Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 17.4.2013

Opava - Odcizení kabelek při nákupech v supermarketech na Opavsku a další...(11 případů) 

 

Kontrola podnapilého řidiče osobního automobilu na ulici Těšínské v Opavě

Dne 17.04.2013 v době kolem 15:15 hod. policejní hlídka z Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě stavěla a kontrolovala na ulici Těšínské v Opavě řidiče osobního motorového vozidla značky Škoda Fábia, a to muže ročníku narození 1990 z Frýdku-Místku. Po předložení všech dokladů potřebných k provozu a řízení automobilu byl tento muž vyzván k odbornému měření dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Drager s pozitivními výsledky a s hodnotami 0,21 promile a 0,15 promile alkoholu v dechu. Třiadvacetiletý řidič s naměřenými hodnotami souhlasil, k předchozímu požití alkoholických nápojů před jízdou se doznal a nepožádal o lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči). Na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 17.04.2013 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě k 1 nahlášené a šetřené dopravní nehodě, bez zranění osob, kdy celková hmotná škoda na majetku činí 19.000,- Kč.


Vloupání do osobního automobilu na ulici Hornické v Hlučíně

Dne 17.04.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v blíže neustanovené době od 18:00 hod. dne 16.04.2013 do 06:50 hod. dne 17.04.2013 na ulici Hornické v Hlučíně vnikl po rozbití skleněné výplně dveří zavazadlového prostoru do zde zaparkovaného a zajištěného osobního motorového vozidla značky Škoda Roomster, odkud odcizil černý kufr značky Parat v hodnotě 7.000,- Kč, ve kterém se nacházelo elektro nářadí (pájky, kleště, imbusové klíče, šroubováky) v hodnotě 5.000,- Kč a dále odcizil skládací vysavač značky 3M na vysávání tonerů z tiskáren v hodnotě 7.000,- Kč, přičemž poškozením výplně dveří automobilu vznikla škoda ve výši 4.000,- Kč. Poškozené společnosti Develop Centrum spol. s r.o. Hlučín tak byla způsobena celková škoda ve výši 23.000,- Kč.


Odcizení kabelky z automobilu při překládání zboží u supermarketu Lidl v Hlučíně

Dne 17.04.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“ a přečinu „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“, kterých se dopustil neznámý pachatel tím, že v době kolem 17:00 hod. dne 17.04.2013 na parkovišti u supermarketu Lidl na ulici Celní v Hlučíně využil chvilkové nepozornosti ženy ročníku narození 1963 z Darkovic a při překládání nakoupeného zboží z nákupního vozíku do zavazadlového prostoru automobilu jí ze sedadla řidiče neuzamčeného osobního motorového vozidla odcizil volně odloženou koženou kabelku hnědé barvy v hodnotě 600,- Kč, ve které se nacházel mobilní telefon značky Samsung GT-E1081T černé barvy v hodnotě 2.000,- Kč, 2 kusy platebních karet, dámská kožená peněženka hnědé barvy v hodnotě 400,- Kč s finanční částkou na hotovosti 5.000,- Kč, s různými osobními doklady a se 4 lístky do divadla v hodnotě 800,- Kč. Dále se v odcizené kabelce nacházely 4 kusy flash disků v hodnotě 1.200,- Kč, dámské kožené rukavice černé barvy v hodnotě 500,- Kč, dámský skládací deštník šedočerné barvy v hodnotě 300,- Kč, klíče od vozidla v hodnotě 1.100,- Kč, dámská kosmetická kabelka bílé barvy v hodnotě 200,- Kč s různými druhy kosmetických přípravků v hodnotě 400,- Kč, digitální fotoaparát značky Panasonic FX 10 Lumix černostříbrné barvy v černém koženém obalu v hodnotě 3.990,- Kč, dioptrické brýle s obručemi zelené barvy v hodnotě 2.500,- Kč, jenž byly v plastovém pouzdru černé barvy s nápisem „Optikum“ a peněženka bílé barvy v hodnotě 50,- K s různými léky v hodnotě 300,- Kč, s jízdenkami na autobus v hodnotě 96,- Kč a s dalšími písemnosti bez hodnoty. Shora uvedené poškozené ženě tak byla způsobena celková škoda ve výši 19.436,- Kč.


Kontrola podnapilého řidiče osobního automobilu s vysloveným zákazem řízení

Dne 17.04.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Ohrožení pod vlivem návykové látky“ a přečinu „Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání“, kterých se měl dopustit muž ročníku narození 1975 z Opavy, neboť tento byl ze strany hlučínských policistů v době kolem 18:00 hod. dne 17.04.2013 stavěn a kontrolován na ulici Antonína Vaška v obci Háj ve Slezsku jako řidič osobního motorového vozidla značky Fiat Marea, kdy odborným měřením dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Dräger mu byly naměřeny pozitivní výsledky s hodnotami 0,96 promile a 1,01 promile alkoholu v dechu. Lustracemi v dostupných evidencích bylo dále zjištěno, že výše jmenovaný muž je v této chvíli neřidič, poněvadž má rozhodnutím Magistrátu města Opavy ze srpna roku 2011 uložen zákaz řízení motorových vozidel pro všechny skupiny, a to až do srpna letošního roku. Sedmatřicetiletý řidič tedy v daném případě vykonával činnost ve stavu vylučujícím způsobilost, který si přivodil vlivem návykové látky a vykonával činnost, při které by mohl ohrozit život nebo zdraví lidí nebo způsobit značnou škodu na majetku a rovněž vykonával činnost, která mu byla rozhodnutím Magistrátu města Opavy zakázána nebo pro kterou mu bylo odňato příslušné oprávnění. Na místě mu bylo zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí a na výzvu ze strany zakročujících policistů se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu (krve a moči) na protialkoholní záchytné stanici v Opavě.


Odcizení čepice z hlavy poškozené na ulici Husové v Opavě

Dne 17.04.2013 v době kolem 10:45 hod. neznámý pachatel spáchal na pozemku Střední hotelové školy a odborného učiliště na ulici Husové v Opavě přečin „Krádež“ a přečin „Výtržnictví“ tím, že z hlavy poškozené ženy ročníku narození 1992 ze Slavkova jí strhl a odcizil kšiltovku značky Fallen v hodnotě 600,- Kč a následně začal fyzicky napadal zde přítomného mladého muže ročníku narození 1995 ze Svobodných Heřmanic, okres Bruntál, kterého chytil rukou pod krk a zatlačil jej na oplocení, po chvíli jej však pustil a z místa svého protiprávního jednání odešel neznámo kam. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a vše je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany policistů z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Nález munice pocházející z období 2. světové války na poli na ulici Hillové v Opavě

Dne 17.04.2013 v 10:50 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 muž ročníku narození 1978 z Branky u Opavy, že před chvíli při orbě na poli u polských hranic na ulici Hillové v Opavě-Kateřinkách nalezl nějaký předmět, který vypadá jako minuce pocházející z období 2. světové války. Místo nálezu zajistili policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě do příjezdu policejního pyrotechnika PČR z Expozitury ve Frýdku-Místku, který si následně převzal a k zneškodnění odvezl dělostřelecký granát ráže 76,2 mm.


Odcizení kabelky z nákupního vozíku v supermarketu Penny Market v Opavě

Dne 17.04.2013 v době kolem 15:50 hod. neznámý pachatel spáchal v supermarketu Penny Market na ulici Rybářské v Opavě přečin „Krádež“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že využil chvilkové nepozornosti poškozené ženy ročníku narození 1967 z Holasovic a při nakupování jí z nákupního vozíku odcizil její dámskou koženkovou kabelku černé barvy v hodnotě 500,- Kč, ve které byla koženková peněženka šedé barvy v hodnotě 500,- Kč s finanční částkou na hotovosti 250,- Kč, s různými osobními doklady, se 2 kusy platebních karet a s průkazkou ODIS v hodnotě 400,- Kč, kdy se dále v kabelce nacházel svazek klíčů, mobilní telefon značky Samsung světle růžové barvy v hodnotě 2.500,- Kč a dioptrické brýle tmavě červené barvy v hodnotě 2.000,- Kč. Shora uvedené poškozené ženě tak byla způsobena celková škoda ve výši 6.150,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Zajištění podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 16.04.2013 v 16:30 hod. přivolaná policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR ve Vítkově zajistila na ulici Opavské ve Vítkově muže ročníku narození 1977 z Vítkova, který chvíli předtím slovně a fyzicky napadal ženu ročníku narození 1981 z Vítkova, čímž narušoval občanské soužití a vznikla zde důvodná obava, že bude ve svém protiprávním jednání pokračovat. Při zajištění byly ze strany zakročujících policistů použity donucovací prostředky (hmaty a chvaty). Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a rovněž nevznikla žádná škoda na majetku. Vzhledem k tomu, že šestatřicetiletý muž byl v silně podnapilém stavu, bylo rozhodnuto o jeho dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Případ je šetřen jako přestupek proti občanskému soužití.


Vloupání do rekreační chaty na katastru obce Čermná ve Slezsku

Neznámý pachatel spáchal v chatovišti zvaném Na Šifráku na katastru obce Čermná ve Slezsku přečin „Porušování domovní svobody“ a přečin „Krádež“ tím, že v přesně nezjištěné době od 18:00 hod. dne 14.04.2013 do 10:00 hod. dne 17.04.2013 po odstranění sítě proti hmyzu a po rozbití skleněné výplně okna se škodou ve výši 700,- Kč vstoupil do jedné z rekreačních chat, kterou prohledal, nic zde však neodcizil. Dále po vytržení petlici dveří vnikl do vedle stojící dřevěné kůlny, odkud odcizil ruční dřevěnou pilku v hodnotě 300,- Kč, starší dámské jízdní kolo značky Eska modré barvy v hodnotě 1.500,- Kč, 2 kusy plastových hadic zelené barvy o délkách 5 a 3 metrů v hodnotě 150,- Kč, 6 kusů plastových spojek na hadice oranžové barvy v hodnotě 300,- Kč a kalové čerpadlo značky Elco žluté barvy v hodnotě 500,- Kč. Poškozenému muži ročníku narození 1978 z Ostravy tak byla způsobena celková škoda ve výši 3.450,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR ve Vítkově.


Kontrola podnapilého řidiče osobního automobilu v Dolním Benešově

Dne 17.04.2013 byly policisty z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájeny úkony trestního řízení ve věci přečinu „Ohrožení pod vlivem návykové látky“, kterého se měl dopustit muž ročníku narození 1972 z Dolního Benešova tím, že v době kolem 23:55 hod. dne 17.04.2013 řídil pod vlivem alkoholických nápojů po ulici Na Březích v Dolním Benešově osobní motorové vozidlo značky Volvo, přičemž byl stavěn a kontrolován hlučínskou policejní hlídkou a odborným měřením dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Dräger mu byly naměřeny hodnoty 1,97 a 1,84 promile alkoholu v dechu. Jednačtyřicetiletý řidič tedy v daném případě vykonával činnost ve stavu vylučujícím způsobilost, který si přivodil vlivem návykové látky a mohl tak ohrozit život nebo zdraví lidí nebo způsobit značnou škodu na majetku. Na místě mu bylo zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí, byl mu zadržen jeho řidičský průkaz, s naměřenými hodnotami souhlasil a o lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči) nepožádal. Vše je nadále v prověřování a v prošetřování.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem