Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 19.2.2010

Policisté z Opavska vyhlásili celostátní pátrání po odcizeném samojízdném pracovním stroji v hodnotě 890tisíc korun a další události (10 případů) 

Řídil vozidlo po ulici Ratibořské v Opavě pod vlivem alkoholu
Dopravní policisté provedli dne 19.2.2010 kolem šesté hodiny ranní silniční kontrolu osobního automobilu Škoda 105, jedoucího po ulici Ratibořské v Opavě - Kateřinkách. Vozidlo řídil 42letý muž a na výzvu policisty se podrobil dechové zkoušce pomocí přístroje Dräger, s pozitivním výsledkem (byla naměřena hodnota 0,27 promile alkoholu v dechu). Výsledky druhé a třetí dechové zkoušky měly hodnoty 0,23 a 0,27 promile alkoholu v jeho dechu. Řidiči byla zakázána další jízda s vozidlem.
Policisté opavského dopravního inspektorátu věc šetří jako přestupek na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi.
Je stíhán ze spáchání zpronevěry

Podezřelým ze spáchání přečinu zpronevěry je 26letý muž z Trutnova. Ten dne 20.1.2010 v jedné opavské ubytovně v Opavě převzal od poškozeného (18letého muže z Opavska) jeho mobilní telefon značky Nokia v hodnotě 9.000,- Kč a přitom mu přislíbil, že jeho telefon prodá za částku 8.000,- Kč. Peníze ani telefon ovšem podezřelý poškozenému do současné doby nepředal.
Opavští policisté sdělili pachateli dne 19.2.2010  podezření ze spáchání shora uvedeného přečinu.

 
Vloupání do motorového vozidla v Hlučíně
Neznámý pachatel v nočních hodinách z 18.2.2010 na 19.2.2010 vnikl nezjištěným způsobem do kabiny nákladního automobilu Fiat Ducato, který byl zaparkován v Hlučíně, části Malánky. Následně vytrhl uzamčenou odkládací přihrádku u spolujezdce, ze které odcizil skener sloužící ke skenování číselných kódů na balících, autonabíječku k mobilnímu telefonu, nabíječku k navigaci a koženou peněženku s finanční hotovostí 300,- Kč. Odcizením věcí pachatel způsobil celkovou škodu  31.000,- Kč, škoda na vytržené přihrádce nebyla do současné doby vyčíslena.
Případ šetří policisté Obvodního oddělení PČR v Hlučíně jako přečin krádež vloupáním.
V centru Opavy odcizil igelitovou tašku se 6tisíci korunami
Policisté opavského obvodního oddělení šetří přečin krádež, kterého se dopustil neznámý pachatel. Ten dne 19.2.2010 kolem desáté hodiny dopolední v Opavě na ulici Dolní náměstí před restaurací Admirál vytrhl z ruky 61leté ženy z Opavska bílou igelitovou tašku, ve které se nacházely její osobní doklady, různé písemnosti a především finanční obnos 6.300,- Kč.

Krádež samojízdného pracovního stroje ve Vítkově
Komisař Služby kriminální policie a vyšetřování v Opavě zahájil dne 19.2.2010 úkony trestního řízení ve věci zločinu krádeže, kterého se dopustil neznámý pachatel.
Pachatel v přesně nezjištěné době od 26.12.2009 do 18.2.2010 vnikl do objektu bývalého teletníku ve Vítkově, místní části Lhotka u Vítkova, a to bez použití násilí, když překonal tři visací zámky na vratech objektu. Z objektu pak odcizil zde odstavený pracovní samojízdný stroj NEW HOLLAND, rok výroby 2009, barvy žluté v hodnotě 890.000,- Kč. Stroj neměl připevněnou registrační značku.
Policisté po pracovním stroji vyhlásili celostátní pátrání.
Dopravně bezpečnostní akce
Dne 19.2.2010 v době od 13:00 hod. do 17:00 hod. se na Opavsku uskutečnila dopravně bezpečnostní akce. Akce se zúčastnilo celkem 25 policistů z příslušných obvodních oddělení a opavského dopravního inspektorátu. Policisté zkontrolovali celkem 300 vozidel a v průběhu silničních kontrol zjistili 28 dopravních přestupků, za které uložili v blokovém řízení pokuty ve výši 7.900,- Kč. Požití alkoholu řidičem před jízdou zjištěno nebylo.
Vloupání do chalupy v obci Sosnová
Neznámý pachatel v přesně nezjištěné době od 15.1.2010 do 18.2.2010 vnikl přes drátěné oplocení dosahující výšky 160 cm na pozemek celoročně obývatelné rekreační chalupy v obci Sosnová. Rozbil okno v přízemí, vnikl do chalupy, kterou prohledal a odcizil jeden dozický klíč v hodnotě 50,- Kč k zámku zadních dveří chalupy a na zařízení způsobil škodu 200,- Kč její majitelce, 59leté ženě z Brna.
Policisté z Obvodního oddělení PČR Velké Heraldice pachatele podezřívají ze spáchání přečinů krádeže vloupáním a porušování domovní svobody.
Odcizení peněženky i s platební kartou z nezajištěné kanceláře v Hlučíně
Hlučínští policisté šetří přečiny krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, z jehož spáchání je podezřelý neznámý pachatel.
Ten dne 19.2.2010 kolem půl třetí odpoledne odcizil v Hlučíně na ulici Dr. E. Beneše v prostoru železniční stanice ČD z nezajištěné kanceláře koženou peněženku s finanční hotovostí 850,- Kč, 2 stravenkami, osobními doklady a platební kartou. 43leté ženě tak pachatel způsobil celkovou škodu 1.820,- Kč.
Dopravní nehodovost

Dopravní policisté šetřili v průběhu dne 19.2.2010 na Opavsku dvě dopravní nehody, bez zranění osob. Hmotná škoda na majetku činí dle odhadu PČR 92.000,- Kč.
  
Žena napadla policisty
Policisté Obvodního oddělení PČR v Opavě šetří přečin násilí proti úřední osobě, z jehož spáchání je podezřelá 59letá žena z Opavy.
Podezřelá dne 19.2.2010 kolem 18:00 hod. na ulici Olomoucké v Opavě, v úmyslu působit na výkon pravomoci úřední osoby, napadla policisty během jejího převozu na protialkoholní záchytnou stanici. Žena se nejdříve kopy a údery rukama snažila zasáhnout policistu, který ji usazoval na zadní sedadlo v zaparkovaném služebním vozidle. To se jí podařilo, když policistu nakonec zasáhla kopem nohy do jeho pravého kolene. Když policejní hlídka dorazila do areálu opavské psychiatrické léčebny, silně podnapilá žena fyzicky napadla i druhého policistu, řidiče služebního vozidla. Napadla jej do pravého ramene dvěma z boku vedenými údery, a to kopy nohou. Žádnému z policistů naštěstí žena zranění nezpůsobila. Policisté během služebního zákroku použili donucovací prostředky, a to hmaty a chvaty a zajištěné ženě přiložili pouta.

vytisknout  e-mailem