Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 18.1.2014

Opava - Dopravní nehoda podnapilé řidičky automobilu v obci Žimrovice a další...(11 případů) 

 

Dopravní nehoda podnapilé řidičky osobního automobilu v obci Žimrovice

Dne 18.1.2014 v době kolem 00:45 hod. řídila žena ročníku narození 1952 z Hradce nad Moravicí po ulici Hradecké v Hradci nad Moravicí, část Žimrovice osobní motorové vozidlo značky Ford Escort, a to ve směru jízdy od Hradce nad Moravicí, kdy na přímém úseku silnice nepřizpůsobila rychlost jízdy, povětrnostním podmínkám a svým schopnostem, na mokré vozovce dostala smyk a s automobilem vjela na travnatý pás u rodinného domu muže ročníku narození 1957 z Hradce nad Moravicí. Zde přední části vozu narazila do živého plotu, který poškodila. Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 50.000,- Kč. Odborným měřením dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Dräger jí byly naměřeny pozitivní výsledky s hodnotami 1,71 promile a 1,63 promile alkoholu v dechu. Jednašedesátiletá žena následně doznala, že před jízdou vypila 3 velké odlivky tvrdého alkoholu, na místě jí byl zadržen řidičský průkaz a bylo jí zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 18.1.2014 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě ke 2 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, bez zranění osob, při kterých byla na majetku způsobena celková hmotná škoda ve výši 65.000,- Kč.


Bezpečnostní opatření na teritoriu Obvodního oddělení PČR v Hlučíně

V době od 21:00 hod. dne 17.1.2014 do 03:00 hod. dne 18.1.2014 bylo policisty z Obvodního oddělení Policie České republiky v Hlučíně provedeno bezpečnostní opatření směřující k plnění úkolu vyplývající ze stanovené priority vedení opavské policie ČR „Bezpečný prostor“ se zaměřením na potírání majetkové trestné činnosti. Akce byla zaměřena na eliminaci trestné činnosti, na zadržení řidičů motorových vozidel řídících pod vlivem alkoholických nápojů nebo jiných návykových látek, na pátrání po osobách a věcech, na kontrolu cyklistů, jejich osvětlení a technického stavu jízdních kol, a to na teritoriu Hlučínska. Do opatření bylo nasazeno 8 policistů PČR, kteří zkontrolovali 30 různých osob a 20 řidičů motorových vozidel, bez zjištění trestné činnosti či přestupkového jednání a chování.


Vloupání do sklepního boxu v bytovém domě na ulici Pod Lesem v obci Branka u Opavy

V blíže neustanovené době od 17:00 hod. dne 15.1.2014 do 10:00 hod. dne 16.1.2014 neznámý pachatel spáchal v jednom z bytových domů na ulici Pod Lesem v obci Branka u Opavy přečin „Porušování domovní svobody“ a přečin „Krádež“ tím, že po vypáčení kovové petlice s visacím zámkem dveří vnikl do sklepního boxu poškozené ženy z Branky u Opavy, odkud odcizil 2 kusy snowboardů v celkové hodnotě 10.000,- Kč. Ke škodě na zařízení nedošlo a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí.


Odcizení mobilního telefonu v restauraci Mexico na ulici Opavské v Kravařích

Dne 18.1.2014 v době mezi 01:30 hod. a 01:45 hod. neznámý pachatel spáchal v restauraci Mexico na ulici Opavské v Kravařích přečin „Krádež“ tím, že využil nepozornosti poškozeného muže ročníku narození 1994 z Kravař a ze stolu mu odcizil volně odložený mobilní telefon značky Sony Xperia Z bílé barvy v černém silikonovém obalu, čímž mu byla způsobena celková škoda ve výši 11.250,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Kravařích.


Vloupání do sklepního boxu v bytovém domě na ulici Pekařské v Opavě-Kateřinkách

V přesně neuvedené době ode dne 13.1.2014 do dne 17.1.2014 neznámý pachatel spáchal v jednom z bytových domů na ulici Pekařské v Opavě-Kateřinkách přečin „Krádež“ a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že po otevření pootevřeného sklepního okna vstoupil do společných sklepních prostor domu, kdy po vypáčení oka petlice dveří vnikl do sklepního boxu poškozeného muže z Opavy, odkud odcizil pánské horské jízdní kolo značky Merida Matts oranžové barvy v hodnotě 9.000,- Kč, přičemž škoda na zařízení činí 100,- Kč. Celková hmotná škoda na majetku tak byla vyčíslena na finanční částku ve výši 9.100,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do neobydleného činžovního domu na ulici Pekařské v Opavě

V neupřesněné době ode dne 28.12.2013 do dne 18.1.2014 neznámý pachatel spáchal na ulici Pekařské v Opavě přečin „Krádež“ tím, že po vylomení zámku vrat oplocení vstoupil na pozemek neobydleného činžovního domu, kdy po vylomení zámku dveří vnikl do tohoto domu a následně se stejným způsobem vloupal i do několika neobydlených bytů, odkud odcizil komodu imitace olše, psací stůl imitace olše, 5 kusů plynových kamen značky Foron Gamat 461, mikrovlnou troubu značky Whirpool bílé barvy, rychlovarnou konvici, plynové topidlo včetně propanbutanové láhve a poškodil plynový ohřívač vody, kdy poškozenému muži z Hradce nad Moravicí vznikla odcizením věcí celková škoda ve výši 6.000,- Kč a na poškozeném zařízení škoda činí 1.000,- Kč. Celková hmotná škoda na majetku tak byla vyčíslena na finanční částku ve výši 7.000,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.

 

 

Odcizení dětského kočárku z chodby panelového domu na ulici Antonína Sovy v Opavě

Dne 18.1.2014 v době mezi 14:00 hod. a 17:30 hod. neznámý pachatel spáchal v jednom z panelových domů na ulici Antonína Sovy v Opavě-Kateřinkách přečin „Krádež“ tím, že ze společné chodby v 6. patře tohoto domu odcizil volně odstavený dětský kočárek značky ABC Desigen černozlaté barvy, ve kterém se nacházel dětský zimní fusak značky Emitex černovínové barvy, dětský nánožník značky ABC Desigen černé barvy a dětské zimní boty černorůžové barvy, čímž byla poškozené ženě z Opavy-Kateřinek způsobena celková škoda ve výši 9.700,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Zajištění podnapilé ženy na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 18.1.2014 ve 20:00 hod. policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě zajistili v jednom z rodinných domů na ulici Svobody v Opavě, městské části Malé Hoštice ženu ročníku narození 1936 z Brumovic, která chvíli předtím v silně podnapilém stavu slovně urážela muže ročníku narození 1948 z Opavy a jeho manželku (ženu ročníku narození 1950 z Opavy). Vzhledem k tomu, že se výše uvedená sedmasedmdesátiletá žena chovala arogantně a agresivně i před přivolanými policisty PČR, bylo následně rozhodnuto o jejím dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo, rovněž nevznikla žádná škoda na majetku a celá záležitost je šetřena jako přestupek proti občanskému soužití.


Vloupání do rekreační chalupy na katastru obce Jakartovice

V blíže neuvedené době ode dne 13.1.2014 do dne 18.1.2014 neznámý pachatel spáchal na katastru obce Jakartovice přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že po rozbití skleněné výplně okna vnikl do rekreační chalupy poškozeného muže z Ostravy, přičemž doposud nebylo zjištěno, zda-li došlo k odcizení nějakých věcí a jaká vznikla škoda na majetku. Vše je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany policistů z Obvodního oddělení PČR ve Velkých Heralticích.


Případ vloupání do rodinného domu na ulici Záhumenní v Hlučíně zná pachatele

Dne 18.1.2014 policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Porušování domovní svobody“ a přečinu „Krádež“, kterých se dopustil muž ročníku narození 1968 z Hlučína tím, že v podvečerních hodinách dne 18.1.2014 neoprávněně vnikl na ulici Záhumenní v Hlučíně do suterénu jednoho z rodinných domů, odkud odcizil 3 láhve a demižon vína v hodnotě 1.000,- Kč a dále po rozbití skleněné výplně dveří vnikl do vnitřních prostor tohoto domu, kde již nic neodcizil, na zařízení však způsobil škodu ve výši 1.000,- Kč. Poškozenému muži z Hlučína tak byla způsobena celková hmotná škoda ve výši 2.000,- Kč. Hlučínští policisté PČR následně výše uvedeného muže ještě téhož dne ve 21:40 hod. zadrželi, o čemž byla vyrozuměna opavská okresní státní zástupkyně a následně byl umístěn do policejní cely k provádění dalších nutných procesních úkonů. Vše je nadále v prověřování a v prošetřování.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem