Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 18.9.2013

Opava - Vloupání do rodinného domu v obci Ludgeřovice a další...(10 případů) 

 

Dopravní nehodovost

V průběhu dne 18.9.2013 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě ke 3 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých byla 1 osoba zraněna lehce a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 25.000,- Kč.


Vloupání do stavební buňky na ulici Ostravské v obci Ludgeřovice

Dne 18.9.2013 byly policisty z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájeny úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“, kterých se dopustil neznámý pachatel tím, že v noční době od 19:00 hod. dne 17.9.2013 do 06:00 hod. dne 18.9.2013 na ulici Ostravské v obci Ludgeřovice vnikl po vypáčení dveří do zde stojící dřevěné buňky, ze které odcizil kanystr s 20 litry motorového oleje, kanystr s 50 litry motorové nafty a doklady ke 2 motorovým vozidlům, vše v hodnotě 4.175,- Kč, přičemž škoda na zařízení činí 2.500,- Kč. Soukromé poškozené firmě z Ludgeřovic tak byla způsobena celková škoda ve výši 6.675,- Kč.


Vloupání do rodinného domu na ulici Na návsi v obci Ludgeřovice

Dne 18.9.2013 zahájili policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně úkony trestního řízení ve věci přečinu „Porušování domovní svobody“, přečinu „Krádež“ a přečinu „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“, kterých se dopustil neznámý pachatel tím, že v době mezi 06:30 hod. a 15:00 hod. dne 18.9.2013 na ulici Na návsi v obci Ludgeřovice vstoupil na zcela oplocený pozemek jednoho z rodinných domů, kdy po vysazení pootevřeného sklopného okna vnikl do garáže a dále do obytných bytových prostor tohoto domu, odkud odcizil fotoaparát, scanner, finanční částku na hotovosti 500,- Kč, láhev whisky, letní pánskou bundu, klíče a platební kartu, vše v hodnotě 14.750,- Kč, přičemž škoda na zařízení činí 500,- Kč. Poškozenému muži ročníku narození 1976 z Ludgeřovic tak byla způsobena celková škoda ve výši 15.250,- Kč.

 

 

Neznámý muž se nevhodně choval ve vlaku v žst. ČD Opava-východ na ulici Jánské v Opavě

V době kolem 14:40 hod. dne 17.9.2013 neznámý pachatel spáchal v železniční stanici Opava-východ na ulici Jánské v Opavě přečin „Výtržnictví“ tím, že nastoupil do posledního vagónu vlakové soupravy jedoucí z Opavy do Kravař, sedl si na prázdnou lavici naproti poškozené dívky ročníku narození 1997 z Kravař, rukou se chytil přes tepláky za přirození, které si začal dráždit a pomocí špulení rtů a mrkáním gestikuloval směrem k přítomné šestnáctileté dívce sexuální návrhy, kdy po chvíli ze stojícího vagónu vystoupil a odešel neznámo kam. Svým chováním se tak neznámý muž na místě veřejnosti přístupném dopustil hrubé neslušnosti s prvky sexuálního jednání, k napadení či zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Pokus vloupání do budovy ve Sportovním areálu na ulici P.Bezruče v obci Mokré Lazce

V blíže neustanovené době od 20:00 hod. dne 17.9.2013 do 07:15 hod. dne 18.9.2013 neznámý pachatel spáchal na ulici Petra Bezruče v obci Mokré Lazce přečin „Krádež“ ve stádiu pokusu a přečin „Poškození cizí věci“ tím, že po přelezení oplocení vstoupil do uzamčeného Sportovního areálu, kdy poškozením dveří a rozbitím skleněné výplně okna se pokusil vniknout do budovy kabin a do kanceláře, což se mu nepodařilo, dovnitř nevnikl, nic neodcizil, poškozené organizaci Obec Mokré Lazce však na zařízení způsobil celkovou škodu ve výši 15.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Kravařích.


Vloupání do objektu bývalého Fitness centra na ulici Zámecký okruh v Opavě

V přesně neustanovené době ode dne 9.7.2013 do dne 18.9.2013 neznámý pachatel spáchal na ulici Zámecký okruh v Opavě přečin „Krádež“ tím, že doposud nezjištěným způsobem vnikl do uzamčeného objektu bývalého Fitness centra Pepa, odkud odcizil 12 kusů litinových radiátorů, 7 kusů plechových radiátorů, 7 kusů čtvercových stropních zářivek a 4 obdélníkové stropní zářivky, čímž byla poškozené organizaci Krajský úřad Ostrava způsobena celková škoda ve výši 15.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Odcizení volně odloženého mobilu a peněženky v herně na ulici Horní náměstí v Opavě

Dne 18.9.2013 v době mezi 03:00 hod. a 04:00 hod. neznámý pachatel spáchal v herně Brodway na ulici Horní náměstí v Opavě přečin „Krádež“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že využil nepozornosti poškozeného muže ročníku narození 1994 z Opavy-Kateřinek a z barového stolu mu odcizil jeho volně odložený mobilní telefon značky Sony Xperia Go černé barvy a pánskou látkovou peněženku s nápisem Adidas, ve které se nacházela finanční částka na hotovosti 3.000,- Kč, různé osobní doklady a platební karta, čímž byla shora jmenovanému muži způsobena celková škoda ve výši 9.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Dva muži se pokusili odcizit palivovou nádrž z osobního automobilu ve Vítkově

Dne 18.9.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR ve Vítkově sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu „Krádež“ muži ročníku narození 1994 z Čermné ve Slezsku, neboť tento v době kolem 04:00 hod. dne 27.8.2013 poblíž domu s pečovatelskou službou na ulici Bezručové ve Vítkově se pokusil společně s mužem ročníku narození 1995 z Budišova nad Budišovkou ze zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky Dacia Logan Combi odcizit palivovou nádrž v hodnotě 13.253,- Kč včetně benzínu, přičemž tuto nádrž částečně demontovali odšroubováním šroubů, při tomto však byli vyrušeni náhodnou svědkyní a z místa činu utekli. Poškozené organizaci Charita Odry tak škoda způsobena nebyla. Případ objasnili policisté z Obvodního oddělení PČR ve Vítkově, kdy lustracemi v dostupných evidencích bylo zjištěno, že se u prvně jmenovaného osmnáctiletého muže jedná o recidivu, poněvadž se výše uvedeného skutku majetkového charakteru dopustil i přesto, že byl pravomocně odsouzen Okresním soudem v Opavě z dubna roku 2013 a rozsudkem Okresního soudu ve Frýdku-Místku z května roku 2013 mimo jiné pro přečin „Krádež“. Jednání druhého osmnáctiletého muže je v této chvíli samostatně šetřeno jako přestupek proti majetku.


Zajištění silně podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 18.9.2013 v 01:00 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR ve Vítkově zajistila na autobusovém nádraží na ulici Hřbitovní v Budišově nad Budišovkou muže ročníku narození 1982 z Kružberku, který chvíli předtím zneužil bezplatnou linku tísňového volání Rychlé záchranné pomoci čísla 155, kde oznámil své fyzické napadení a zranění, načež na uvedené místo se dostavila jak osádka sanitního vozidla s lékařem, tak i vítkovští policisté, kdy při prošetřování celé záležitosti se neprokázalo jeho napadení ani zranění a bylo zjištěno, že si vše vymyslel, poněvadž se chtěl nechat odvézt do místa svého bydliště. Vzhledem k tomu, že byl tento třicetiletý muž v silně podnapilém stavu, zakročující policisté rozhodli o jeho dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění a vše je nadále v prověřování a v prošetřování. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo.


Kontrola řidičky osobního automobilu pod vlivem návykových látek v Kravařích

Ve 23:55 hod. dne 18.9.2013 policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Kravařích stavěla a kontrolovala na ulici Opavské v Kravařích řidičku osobního motorového vozidla tovární značky Renault Espace, a to ženu ročníku narození 1979 z Kravař. Po předložení všech dokladů potřebných k provozu a řízení automobilu se tato žena podrobila orientační dechové zkoušce detekčním digitálním přístrojem Drager s negativním výsledkem, následný test za pomocí testeru Drugwipe 5S na možnou přítomnost omamných a psychotropních látek či jedů v jejím těle však vyzněl pozitivně na návykovou látku Cannabis. Po zákonném poučení se výše jmenovaná třiatřicetiletá řidička podrobila i lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu (krve a moči) na protialkoholní záchytné stanici v Opavě, na místě jí byl zadržen její řidičský průkaz a bylo jí zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem