Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 19.1.2014

Opava - Vloupání do zahradní chatky u obce Otice a další...(6 případů) 

 

Dopravní nehodovost

V průběhu dne 19.1.2014 nebyla policistům z Územního odboru Policie České republiky v Opavě nahlášena žádná dopravní nehoda, která by se stala v okrese Opava a která by podléhala oznámení a šetření ze strany PČR.


Vloupání do objektu autoservisu na ulici Hlučínské v obci Ludgeřovice

Dne 19.1.2014 započali policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v blíže neustanovené době od 17:00 hod. dne 18.1.2014 do 10:15 hod. dne 19.1.2014 na ulici Hlučínské v obci Ludgeřovice vstoupil po rozpletení pletivového plotu do zajištěného areálu místního autoservisu, kdy po rozbití skleněné výplně okna vnikl do budovy autoservisu, odkud odcizil autobaterii značky Varta 12 V modré barvy, aku vrtačku značky Makita světle modré barvy, sadu Gola klíčů a vysokotlaký čistič značky Kärcher žluté barvy, vše v hodnotě 11.000,- Kč, ke škodě poškozené soukromé firmy z Hlučína. Poškozením skleněné výplně okna, okenního rámu a rozpletením pletiva oplocení vznikla poškozenému muži z Ludgeřovic škoda ve výši 3.000,- Kč.


Odcizení nafty z nákladních automobilů v areálu společnosti v Hradci nad Moravicí

V přesně nezjištěné době od 12:00 hod. dne 18.1.2014 do 11:15 hod. dne 19.1.2014 neznámý pachatel spáchal na ulici Žimrovické v Hradci nad Moravicí přečin „Krádež“ tím, že po rozpletení drátěného pletiva oplocení vstoupil do areálu soukromé autodopravní společnosti, kde z nezajištěné nádrže zde zaparkovaného nákladního motorového vozidla značky Mercedes Benz odcizil 50 litrů motorové nafty a dále páčením poškodil palivové víčko druhé nádrže, ze které již naftu neodcizil. Po vylomení víčka palivové nádrže však odcizil 100 litrů motorové nafty z vedle stojícího nákladního motorového vozidla značky Daf, čímž poškozené soukromé společnosti z Hradce nad Moravicí byla způsobena celková škoda ve výši 7.400,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí.


Vloupání do zahradní chatky na katastru obce Otice

V neupřesněné době ode dne 23.12.2013 do dne 19.1.2014 neznámý pachatel spáchal na katastru obce Otice přečin „Krádež“ a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že po vylomení prken z plotu vstoupil na soukromý pozemek, který se nachází před obcí Otice ve směru z ulice Olomoucké v Opavě, kdy se páčením pokoušel otevřít dveře unimobuňky, která slouží jako zahradní chatka, což se mu nepodařilo, dovnitř se však dostal po rozbití skleněné výplně dveří a odtud odcizil televizor značky Sony o úhlopříčce 82 cm, hliníkový žebřík, motorovou kosu značky Oleomac, elektrickou vrtačku modré barvy, 6 rybářských prutů, 2 zahradní grily, aku vrtačku značky Matrix červené barvy a sekeru Fiskars černé barvy, vše v hodnotě 29.800,- Kč, přičemž škoda na zařízení činí 700,- Kč. Poškozenému muži z Ostravy tak byla způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši 30.500,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Devětadvacetiletá žena založila požár postele v areálu opavské Psychiatrické nemocnice

Dne 19.1.2014 v době kolem 15:40 hod. došlo k zahoření postele na pokoji v jednom z oddělení Psychiatrické nemocnice na ulici Olomoucké v Opavě, kterou zapálila zdejší pacientka (žena ročníku narození 1984 z Frýdku-Místku), kdy tato se zde léčí z pyrománie. Zahořením postele došlo k zakouření pokoje a chodby oddělení, ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a rovněž nemusela být provedena evakuace pracovníků a pacientů. Celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 1.500,- Kč, přičemž požár byl uhašen personálem Psychiatrické nemocnice ještě před příjezdem hasičů HZS Opava.


Vloupání na půdu bytového domu na ulici Mlýnské v Opavě

V přesně nezjištěné době ode dne 26.12.2013 do dne 19.1.2014 neznámý pachatel spáchal na ulici Mlýnské v Opavě přečin „Krádež“ tím, že po rozlomení vložky zámku dveří vnikl na společnou půdu jednoho z bytových domů, odkud odcizil snowboard značky Rossignol černozelené barvy a sjezdové lyže značky Rossignol červenobílé barvy s hůlkami, čímž byla poškozenému muži z Ostravy způsobena škoda ve výši 10.600,- Kč. Na zařízení pak vznikla poškozené organizaci Společenství vlastníků bytových jednotek domu škoda ve výši 1.000,- Kč. Celková hmotná škoda na majetku tak byla vyčíslena na finanční částku ve výši 11.600,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem