Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 18.5.2009

Odcizení jízdních kol, objasnění odcizeného mobilního telefonu a další...(7 případů) 

 

Odcizení mobilního telefonu v Casinu Bar Asia na ulici Opavské ve Vítkově – známá pachatelka, objasnění


 

Dne 18.5.2009 policejní komisař Územního odboru SKPV (služby kriminální policie a vyšetřování) Opava, Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje zahájil trestní stíhání ženy ročníku narození 1980 z Vítkovska jako obviněné ze spáchání trestného činu „Krádež“, kterého se dopustila tím, že dne 6.3.2009 v době kolem 04:30 hod. v prostorách Casina Baru Asia na ulici Opavské ve Vítkově odcizila z parapetu okna volně odložený mobilní telefon značky Nokia N-82 černé barvy s nabíječkou v celkové hodnotě 9.990,- Kč, ke škodě muže ročníku narození 1951 z Radkova. Případ byl šetřen a objasněn policisty z obvodního oddělení PČR ve Vítkově, kdy trestní stíhání devětadvacetileté ženy je vedeno na svobodě.


 


 

Vloupání do novinové schránky u prodejny potravin v obci Štítina – neznámý pachatel


 

V blíže neupřesněné době od 10:00 hod. dne 16.5.2009 do 05:15 hod. dne 18.5.2009 neznámý pachatel spáchal na ulici Hlavní v obci Štítina trestný čin „Krádež“ tím, že po předchozím přestřižení oka visacího zámku vnikl do uzamčené poštovní schránky, která je umístěna na rampě za prodejnou potravin Hruška, ze které odcizil noviny různých druhů v hodnotě 372,- Kč a DVD nosiče v hodnotě 300,- Kč, čímž byla poškozené společnosti Hruška s.r.o. Štítina způsobena škoda na zařízení ve výši 50,- Kč a odcizením novin a DVD nosičů vznikla První novinové společnosti a.s. Praha škoda ve výši 672,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Kravařích.


 


 

Poškození sedaček na fotbalovém stadiónu SFC Opava během mistrovského utkání explozí pyrotechniky a poškození ušního bubínku pořadatele


 

Dne 18.5.2009 policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě zahájili úkony trestního řízení ve věci trestných činů „Poškozování cizí věci“, „Ublížení na zdraví“ a „Výtržnictví“, neboť na podkladě oznámení, prvotních úkonů a zjištěných skutečností je zřejmé, že dne 16.5.2009 v době kolem 17:45 hod. neznámý pachatel na fotbalovém stadiónu SFC Opava na ulici Lipové v Městských sadech v Opavě, v průběhu mistrovského utkání mezi SFC Opava a Fotbal Fulnek, inicioval na tribuně v sektoru F 9 výbušku, kterou poté položil mezi sedačky, kdy tato explodovala, čímž došlo k poškození sedaček pro diváky a tímto byla správci stadiónu, Technickým službám Opava způsobena škoda ve výši 6.000,- Kč. Vlivem exploze dále došlo k poranění pravého ušního bubínku u muže ročníku narození 1984 z Opavy, který v té době exploze stál opodál jako službu konající hasičská služba. Toto zranění si vyžádalo jeho lékařské ošetření na oddělení ORL Slezské nemocnice Opava s vystavením pracovní neschopnosti s doposud neupřesněnou dobou léčení. Podezřelou osobou, která se na místě veřejnosti přístupném dopustila hrubé neslušnosti, poškodila cizí věc a způsobila újmu na zdraví, je muž ročníku narození 1985 z Opavy, případ je však nadále v šetření.


 


 

Odcizení tří jízdních kol z garáže na ulici U lučního mlýna v Opavě-Kateřinkách – neznámý pachatel


 

Dne 18.5.2009 policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě zahájili úkony trestního řízení ve věci trestných činů „Krádež“ a „Porušování domovní svobody“, kterých se dopustil neznámý pachatel tím, že v době od 22:00 hod. dne 17.5.2009 do 07:00 hod. dne 18.5.2009 po překonání oplocení o výšce 1,2 m vnikl na pozemek jednoho z rodinných domů na ulici U lučního mlýna v Opavě-Kateřinkách, kdy dále pomocí klíče zasunutého do zámku dveří si odemkl uzamčenou garáž, která je součástí domu, vnikl do garáže a odtud odcizil cestovní jízdní kolo značky Sprinter RS modrostříbrné barvy v hodnotě 10.000,- Kč, dále odcizil dámské horské jízdní kolo v hodnotě 7.000,- Kč a pánské horské jízdní kolo značky Merida tmavě zelenočerné barvy v hodnotě 25.000,- Kč, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1957 z Opavy-Kateřinek způsobena celková škoda ve výši 42.000,- Kč.


 


 

Vloupání do mysliveckého přívěsu v lesním porostu u obce Svatoňovice na Vítkovsku – neznámý pachatel


 

V době od 12:00 hod. dne 14.5.2009 do 07:00 hod. dne 18.5.2009 neznámý pachatel spáchal na katastrálním území obce Svatoňovice, a to v lesním hájku na poli za obcí ve směru na obec Staré Oldřůvky, trestný čin „Krádež“ tím, že po předchozím uražení oka petlice a po vypáčení dveří vnikl do jednonápravového přívěsu, určeného pro výkon myslivosti, ze kterého odcizil dvě propanbutanové láhve o hmotnosti 4 kg, 1 jednoplotýnkový vařič s hořákem, ventilem a ovladačem na PB láhev, svítidlo s hořákem, ovladačem a ventilem na PB lahev, rádio s trafem a dobíjecími bateriemi, lihoviny značky Myslivec, Slivovice a červené víno v 1 litrových láhvích, vše v celkové hodnotě 5.800,- Kč, kdy poškozením dveří a petlice vznikla škoda 200,- Kč, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1942 z Oder, okres Nový Jičín způsobena celková škoda ve výši 6.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR ve Vítkově.


 


 

Odcizení kanalizačních prvků ze stavební buňky na ulici Novodvorské v Kravařích – neznámý pachatel


 

V blíže neupřesněné době od 1.2.2009 do 17.5.2009 neznámý pachatel spáchal na ulici Novodvorské v Kravařích (cca 100 m po pravé straně za železničním přejezdem ve směru od ulice Opavské) trestný čin „Krádež“ tím, že dosud nezjištěným způsobem, pravděpodobně za použití shodného klíče, vnikl do zde umístěné stavební buňky, ze které odcizil 16 kusů dvoumetrových oranžových plastových kanalizačních trub o průměru 160 mm s označením PVC DN 160/SN 8 v celkové hodnotě 5.120,- Kč a další zde uskladněné, dosud blíže nespecifikované, kanalizační montážní prvky, čímž byla poškozené firmě IPS Engineering a.s. Ostrava způsobena celková škoda v předběžné výši 15.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Kravařích.


 


 

Dopravní nehodovost


 

Dne 18.5.2009 došlo v okrese Opava ke 3 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám s lehkým zraněním jedné osoby. Na vozidlech vznikla hmotná škoda ve výši 33.000,- Kč.

vytisknout  e-mailem