Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 18.3.2010

Opava - Podezřelí se pokusili vloupat do prodejny, která se nachází 100 m od hlavní policejní budovy, byli zajištěni, a další události (14 případů) 

Je stíhán za fyzické napadení
Komisař Služby kriminální policie a vyšetřování v Opavě zahájil 18. března trestní stíhání 41letého muže z Přerova, jako podezřelého ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví (podle trestního zákona platného do 31.12.2009).
Podezřelý muž 12. října loňského roku v Opavě na ulici Bílovecké v prostoru čerpací stanice, po předchozí slovní rozepři, fyzicky napadl 57letého muže z Opavska. Poškozeného udeřil několikrát pěstí do obličeje a povalil jej na zem, čímž mu způsobil zlomeninu nosních kůstek, pohmoždění očnice a pravé strany hrudníku. Napadený muž se se svým zraněním léčil do konce listopadu loňského roku.
V opavské restauraci se dopustil výtržnictví
Policisté Obvodního oddělení PČR v Opavě sdělili ve zkráceném přípravném řízení 31letému Opavanovi podezření ze spáchání přečinu výtržnictví.
Podezřelý muž 26. února v nočních hodinách v opavské restauraci na ulici Kollárové v Opavě – Kateřinkách bezdůvodně fyzicky napadl třiapadesátiletého Opavana. Poškozeného uchopil při odchodu z restaurace zezadu za jeho oděv a silou s ním smýkl na stranu, až upadl na zem. 60letý číšník pak agresivnímu muži zabránil v dalším fyzickém napadání hosta. Ke zranění napadeného muže nedošlo. Opavští policisté věc do 18. března šetřili jako přestupek proti občanskému soužití.
V Holasovicích odcizil věci z nezajištěného vozidla
Policisté Obvodního oddělní PČR ve Velkých Heralticích šetří přečiny krádeže vloupáním a porušování domovní svobody, z jejichž spáchání je podezřelý jednadvacetiletý muž z Opavy. Podezřelý muž v nočních hodinách 10. března tohoto roku vnikl, přes zadní volně přístupnou branku v oplocení, na zahradu rodinného domu v obci Holasovice, části Loděnice. Zde vnikl do nezajištěného osobního automobilu Peugeot zaparkovaného pod dřevěným přístřeškem a z něj odcizil autorádio, repro-sestavu a autobaterii, vše v celkové hodnotě 4.000,- Kč, ke škodě 20letého muže z Holasovic.
Policisté jí v době řízení naměřili 1,32 promile alkoholu v dechu
Policejní hlídka kravařských policistů provedla 17. března kolem dvaadvacáté hodiny na ulici Alejní v Kravařích silniční kontrolu osobního vozidla Micro compact Smart, které řídila 27letá žena z Kravařska. Na výzvu policisty se podrobila odbornému měření analyzátorem dechu Dräger, s pozitivním výsledkem (byla naměřena hodnota 1,32 promile alkoholu v dechu). Výsledek druhé dechové zkoušky řidičky měl hodnotu 1,26 promile alkoholu v dechu. Policisté jmenované zadrželi řidičský průkaz a zakázali jí další jízdu.
Kravařští policisté podezřívají řidičku auta ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
Řídil motorové vozidlo, ačkoli to měl soudem zakázáno, navíc byl pod vlivem alkoholu
Šestatřicetiletý Opavan řídil 17. března před půlnocí osobní automobil Škoda Favorit po silnici vedoucí z Opavy na Otice, když byl za městským hřbitovem zastaven hlídkou opavských policistů. Vozidlo, které jmenovaný řídil, bylo firemní a on toto užil k jízdě i přesto, že k tomu neměl souhlas svého nadřízeného.
Policisté ve svých databázích dále zjistili, že podezřelý má rozhodnutím Okresního soudu Opava vysloven zákaz řízení motorových vozidel, a to až do měsíce srpna letošního roku. Navíc byl pod vlivem alkoholických nápojů, což bylo prokázáno odborným měřením pomocí přístroje Dräger, s pozitivním výsledkem. Řidiči byla naměřena nejprve hodnota 0,32 promile alkoholu v jeho dechu, poté hodnota 0,54 a výsledek třetí dechové zkoušky byl 0,46 promile alkoholu v dechu.
Opavští policisté 18. března sdělili řidiči ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a neoprávněného užívání cizí věci.
Policisté vyhlásili pátrání po odcizeném traktoru
Dosud nezjištěný pachatel v nočních hodinách ze 17. března na 18. března vnikl v Oticích na ulici K Rybníčkům přes otevřenou bránu do areálu mechanizačního střediska zemědělského podniku. Zde se zmocnil zaparkovaného a řádně zajištěného traktoru ZETOR 7745, registrační značky OP 76-51, rok výroby 1991, barvy červené. Odcizením traktoru tak pachatel způsobil otické společnosti škodu ve výši 230.000,- Kč a odcizením nafty, která byla v nádrži, škodu 1.610,- Kč.
Po traktoru bylo vyhlášeno celostátní pátrání.
Policisté případ šetří jako přečin neoprávněné užívání cizí věci.
Odcizil jízdní kolo z neuzamčeného sklepa domu na ulici Husové v Opavě
Neznámý pachatel v nočních hodinách ze 17. března na 18. března odcizil z neuzamčeného sklepního boxu činžovního na ulici Husové v Opavě horské jízdní kolo (stříbrno-oranžové barvy) v hodnotě 8.000,- Kč, ke škodě 22leté Opavanky.
Opavští policisté případ šetří jako přečiny krádež a porušování domovní svobody.
Vloupal se do bytu na ulici Ratibořské v Opavě
Policisté Obvodního oddělení PČR v Opavě šetří přečiny krádež vloupáním a porušování domovní svobody, kterých se dopustil neznámý pachatel.
Ten 18. března před polednem vypáčil vstupní dveře do bytu ve čtvrtém patře panelového domu na ulici Ratibořské v Opavě. Z bytu však pachatel 49letému Opavanovi naštěstí nic neodcizil, přesto mu na dveřích způsobil čtyřtisícovou škodu.
Dopravní nehodovost
Dopravní policisté šetřili v průběhu 18. března na Opavsku jednu dopravní nehodu, s lehkým zraněním jedné osoby. Hmotná škoda na majetku nevznikla.
Vloupání do vozidla v obci Slavkov
Neznámý pachatel 18. března v době mezi šestou a osmou hodinou večerní rozbil levé zadní okno dveří osobního automobilu Renault Megane Scenic, které bylo zaparkováno před budovou základní školy Na ulici Školní ve Slavkově. Pachatel do vozidla vnikl a z něj odcizil nákupní tašku s potravinami a igelitovou tašku s nealkoholickými nápoji v celkové hodnotě 400,- Kč. Na vozidle pachatel způsobil škodu 3.000,- Kč, vše 43leté ženě ze Slavkova.
Opavští policisté neznámého pachatele podezřívají z přečinu krádeže vloupáním.
Vloupání do tří vozidel v obci Suché Lazce
Opavští policisté šetří přečin krádež vloupáním, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že se v noční době ze 17. března na 18. března v Opavě – Suchých Lazcích vloupal hned do tří vozidel.
  1. V prvním případě pachatel rozbil okno pravých předních dveří u vozidla Hyundai Lantra combi, které stálo zaparkováno na ulici Na Pískovně. Z automobilu pak odcizil autorádio s CD přehrávačem v hodnotě 3.000,- Kč a na vozidle způsobil škodu ve výši 2.500,- Kč, vše třiačtyřicetiletému Opavanovi.
  2. Na stejném místě pachatel odcizil z vozidla Škoda 125 (téhož majitele jako v prvním skutku) kryt obalu vzduchového filtru, vzduchový filtr, víko rozdělovače s přívodními kabely k zapalovacím svíčkám a palec rozdělovače, to vše v hodnotě 500,- Kč.
  3. Ve třetím případě pachatel rozbil trojúhelníkové okno levých zadních dveří u vozidla Škoda Felicie, které bylo zaparkováno na ulici Sedlické. Do tohoto vnikl, prohledal jej, avšak nic neodcizil. Přesto na vozidle způsobil dvoutisícovou škodu 35letému Ostravanovi.
Vloupání do dvou vozidel na ulici Purkyňové v Opavě
Dosud nezjištěný pachatel se 18. března mezi šestou a sedmou hodinou večerní v Opavě na ulici Purkyňové vloupal do dvou zde zaparkovaných automobilů.
  1. V prvním případě pachatel nezjištěným způsobem vnikl do vozidla Renault Thalia, z kterého odcizil notebook uložený v plátěné aktovce, čímž způsobil pětatřicetiletému muži z Břeclavi celkovou škodu ve výši 27.000,- Kč.
  2. Ve druhém případě pachatel násilím překonal zámek levých předních dveří automobilu Škoda Felicie Combi a do tohoto vnikl. Z vozidla pak odcizil dámskou kabelku, ve které se nacházely osobní doklady, peněženka s finanční hotovostí ve výši 3.600,- Kč a 10 Euro (260,- Kč), pouzdro na brýle s dioptrickými brýlemi, dva mobilní telefony, 2 svazky klíčů, toaletní taška s kosmetikou, 3 vstupenky na koncert a platební karta. Sedmapadesátileté ženě tak pachatel způsobil odcizením věcí škodu ve výši 13.400,- Kč, na vozidle pětisetkorunovou škodu.
Policisté Obvodního oddělení PČR v Opavě případ šetří jako přečiny krádež vloupáním a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
Policisté pachatele zajistili bezprostředně po krádeži peněženky
Opavští policisté sdělili 18. března ve zkráceném přípravném řízení 18letému Opavanovi podezření ze spáchání přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
Podezřelý muž 18. března kolem deváté hodiny večerní v Opavě na ulici Mezi Trhy v podloubí vytrhl z ruky 64leté Opavanky její peněženku s finanční hotovostí 600,- Kč a platební kartou. Pachatel se po činu sice dal na útěk, ovšem policistům neunikl. Ti byli zrovna v rámci jejich obchůzkové služby poblíž místa činu a podezřelého muže zajistili.
Pokusili se vloupat do večerky, která se nachází 100 m od hlavní policejní budovy
Z pokusu vloupání do večerky na ulici Hrnčířské v Opavě jsou podezřelí dva Opavané ve věku osmnácti a devatenácti let. Opavští policisté jim 19. března sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinů krádeže vloupáním, ve stádiu pokusu, a poškození cizí věci, spáchaných formou spolupachatelství.
Podezřelí 18. března kolem dvaadvacáté hodiny společně rozbili skleněnou výplň dveří bočního vchodu u prodejny „Večerka“ a pokoušeli se do ní vniknout. To se jim však nepodařilo. Především díky dvaačtyřicetiletému Opavanovi, který je při činu vyrušil a věc oznámil na linku 158. Podezřelí z místa utekli, avšak ne daleko. Krátce po činu je policisté zadrželi. Majiteli prodejny, čtyřicetiletému muži z Opavy, pachatelé na poškozených dveřích způsobili pětitisícovou škodu.

vytisknout  e-mailem