Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 17.2.2009

Policejní události na Opavsku za den 17.2.2009 (3 případy) 

Zajištění osoby na PZS Opava k vystřízlivění


Dne 17.2.2009 v 00:20 hod. na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 telefonicky oznámil muž ročníku narození 1973 z Ostravy, že v prostoru tramvajové zastávky linky č. 5 v obci Dolní Lhota - Zátiší leží na zemi ve sněhu v silně podnapilém stavu mu neznámý muž, u kterého hrozí poškození zdraví v důsledku prochladnutí. Na místo byla ihned vyslána policejní hlídka z obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí, která zjistila, že se jedná o muže ročníku narození 1956 z Ostravy a vzhledem k tomu, že tento padesátdvaapůlletý muž byl opravdu v silně podnapilém stavu, nebyl schopen chůze ani komunikace a byla důvodná obava o jeho život a zdraví, bylo rozhodnuto o jeho převozu a umístění na protialkoholní záchytné stanici v Opavě k lékařskému vyšetření a k vystřízlivění. Zde byla u něj rovněž provedena orientační dechová zkouška detekčním přístrojem Alcotest 7410 s naměřenou hodnotou 2,94 promile alkoholu v jeho dechu. Zranění nebylo zjištěno a případ je šetřen jako přestupek proti veřejnému pořádku.



Vloupání do šatní skříňky v budově SOU Stavební na ulici Boženy Němcové v Opavě – neznámý pachatel


Dne 17.2.2009 v době od 12:45 hod. do 14:30 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Boženy Němcové v Opavě trestný čin „Krádež“ tím, že ve shora uvedené době blíže nezjištěným způsobem vnikl do uzamčené šatní skříňky v budově Středního odborného učiliště Stavebního, odkud odcizil 1 pár černé sportovní obuvi značky Puma v hodnotě 2.000,- Kč, ke škodě mladíka ročníku narození 1992 (16,5 let) ze Sudic. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.



Dopravní nehodovost


Dne 17.2.2009 došlo na teritoriu územního odboru Policie ČR Opava ke 4 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, bez zranění osob. Na vozidlech vznikla hmotná škoda v celkové výši 300.000,- Kč.

vytisknout  e-mailem