Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 18.10.2009-2.část

Dopravní nehoda podnapilého řidiče, odcizení přívěsného vozíku a další...(7 případů) 

 

Zajištění podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 18.10.2009 v 08:00 hod. byl policisty z obvodního oddělení PČR v Opavě zajištěn před hlavním vchodem do budovy železniční stanice ČD Opava-východ na ulici Jánské v Opavě muž ročníku narození 1948 z Města Albrechtice v okrese Bruntál, který ležel v silně podnapilém stavu na chodníku a nebyl schopen vlastní chůze ani komunikace, bezprostředně ohrožoval svůj život a zdraví a svým stavem budil veřejné pohoršení kolemjdoucích osob. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem bylo rozhodnuto o jeho dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Případ je šetřen jako přestupek proti veřejnému pořádku.


Odcizení volně odložené kabelky na diskotéce na ulici Nákladní v Opavě – neznámý pachatel

Dne 18.10.2009 v době od 02:30 hod. do 03:00 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Nákladní v Opavě trestný čin „Krádež“ a trestný čin „Neoprávněné držení platební karty“ tím, že v průběhu diskotéky v 1. patře budovy Clubu 90 odcizil z opěradla barové stoličky, na které po celou dobu seděla poškozená žena ročníku narození 1978 z Větřkovic, její dámskou koženkovou světle šedou kabelku značky Oilily v hodnotě 2.000,- Kč, ve které byla dámská látková peněženka bílé barvy s růžovými srdíčky v hodnotě 1.000,- Kč s finanční částkou na hotovosti 3.000,- Kč, s různými osobními doklady a s 2 ks platebních karet, kdy dále se v kabelce nacházel digitální fotoaparát značky Panasonic v hodnotě 3.000,- Kč, mobilní telefon značky Nokia tmavě hnědé barvy v hodnotě 1.000,- Kč a čipová karta černé barvy s kovovým kroužkem a dvěma klíči k motorovému vozidlu, čímž jí byla způsobena celková škoda ve výši 16.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Poškození motorového vozidla v obci Chuchelná – neznámý pachatel

V době od 15:00 hod. dne 17.10.2009 do 09:00 hod. dne 18.10.2009 neznámý pachatel spáchal u jednoho z rodinných domů v Chuchelná, část Resta trestný čin „Poškozování cizí věci“ tím, že zde poškodil zaparkované osobní motorové vozidlo značky Škoda Octávia, a to tak, že nezjištěným předmětem způsobil vrypy v laku na přední kapotě motoru, na pravém zadním blatníku a na dveřích zadního zavazadlového prostoru, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1963 z Chuchelné způsobena celková škoda ve výši 10.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Kravařích.


Vloupání do motorového vozidla na ulici Zámecký okruh v Opavě – neznámý pachatel

Dne 18.10.2009 v době od 11:10 hod. do 13:00 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Zámecký okruh v Opavě trestný čin „Krádež“ tím, že na parkovišti u budovy zimního stadiónu vnikl po rozbití okna levých předních dveří do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky Škoda Octávia, kdy na vozidle způsobil škodu ve výši 2.000,- Kč, ze kterého odcizil 12 V elektrický rozbočovač se zásuvkou černé barvy v hodnotě 200,- Kč, nabíječku na mobilní telefon značky Nokia černé barvy v hodnotě 200,- Kč, čímž společnosti Bramac Střešní systémy spol. s r.o. Praha způsobil škodu ve výši 2.400,- Kč a dále z automobilu odcizil novou zimní teplákovou soupravu šedo-černo modré barvy značky Reebok v hodnotě 3.000,- Kč a antiradar černé barvy v hodnotě 1.000,- Kč, čímž muži ročníku narození 1958 z Opavy byla způsobena škoda ve výši 4.000,- Kč. Celková škoda tedy byla vyčíslena na částku 6.400,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Odcizení přívěsného vozíku za motorové vozidlo před supermarketem Terno na ulici Krnovské v Opavě-Jaktaři – neznámý pachatel

Dne 18.10.2009 v době od 13:30 hod. do 19:30 hod. neznámý pachatel spáchal na parkovišti před supermarketem Terno na ulici Krnovské v Opavě-Jaktaři trestný čin „Krádež“ tím, že odcizil volně odstavený neuzamčený dvoukolový přívěsný vozík za osobní motorové vozidlo značky Agados 3 NV 1 typu Handy, registrační značky 4T5 5084, stříbrné barvy, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1969 z Karlovic, okres Bruntál způsobena škoda ve výši 10.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Dopravní nehoda podnapilého řidiče motorového vozidla v obci Březová

Dne 18.10.2009 v době kolem 02:30 hod. v té chvíli nezjištěný řidič osobního motorového vozidla značky VW Golf řídil tento automobil v obci Březová, kdy při odbočování vpravo na místní křižovatce nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla a povětrnostním podmínkám a najel do protisměru, kde přední částí vozidla vyjel mimo komunikaci a narazil do zděného sloupku oplocení rodinného domu. Po této dopravní nehodě ihned z místa odejel. Na základě oznámení policejní hlídka z obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí prováděla místní pátrání po vozidle, kdy uvedené vozidlo s odpovídajícím poškozením bylo nalezeno uzamčené v obci Gručovice. Policisté pak dále prováděli šetření a pátrání po řidiči tohoto automobilu, kdy byl nasazen i opavský policejní psovod se služebním psem jménem Kar, který se od nalezeného vozidla vydal po pachové stopě dále obcí Gručovice přes pole až k lesu, kde řidiče v 05:45 hod. téhož dne nalezl. V té chvíli tedy bylo zjištěno, že vozidlo řídil muž ročníku narození 1988 z Březové, který dopravní nehodu doznal. Následně s ním policisté provedli úkony k řádnému objasnění celé záležitosti, mimo jiné u něj bylo provedeno odborné měření na alkoholické nápoje dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager s pozitivním výsledkem a s naměřenou hodnotou 0,56 promile alkoholu v jeho dechu. Na výzvu se jednadvacetiletý muž podrobil lékařskému vyšetření, jehož součástí byl i odběr biologického materiálu (krve), a to na protialkoholní záchytné stanici v Opavě. Dále byl muži zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí. Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob, hmotná škoda byla vyčíslena na částku 30.000,- Kč. Případ je nadále v šetření.


Dopravní nehodovost

Dne 18.10.2009 byla opavským policistům nahlášena pouze jedna dopravní nehoda, bez zranění osob, kdy tento řidič automobilu požil před jízdou alkoholické nápoje. V souvislosti s touto nehodou vznikla na majetku hmotná škoda ve výši 30.000,- Kč.

vytisknout  e-mailem