Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 17.5.2009 - 2.část

Žena bodla svého druha nožem, krádeže jízdních kol, vloupání do motorových vozidel a další...(8 případů) 

 

Vloupání do garáže na ulici Vojanové v Opavě – neznámý pachatel


 

Dne 17.5.2009 na základě oznámení od muže ročníku narození 1971 z Opavy policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě zahájili úkony trestního řízení ve věci trestných činů „Krádež“ a „Porušování domovní svobody“, kterých se dopustil neznámý pachatel tím, že v době od 18:00 hod. dne 16.5.2009 do 08:30 hod. dne 17.5.2009 vnikl po překonání oplocení na pozemek u jednoho z domů na ulici Vojanové v Opavě, kde po rozbití skleněné výplně okna se vloupal do garáže, ze které odcizil 2 montážní sady k údržbě a opravě jízdních kol a ze zaparkovaného osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Octávia odcizil autosvítilnu, brýle a pánský deštník, vše v celkové hodnotě 2.000,- Kč a na zařízení způsobil škodu ve výši 100,- Kč, čímž byla shora uvedenému poškozenému oznamovateli způsobena celková škoda výši 2.100,- Kč.


 


 

Zadržení podnapilého řidiče motorového vozidla v Opavě-Kateřinky


 

Dne 17.5.2009 policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu „Ohrožení pod vlivem návykové látky“ muži ročníku narození 1984 z Opavy-Kylešovic, neboť tento dne 17.5.2009 v době kolem 02:30 hod. řídil osobní motorové vozidlo značky Ford Mondeo, kdy při vyhýbání se s jiným vozidlem v prostoru sídlištní křižovatky ulic Hálková a Ratibořská v Opavě-Kateřinkách vjel na chodník a byl zastaven a kontrolován hlídkou strážníků Městské policie Opava. Při kontrole řidič předložil všechny doklady potřebné k řízení a provozu motorového vozidla. Vzhledem k tomu, že byl z jeho úst cítit silný zápach alkoholu a choval se jako osoba v podnapilém stavu, byla na místo přivolána policejní hlídka z obvodního oddělení PČR v Opava. Policisté u čtyřiadvacetiletého řidiče provedli orientační dechovou zkoušku pomocí detekčního digitálního přístroje Drager s pozitivním výsledkem a s naměřenou hodnotou 1,67 promile alkoholu v jeho dechu. Řidič požití alkoholických nápojů před jízdou doznal a s naměřenou hodnotou souhlasil. Na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


 


 

Pokus těžké újmy na zdraví, bodnutí nožem v Hradci nad Moravicí – známá pachatelka


 

Dne 17.5.2009 policejní komisař Územního odboru SKPV (služby kriminální policie a vyšetřování) Opava, Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje zahájil úkony trestního řízení ve věci pokusu trestného činu „Ublížení na zdraví“, kterého se měla dopustit podezřelá žena ročníku narození 1986 z Hradce nad Moravicí tím, že v době kolem 03.30 hod. dne 17.5.2009 u zadního vchodu do jednoho z domů na ulici Lidické v Hradci nad Moravicí bodla kuchyňským nožem délky čepele 11 cm poškozeného muže ročníku narození 1986 z Radkova, a to do pravé části hrudníku v místech prsní bradavky, čímž mu způsobila bodné zranění hloubky 7-8 cm tangenciálně, kdy nedošlo k proniknutí nože do hrudní stěny, přičemž zranění je kvalifikováno jako lehké s dobou léčení 7-10 dnů. Ve věci bylo provedeno ohledání místa činu, byla provedena fotodokumentace a byla zajištěna věcná stopa – nůž. Prvotním šetřením bylo zjištěno, že se jedná o druha a družku a útok nožem vyvrcholil po předchozím vzájemném slovním napadení. Poškozený muž byl po prvotním ošetření lékařem rychlé záchranné služby převezen na traumatologické oddělení Slezské nemocnice v Opavě, kde byl z důvodu dalšího sledování zdravotního stavu hospitalizován. Podezřelá dvaadvacetiletá žena byla hodinu po svém protiprávním jednání zadržena policisty z obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí poblíže místa činu, kdy provedenou orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager bylo zjištěno, že požila alkoholické nápoje, kdy u ní byla naměřena hodnota 0,81 promile alkoholu v jejím dechu. S podezřelou ženou byly následně provedeny prvotní procesní úkony, po kterých byla v dopoledních hodinách téhož dne propuštěna na svobodu. Případ je předmětem dalšího šetření.


 


 

Vloupání do motorového vozidla na ulici 8.května v Opavě-Kylešovicích – neznámý pachatel


 

Dne 17.5.2009 v době od 12:00 hod. do 15:45 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici 8.května v Opavě-Kylešovicích trestný čin „Krádež“ tím, že po předchozím rozbití levého trojúhelníkového okna zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky Peugeot 406 coupe odcizil ze zadního sedadla automobilu pánský koženkový kufřík s oranžovým popruhem a se zipem po obvodu v hodnotě 1.000,- Kč, ve kterém byly uloženy různé osobní doklady a tiskopisy a doklady k motorovému vozidlu bez hodnoty, kdy poškozením trojúhelníkového skla a krycích lišt okna vznikla škoda ve výši 4.500,- Kč, čímž byla muži ročníku narození 1986 z Klimkovic způsobena celková škoda ve výši 5.500,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


 


 

Vloupání do motorového vozidla na ulici Nábřežní v Kravařích – neznámý pachatel


 

Dne 17.5.2009 v době od 16:00 hod. do 16:15 hod. neznámý pachatel po rozbití skleněné výplně předních dveří vnikl před tenisovými kurty na ulici Nábřežní v Kravařích do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky Škoda Octávia, kdy z tohoto odcizil sportovní tašku přes rameno šedomodré barvy značky Alpinepro v hodnotě 400,- Kč, ve které byla černá kožená pánská peněženka značky Avon v hodnotě 300,- Kč s osobními doklady, platební kartou, čipovou kartou do zaměstnání, sluchátky od mobilního telefonu značky Sony Ericsson K750i v hodnotě 200,- Kč a finanční částka na hotovosti 2.500,- Kč v různých bankovkách, kdy poškozením vozidla byla způsobena škoda ve výši 3.000,- Kč. Poškozenému muži ročníku narození 1984 ze Štěpánkovic byla způsobena celková škoda ve výši 6.400,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Kravařích pro trestné činy „Krádež“ a „Neoprávněné držení platební karty“.


 


 

Odcizení jízdních kol na ulici Těšínské a Palhanecké v Opavě – neznámý pachatel


 

Dne 17.5.2009 v době od 15:40 hod. do 17:00 hod. neznámý pachatel nebo pachatelé spáchal(i) na ulici Těšínské a na ulici Palhanecké v Opavě trestný čin „Krádež“ tím, že :

  1. v době kolem 15:40 hod. odcizil(i) pánské horské jízdní kolo šedočerné barvy, které bylo uzamčeno lankovým zámkem přes rám kola a stojan na jízdní kola před objektem hypermarketu Tesco na ulici Těšínské v Opavě, kdy tímto způsobil(i) škodu ve výši 9.000,- Kč ženě ročníku narození 1972 z Dolního Benešova

  2. v době od 16:00 hod. do 17:00 hod. odcizil(i) pánské trekinkové jízdní kolo značky Autor Stratos stříbrno modré barvy, které bylo uzamčeno lankovým zámkem k oplocení areálu před vjezdem do objektu na ulici Palhanecké v Opavě-Jaktaři, kdy tímto způsobil(i) poškozenému muži ročníku narození 1988 z Opavy-Kateřinek škodu ve výši 10.000,- Kč a škodu ve výši 150,- Kč přestřižením lankového zámku.

Celková škoda činí 19.150,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


 


 

Dopravní nehodovost


 

Dne 17.5.2009 došlo v okrese Opava ke dvěma nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých byla jedna osoba zraněna lehce. Na majetku byla v souvislosti s nehodovostí způsobena hmotná škoda ve výši 56.000,- Kč.


 


 

Vloupání do kolárny na ulici Hobzíkové v Opavě – neznámý pachatel


 

V době od 14:30 hod. dne 15.5.2009 do 08:30 hod. dne 17.5.2009 neznámý pachatel spáchal na ulici Hobzíkové v Opavě trestný čin „Krádež“ tím, že v blíže neupřesněné době po předchozím vypáčení zámku dveří vnikl do společné kolárny jednoho z panelových domů, kdy poškozením dveří vznikla škoda ve výši 200,- Kč Společenství vlastníků bytů, odkud odcizil lankovým zámkem uzamčené pánské trekinkové jízdní kolo značky 4Ever Creditel stříbrno černé barvy s černou hustilkou a černou plátěnou kapsou na kole, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1965 z Opavy způsobena škoda ve výši 14.000,- Kč, kdy celková škoda činí 14.200,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.

vytisknout  e-mailem