Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 18.4.2011

Opava - Sprejerství v obci Mladecko a další události (8 případů) 

Požár osobního automobilu v Hlučíně
Třiačtyřicetiletá žena z Hlučína dne 18.dubna 2011 kolem půl třetí odpoledne telefonicky oznámila na tísňovou linku 150 požár osobního automobilu tovární značky Škoda Favorit. Vozidlo oznamovatelka řídila po ulici ČSA v HLučíně, když v době jejího řízení náhle došlo k zahoření motorového prostoru. Na místo se dostavili hlučínští policisté a členové Hasičského záchranného sboru Hlučín, kteří požár lokalizovali. Vyšetřovatel opavských hasičů, který byl také přítomen šetření, jako příčinu zahoření stanovil poruchu na palivovém systému vozidla a věc si na místě převzal do své kompetence. Ke zranění osob nedošlo, hmotná škoda na automobilu byla odhadnuta na částku 5.000,- Kč.
Nález munice pocházející z II. světové války na katastru obce Strahovice
Čtyřiatřicetiletý muž ze Strahovic dne 18.dubna 2011 krátce po sedmé hodině ranní telefonicky oznámil na tísňovou linku 158 nález munice pocházející z II. světové války. U lesního porostu na katastru obce Strahovice u tzv. třetí pískovny nalezl v příkopu dělostřeleckou minu (průměru 8 cm), německé výroby. Na místo se dostavili kravařští policisté a policejní pyrotechnik, který si nalezenou munici převzal ke zneškodnění.   
Čtyři páry bot odcizil ze společné chodby činžovního domu
Čtyřicetiletý muž z Opavy dne 10.ledna 2011 osobně oznámil na policejní služebnu opavského obvodního oddělení odcizení celkem tří párů bot v hodnotě 4.500,- Kč. Oznamovatel měl boty v nočních hodinách z 9. na 10.ledna 2011 odložené na společné chodbě činžovního domu před dveřmi svého bytu. Neznámý pachatel přitom odcizil i čtvrtý pár bot v hodnotě 3.000,- Kč, jejichž majitelem je další, sedmačtyřicetiletý obyvatel domu. Případ se udál v činžovním domě na ulici Bochenkové v Opavě. Poškozením vstupních dveří domu způsobil neznámý pachatel škodu ve výši 1.000,- Kč, a to Společenství vlastníků bytových jednotek.
Opavští policisté věc zpočátku šetřili jako přestupek proti majetku, dne 18.dubna 2011 případ překvalifikovali na přečin krádež vloupáním.  
Vloupání do motorového vozidla na ulici Žižkové v Opavě
K případu došlo dne 18.dubna 2011 kolem poledne v Opavě na ulici Žižkové na parkovišti vedle tamní restaurací. Neznámý pachatel vypáčil na osobním automobilu tovární značky Škoda Pick-up zámek pravých předních dveří a vnikl dovnitř. Z vozidla následně ze sedadla spolujezdce odcizil notebook značky HP a z podlahy u spolujezdce motorovou pilu značky Stihl, vše v celkové hodnotě 26.000,- Kč. Poškozením automobilu přitom neznámý pachatel způsobil pětisetkorunovou škodu, to vše čtyřiačtyřicetiletému majiteli vozidla z Ostravy.
Případ šetří opavští policisté jako přečin krádež vloupáním.
Peněženku s platební kartou odcizil v průběhu jízdy vlakem
Činu se dopustil neznámý pachatel dne 16.dubna 2011 v době od 07:45 hodin do 08:15 hodin při jízdě vlakem ze železniční stanice Opava – Východ do stanice Ostrava – Svinov. Dvacetiletému muži z Opavy pachatel odcizil z jeho volně odložené bundy peněženku, černé barvy, v hodnotě 600,- Kč. Okradený muž měl v peněžence finanční hotovost 900,- Kč, osobní doklady, celoroční jízdenku ostravského dopravního podniku v hodnotě 300,- Kč a platební kartu.
Opavští policisté neznámého pachatele podezřívají ze spáchání přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
Dvoje dveře odcizil z nebytových prostor činžovního domu
Policisté obvodního oddělení PČR v Opavě zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže, z jehož spáchání je podezřelý neznámý pachatel.
Činu se dopustil v přesněji nezjištěné době, a to do 10.dubna do 17.dunba 2011 v Opavě na ulici Pivovarské. Pachatel vnikl neuzamčenými dveřmi do volně přístupných nebytových prostor v přízemí jednoho z činžovních domů. Odtud odcizil dvoje zde volně odložené plastové prosklené dveře, bílé barvy, o rozměrech 1050 mm x 2305 mm. Škodu ve výši 44.544,- Kč způsobil pachatel dvaapadesátiletému muži z Opavska.
Sprejerství v obci Mladecko
Neznámý pachatel je podezřelý ze spáchání přečinu poškození cizí věci. Činu se dopustil v době od 15.dubna do 18.dubna 2011 v obci Mladecko. Na vnitřní stěny zděné autobusové zastávky situované v centru obce nastříkal sprejem červené barvy dva nesrozumitelné nápisy a několik nápisů vulgárních. Obci Mladecko tím pachatel způsobil škodu v předběžné výši 3.000,- Kč.
Případ šetří policisté Obvodního oddělení PČR ve Velkých Heralticích.
Dopravní nehodovost
Dopravní policisté šetřili v průběhu pondělí 18.dubna 2011 v rámci teritoria Územního odboru Policie České republiky Opava celkem čtyři dopravní nehody. Při těchto nehodách nedošlo ke zranění žádného z účastníků, hmotná škoda na majetku byla odhadnuta na částku 259.000,- Kč.
Zpracovala: Dagmar Schindlerová

vytisknout  e-mailem