,- Eur (v přepočtu 1.923,- Kč), vše v celkové hodnotě 2.823,- Kč, ke škodě třiapadesátiletého muže z Karviné. Jedné ostravské společnosti způsobil pachatel poškozením vozidla navíc škodu v předběžné výši 4.000,- Kč.
Případ šetří hlučínští policisté jako přečin krádež vloupáním.
Hradečtí policisté ve spolupráci s opavskými kriminalisty objasnili dva případy vloupání do rekreačních chat
Policisté Obvodního oddělení Policie České republiky v Hradci nad Moravicí sdělili dne 16.ledna 2012 osmadvacetiletému muži z Trutnova podezření ze spáchání přečinů krádeže vloupáním a porušování domovní svobody. Vyjmenovaných skutků se přitom měl podezřelý muž dopustit hned ve dvou případech:
  • K prvnímu případu mělo dojít v polovině měsíce prosince loňského roku v Hradci nad Moravicí, části Kajlovec, na ulici Opavské. Po vyvěšení vstupní branky měl shora jmenovaný vniknout na pozemek rekreační chaty šedesátiletého muže z Opavy. Do samotných prostor chaty měl vejít po vypáčení vstupních dveří. Poté měl z chaty odcizit celkem šest kilogramů zmraženého kančího masa, v hodnotě 500,- Kč, které bylo uloženo v mrazicím boxu v lednici. Poškozením vstupních dveří měl majiteli chaty způsobit navíc škodu ve výši 100,- Kč. Je třeba zmínit, že podezřelý muž vnikl i do zahradního domku, nacházejícího se na pozemku této chaty. Zahradní domek sice prohledal, avšak nic odtud neodcizil.
  • K druhému případu mělo dojít v posledních dnech loňského roku, a to rovněž v Hradci nad Moravicí, části Kajlovec. U rekreační chaty, patřící dvaasedmdesátiletému muži z Opavy, se shora jmenovaný pokoušel vypáčit vstupní dveře. Toto se mu nepodařilo, a pravděpodobně proto měl vylomit dřevěnou okenici a poté rozbít okno, kterým měl vniknout dovnitř. Z chaty měl odcizit prázdnou dvoulitrovou propanbutanovou láhev, v hodnotě 400,- Kč, přičemž poškozením zařízení měl způsobit škodu ve výši 1.300,- Kč.
Hradečtí policisté šetří případ formou zkráceného přípravného řízení.  
Opavští policisté zajistili silně podnapilého muže
Opavští policisté dne 16.ledna 2012 v době kolem 18:15 hodin v opavské restauraci na ulici Námětí Republiky zajistili pětatřicetiletého muže z Bruntálu. Muž, který byl v silně podnapilém stavu, v této restauraci polehával, nebyl schopen vlastní chůze ani komunikace a svým stavem ohrožoval svůj život a zdraví. Policisté ho proto následně převezli a umístili k vystřízlivění na opavskou protialkoholní záchytnou stanici. Dechové zkoušce se podnapilý muž nebyl schopen podrobit.
Věc dále šetří opavští policisté.  
Mobilní telefon mu odcizil z kapsy bundy
Neznámý pachatel je podezřelý ze spáchání přečinu krádeže na osobách. Tohoto skutku se dopustil dne 16.ledna 2012 v době od 06:15 hodin do 06:20 hodin někde v Opavě. Dle sdělení poškozeného, pětadvacetiletého muže z Hlučínska, mu neznámý pachatel odcizil jeho mobilní telefon značky HTC Touch HD z kapsy zimní bundy, kterou měl na sobě. Pachatel mu telefon, v hodnotě 4.000,- Kč, odcizil buďto při vystupování z autobusu na ulici Olbrichové (na zastávce u společnosti Adiv) anebo při cestě od této zastávky až na ulici Praskovou.
Případ šetří policisté Obvodního oddělení Policie České republiky v Opavě.
Využil spánku cestujícího a odcizil mu notebook
Opavští policisté zahájili dne 17.ledna 2012 úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže na osobách, z jehož spáchání je podezřelý neznámý pachatel. Činu se dopustil dne 17.ledna 2012 v době od 05:15 hodin do 07:00 hodin při jízdě vlakem Českých drah mezi stanicemi „Brno - hlavní nádraží“ a  „Hranice na Moravě“. Pachatel využil spánku jednapadesátiletého muže z Opavy a z kupé vagónu mu odcizil jeho černou látkovou brašnu, ve které se nacházel notebook značky Lenovo (typ G550) dále tři nabíječky k mobilním telefonům a různé propojovací kabely, vše v celkové hodnotě 15.000,- Kč. Opavští policisté věc k dalšímu šetření postoupí Krajskému ředitelství policie Moravskoslezského kraje oddělení železniční policie v Ostravě.  
Opavští policisté objasnili dva případy vloupání
Policisté opavského obvodního oddělení sdělili dne 17.ledna 2012 dvacetiletému muži z Ostravy podezření ze spáchání přečinů krádeže vloupáním a porušování domovní svobody. Vyjmenovaných skutků se dopustil hned ve dvou případech:
  • Prvního skutku se měl shora jmenovaný dopustit v nočních hodinách dne 16.ledna 2012 v obci Kyjovice, kde se měl vloupat do tamní prodejny smíšeného zboží. Po vyhnutí dolní části drátěného oplocení měl vniknout do prostoru nákladové rampy prodejny, odkud měl odcizit dvě plastové bedny s přesně neurčeným množstvím pečiva, v předběžné hodnotě 415,- Kč, ke škodě opavského obchodního družstva. Na zařízení škoda způsobena nebyla.
  • Druhého skutku se měl podezřelý muž dopustit dne 17.ledna 2012 v době kolem 10:00 hodin v obci Budišovice, části Zátiší. Zde měl násilím vniknout, po předchozím rozbití skleněné výplně vstupních dveří, do jedné z tamních rekreačních chat. V chatě měl shora jmenovaný neoprávněně setrvat, poté odcizit a zkonzumovat jedno balení gumových bonbónů a minerální vodu, toto v celkové hodnotě 25,- Kč. Poškozením vstupních dveří měl přitom způsobit škodu ve výši 1.300,- Kč, to vše třiačtyřicetileté majitelce chaty z Ostravy.
Podezřelého muže policisté dopadli až u druhého skutku, a to na základě oznámení třiapadesátiletého občana. Následně mu na podkladě provedeného šetření sdělili podezření i ze spáchání prvního případu. Podezřelý muž se k oběma skutkům v plném rozsahu doznal. Opavští policisté šetří případ formou zkráceného přípravného řízení.  
Vloupání do sklepního boxu činžovního domu
Činu se dopustil neznámý pachatel v přesněji nezjištěné době, a to od 25.prosince loňského roku do 17.ledna tohoto roku v Opavě na ulici Popské. Po předchozím odstranění visacího zámku vnikl do jednoho ze sklepních boxů, ze kterého následně odcizil vanu, v hodnotě 3.000,- Kč, WC, v hodnotě 2.000,- Kč a dva kovové rámy dveří, v hodnotě 1.500,- Kč. Na zařízení způsobil neznámý pachatel navíc škodu ve výši 200,- Kč, to vše jednadvacetiletému muži z Opavy.
Případ šetří opavští policisté jako přečiny krádež vloupáním a porušování domovní svobody.
Vloupání do budovy fotbalového klubu
K případu vloupání do budovy fotbalového klubu nacházejícího se v obci Dolní Životice vedle místního fotbalového hřiště došlo v době od 15.ledna do 17.ledna 2012. Neznámý pachatel vnikl do prostor restaurace v této budově po předchozím vypáčení okna kotelny. Zpoza barového pultu následně odcizil padesátilitrový sud s pivem značky Radegast v hodnotě 2.700,- Kč, přičemž na zařízení nezpůsobil žádnou škodu.
Policisté Obvodního oddělení Policie České republiky ve Velkých Heralticích neznámého pachatele podezřívají ze spáchání přečinu krádeže vloupáním.
Pomaloval sklepní prostory činžovního domu ve Vítkově

Vítkovští policisté zahájili dne 17.ledna 2012 úkony trestního řízení ve věci přečinu poškození cizí věci, z jehož spáchání je podezřelý neznámý pachatel. Tohoto skutku se dopustil v blíže neurčené době od 9.ledna do 16.ledna 2012 ve Vítkově na ulici Budišovské. Zdi sklepních prostor tamního činžovního domu pomaloval spreji a průmyslovými zvýrazňovači. Pachatel přitom pomaloval i čtvery dveře sklepa, dveře kotelny a hlavní dveře zadního vchodu do domu. Malováním poškodil také plechová dvířka hydrantu a elektroinstalace. Správě bytového fondu Vítkov tím způsobil celkovou škodu ve výši 10.000,- Kč.
Zpracovala: Dagmar Schindlerová
 
 

vytisknout  e-mailem