Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 17.9.2013

Opava - Pokus podvodu na osobách seniorského věku v Kravařích a další...(7 případů) 

 

Dopravní nehoda osobního automobilu s chodcem na ulici Hlučínské v Opavě-Kateřinkách

Dne 17.9.2013 v době kolem 11:45 hod. řídil muž ročníku narození 1986 z Brumovic osobní motorové vozidlo značky Škoda Fábia po ulici Hlučínské v Opavě-Kateřinkách, a to ve směru z centra města na Malé Hoštice, kdy u supermarketu OBI přehlédl po vyznačeném přechodu pro chodce jdoucího muže ročníku narození 1925 z Opavy a přední části vozu narazil do levého boku chodce. Při dopravní nehodě došlo k hmotné škodě na automobilu ve výši 15.000,- Kč a hlavně k těžkému zranění osmaosmdesátiletého muže, jenž byl odvezen sanitním vozidlem RLP k lékařskému vyšetření a ošetření do Slezské nemocnice v Opavě. Zde bylo zjištěno, že utrpěl mnohočetné pohmožděniny a zlomeniny bérce, lopatky, žeber a lebky s předběžnou dobou léčení přibližně 10 měsíců a s hospitalizací na JIP opavské nemocnice. Orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Dräger vyzněla u řidiče negativně, u chodce dechová zkouška provedena nebyla, byl u něj nařízen odběr krve. Případ šetří policisté ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 17.9.2013 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě ke 3 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých byla 1 osoba zraněna těžce a 1 osoba byla zraněna lehce, kdy celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 165.000,- Kč.


Vloupání do soukromé firmy na ulici Svobody v obci Štěpánkovice

V noční době od 21:45 hod. dne 16.9.2013 do 05:45 hod. dne 17.9.2013 neznámý pachatel spáchal na ulici Svobody v obci Štěpánkovice přečin „Krádež“ tím, že po přelezení oplocení vstoupil do uzamčeného areálu firmy textilní galanterie, kdy po vypáčení dveří vnikl do místnosti expedice, odkud odcizil 2 notebooky značky Asus v hodnotě 20.000,- Kč, přičemž škoda na zařízení činí 2.000,- Kč. Poškozené soukromé společnosti z Kravař tak byla způsobena celková škoda ve výši 22.000,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Kravařích.


Pokus podvodu na osobách seniorského věku v Kravařích, části Kouty

Dne 17.9.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Kravařích zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Podvod“ ve stádiu pokusu, neboť na podkladě všech doposud zjištěných skutečností je zřejmé, že neznámý pachatel :
1) dne 17.9.2013 v době kolem 11:00 hod. telefonicky zavolal ženě ročníku narození 1938 z Kravař, a to na „pevnou“ telefonní linku do místa jejího bydliště v Kravařích, části Kouty, kdy se v průběhu hovoru představil jako její rodinný příbuzný se jménem Josef a požadoval urychlené zapůjčení finanční částky na hotovosti ve výši 50.000,- Kč, kterou jí údajně do druhého dne vrátí. Když oslovená žena uvedla, že tolik peněz nemá, tak zavěsil a dále již nevolal ani se osobně za ní nedostavil
2) dne 17.9.2013 v době mezi 11:45 hod. a 12:15 hod. 3 x telefonicky zavolal ženě ročníku narození 1934 z Kravař, a to na její telefonní číslo do místa jejího bydliště v Kravařích, části Kouty, kdy se v průběhu hovoru představil jako vnuk Jan a požadoval urychlené zapůjčení finanční částky na hotovosti ve výši 50.000,- Kč, kdy peníze u ní vyzvedne jeho kamarád, přičemž vnímavá a pozorná seniorka mu při telefonickém rozhovoru sdělila, že odmítá dát finanční hotovost nějaké cizí osobě a poté, co volajícímu sdělila, že již kontaktovala Policii České republiky na bezplatné lince tísňového volání čísla 158, tak neznámý muž již peníze nepožadoval, zavěsil a následně se už neozval ani se za ní do místa jejího bydliště nikdo nedostavil.
Případy šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Kravařích v úzké spolupráci s opavskými kriminalisty.


Vloupání do osobního automobilu na ulici K Rybníčkům v obci Otice

Neznámý pachatel spáchal v areálu podniku Jatky na ulici K Rybníčkům v obci Otice přečin „Krádež“ tím, že v noční době od 22:00 hod. dne 16.9.2013 do 03:00 hod. dne 17.9.2013 vnikl po rozbití okna dveří do zde zaparkovaného osobního mototového vozidla značky Škoda Forman, odkud odcizil plátěnou tašku, ve které se nacházely svazky klíčů, pánská kožená peněženka s finanční částkou na hotovosti 6.000,- Kč a s různými osobními doklady, vše v hodnotě 7.300,- Kč, přičemž škoda poškozením automobilu činí 1.000,- Kč. Poškozenému muži ročníku narození 1977 ze Stěbořic tak byla způsobena celková škoda ve výši 8.300,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Odcizení jízdního kola od restaurace na ulici Jateční v Opavě

Dne 17.9.2013 v době mezi 15:15 hod. a 15:30 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Jateční v Opavě přečin „Krádež“ tím, že ze stojanu na jízdní kola v letní zahrádce místní restaurace odcizil zde odstavené a lankovým zámkem uzamčené pánské horské jízdní kolo značky Author černé barvy s bílým nápisem, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1967 z Opavy způsobena celková škoda ve výši 15.400,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Odcizení peněženek na neupřesněném místě v Opavě nebo v Kravařích

Dne 17.9.2013 v době mezi 07:30 hod. a 16:00 hod. neznámý pachatel spáchal na přesně nezjištěném místě, a to buď v budově Střediska výchovné péče na ulici Hradecké v Opavě nebo v kanceláři na Sociálním odboru Městského úřadu na ulici Náměstí v Kravařích přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že z volně odložené kabelky odcizil dámskou koženkovou peněženku, ve které se nacházela finanční částka na hotovosti 250,- Kč a fotky, dále z kabelky odcizil koženou taštičku s různými osobními doklady a s platební kartou, čímž byla poškozené ženě ročníku narození 1967 z Chlebičova způsobena škoda ve výši 1.550,- Kč. Dále ve stejné době a na stejných blíže neurčených místech odcizil z volně odložené kabelky poškozené ženy ročníku narození 1969 z Hradce nad Moravicí její dámskou plátěnou peněženku, ve které se nacházely různé osobní doklady, 3 kusy platebních karet a finanční částka na hotovosti 700,- Kč, čímž jí byla způsobena celková škoda ve výši 1.000,- Kč. Celková škoda tak činí 2.550,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě v úzké spolupráci s kravařskými kolegy.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem