Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 18.6.2011

Opava - Je podezřelý z násilí proti úřední osobě a z výtržnictví a další události (5 případů) 

Dopravní nehoda podnapilého cyklisty
K dopravní nehodě došlo dne 18.června 2011 v době kolem 19:45 hodin v obci Chvalíkovice na ulici Železnobrodské. Pětapadesátiletý muž z Opavska řídil po uvedené ulici své horské jízdní kolo, a to ve směru jízdy od točny MHD na ulici Železnobrodskou. Řízení jízdního kola ale nezvládl a předním kolem narazil do obrubníku. Následně s kolem upadl na vozovku.
Při dopravní nehodě utrpěl cyklista zranění. Vozidlem rychlé lékařské pomoci byl převezen k ošetření do opavské nemocnice. Rozsah jeho zranění a doba léčení nebyla ošetřujícím lékařským personálem doposud upřesněna. Na výzvu dopravních policistů se cyklista podrobil odbornému měření pomocí přístroje Drager, s pozitivním výsledkem. Poprvé byla cyklistovi naměřena hodnota 2,25 promile alkoholu, po pěti minutách pak hodnota 1,89 promile alkoholu v jeho dechu.
Dopravní nehodu šetří policisté opavského dopravního inspektorátu jako přestupek proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.
Dopravní nehodovost
Dopravní policisté šetřili v průběhu soboty 18.března 2011 v rámci teritoria Územního odboru Policie České republiky Opava celkem dvě dopravní nehody. Při těchto nehodách utrpěla jedna osoba lehké zranění, hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na částku 10.000,- Kč.
Pracovní úraz v hlučínské firmě
Hlučínští policisté zahájili dne 18.června 2011 úkony trestního řízení ve věci přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti, z jehož spáchání je podezřelý dvacetiletý muž z Hlučína.
Shora jmenovaný je podezřelý z toho, že dne 18.června 2011 kolem 09:35 hodin v hlučínské firmě na ulici Celní použil k přepravě klád vysokozdvižný vozík, ačkoli k tomu neměl příslušné oprávnění. Na pravém boku naloženého vozíku převážel svého spolupracovníka, jednačtyřicetiletého muže z Hlučína, který během jízdy z vozíku seskočil a následně byl zachycen zadní částí vozíku, na které je umístěno řízení. Poté spadl pod pravé zadní kolo, které mu přejelo levou dolní končetinu. Se zlomeninou nohy byl zraněný muž převezen vozidlem rychlé záchranné služby do ostravské nemocnice, kde policisté v rámci jeho lékařského vyšetření nařídili i odběr vzorku krve. Dechová zkouška podezřelého muže byla negativní. Hlučínští policisté budou dále šetřit, zda neporušila předpisy bezpečnosti práce i jiná, další osoba. Případ oznámí Inspektorátu bezpečnosti práce.
Vloupání do sklepního boxu
K případu došlo dne 18.června 2011 v době od 14:15 hodin do 15:00 hodin v Opavě na ulici Havlíčkové. Neznámý pachatel vnikl, po předchozím vypáčení zámku vstupních dveří, do jednoho ze sklepních boxů v činžovním domě. Ze sklepa odcizil pánské horské jízdní kolo značky KTM, červenobílé barvy, vybavené hydraulickými kotoučovými brzdami, s odpruženou přední vidlicí. Škodu ve výši 20.000,- Kč způsobil pachatel šestadvacetiletému občanovi Slovenska.
Opavští policisté neznámého pachatele podezřívají ze spáchání přečinů krádeže vloupáním a porušování domovní svobody.
Je podezřelý z násilí proti úřední osobě a z výtržnictví
Policisté Obvodního oddělení PČR ve Vítkově zahájili dne 18.června 2011, na základě oznámení Městské policie Budišov nad Budišovkou, úkony trestního řízení ve věci přečinů násilí proti úřední osobě a výtržnictví. Ze spáchání těchto skutků je podezřelý třicetiletý muž z Budišova nad Budišovkou.
Činu se měl podezřelý muž dopustit dne 18.června 2011 v době kolem 01:45 hodin v Budišově nad Budišovkou na ulici Nábřeží v prostoru autokempu. Na místě veřejnosti přístupné se v přítomnosti dalších osob snažil fyzicky napadnout pořadatelskou službu právě probíhající slavnosti „Budišovských letnic“. Když byla k incidentu přivolána dvoučlenná hlídka budišovských strážníků, podezřelý muž strážníky, i přes jejich marné výzvy, aby svého protiprávního jednání zanechal, fyzicky napadl. Jednomu ze strážníků přitom způsobil zranění, a to zhmoždění ramene, zhmoždění krční páteře a obličejové části. Strážník byl následně jednorázově ošetřen na chirurgické ambulanci opavské nemocnice, bez další pracovní neschopnosti. Agresivní muž tohoto strážníka udeřil pěstí do spánkové části hlavy, následkem čehož strážník zavrávoral. Poté jej útočník uchopil za předloktí a strhl ho na zem, kde v jeho fyzickém napadání pokračoval, než se strážníkovi podařilo se z jeho úchopu vyprostit.
Zpracovala: Dagmar Schindlerová

vytisknout  e-mailem