Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 19.3.2013

Opava - Z pozemku prodejny odcizil dvě krabice čokoládových zajíců a další ... (9 případů) 

Dopravní nehodovost
Dopravní policisté šetřili v průběhu úterý dne 19.března 2013 v rámci teritoria územního odboru Opava celkem tři dopravní nehody. Při těchto nehodách nedošlo ke zranění žádného z účastníků, způsobená hmotná škoda na majetku byla odhadnuta na částku 40.000,- Kč
Hlučínští policisté vypátrali muže, který vyhrožoval sebepoškozením 
Dne 19.března 2013 v ranních hodinách oznámil anonymní mužský hlas na Integrované bezpečnostní centrum v Ostravě, že se chce sebepoškodit skokem z okna či z mostu někde v Hlučíně. Hlučínští policisté následně podle telefonního čísla volajícího zjistili ve svých databázích totožnost i bydliště oznamovatele. V jednom z hlučínských bytů poté policisté tohoto muže vypátrali a ztotožnili. Vzhledem k tomu, že třiatřicetiletý muž byl v silně podnapilém stavu (pomocí přístroje Drager mu byla v dechu naměřena hodnota 2,52 promile alkoholu) a navíc zde existovalo podezření, že může být předávkován léky, které užívá, byla zasahujícími policisty na místo přivolána rychlá záchranná služba. Dorazivší lékařka následně rozhodla o převozu muže do opavské psychiatrické léčebny, kde byl téhož dne hospitalizován. Převoz shora jmenovaného do léčebny proběhl za asistence hlučínských policistů, bez použití donucovacích prostředků.
Vloupání do jízdenkového automatu
K případu došlo v nočních hodinách z 18. na 19.března 2013 v obci Ludgeřovice na ulici Vráblovec na autobusovém stanovišti ostravského dopravního podniku. Na tomto místě se neznámý pachatel vloupal do zde se nacházejícího jízdenkového automatu, ze kterého následně odcizil kasu na mince, s finanční hotovostí v předběžné výši 2.500,- Kč. Poškozením jízdenkového automatu však pachatel způsobil škodu desetinásobně vyšší, a to cca ve výši 25.000,- Kč, vše ke škodě ostravského dopravního podniku.
Hlučínští policisté nyní neznámého pachatele podezřívají ze spáchání přečinů krádeže vloupáním a poškození cizí věci.
Vloupání na pozemek prodejny
Činu se dopustil neznámý pachatel dne 19.března 2013 v době mezi 18:45 a 19:00 hodinou v Hlučíně na ulici Opavské. Po předchozím přestřižení tří ostnatých drátů a překonání dvou metrů vysokého betonového oplocení vnikl na pozemek tamní prodejny Billa. Ze zde postavené palety následně odcizil dvě krabice s padesáti devíti kusy čokoládových zajíců, v celkové hodnotě 4.714,- Kč. Poškozením oplocení způsobil neznámý pachatel této prodejně navíc škodu ve výši 2.000,- Kč.
Případ prověřují hlučínští policisté jako přečin krádež vloupáním.
Peněženku odcizil v průběhu jízdy vlakem z České Třebové do Bohumína
Neznámý pachatel je podezřelý ze spáchání přečinů krádeže na osobách a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku Vyjmenovaných skutků se dopustil dne 19.března 2013 v době od 17:00 do 19:15 hodin ve vlaku jedoucím z Prahy na Bohumín, mezi stanicemi Českou Třebovou a Bohumínem. Pachatel z bundy, kterou měl dvaadvacetiletý muž z Hlučína v době spánku pověšenou v kupé na věšáku vedle sebe, odcizil černou plátěnou sportovní peněženku. Poškozený muž měl v peněžence své osobní doklady, dále finanční hotovost 200,- Kč a platební kartu, vše v celkové hodnotě 200,- Kč.  
Hlučínští policisté sice přijali oznámení a zahájili úkony trestního řízení ve věci shora uvedených přečinů, případ však postoupí k dalšímu prověřování policistům z Oddělení železniční policie a doprovodu vlaků Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje.
Silně podnapilý muž vyhrožoval své matce
Kravařští policisté zajistili dne 19.března 2013 ve večerních hodinách v jedné z obcí na Kravařsku šestadvacetiletého muže. Muž, který byl v silně podnapilém stavu, měl v místě bydliště nadávat a vyhrožovat ublížením na zdraví své matce. Vzhledem k důvodné obavě, že muž bude ve svém protiprávním jednání pokračovat, policisté ho, jak je výše uvedeno, zajistili, následně převezli a umístili k vystřízlivění na opavskou protialkoholní záchytnou stanici. Pomocí přístroje Drager byla podnapilému muži naměřena v dechu hodnota 3,73 promile alkoholu.
Věc dále šetří kravařští policisté, a to jako přestupek proti občanskému soužití.
Krádež projektoru
K případu došlo v době od 18.března 13:00 hodin do 19.března 2013 06:30 hodin v budově Základní školy na ulici Šrámkové v Opavě. Neznámý pachatel odcizil z jedné z učeben ve stropě připevněný projektor značky Acer, černé barvy, v hodnotě 9.039,- Kč, ke škodě shora uvedené příspěvkové organizaci.
Policisté opavského obvodního oddělení nyní neznámého pachatele podezřívají ze spáchání přečinu krádeže.
Krádež jízdního kola
Činu se dopustil neznámý pachatel dne 19.března 2013 v době od 18:45 do 19:10 hodin v Opavě na ulici Hradecké. Z kovového stojanu na jízdní kola nacházejícího se před tamní restaurací odcizil zde lankovým zámkem uzamčené pánské trekingové jízdní kolo značky Bauer, bledě modré barvy. Jeho odcizením způsobil neznámý pachatel sedmačtyřicetiletému muži z Opavy celkovou škodu ve výši 10.000,- Kč.
Případ šetří opavští policisté jako přečin krádež.
Je podezřelý z výtržnictví
Komisař Služby kriminální policie a vyšetřování v Opavě sdělil den 19.března 2013 třiadvacetiletému muži z Opavy podezření ze spáchání přečinu výtržnictví.
Shora uvedeného skutku se měl podezřelý muž dopustit v červnu loňského roku ve večerních hodinách v Opavě – Kylešovicích na ulici Ruské. Na místě veřejnosti přístupném v prostoru před tamní prodejnou měl fyzicky napadnout jednadvacetiletého muže. Podezřelý měl poškozeného udeřit pěstí do obličeje a poté ho shodit na zem a kopat ho do celého těla. K fyzickému napadení se přitom měl připojit další podezřelý, třiatřicetiletý muž. Poškozený utrpěl fyzickým útokem ze strany obou mužů pohmoždění obličeje, dále pohmoždění dolních a horních končetin a pohmoždění zad a břicha. Zranění napadeného muže si následně vyžádalo jednorázové lékařské ošetření, bez vystavení pracovní neschopnosti. Tedy, podezřelý muž se měl na místě veřejnosti přístupném dopustit hrubé neslušnosti nebo výtržnosti tím, že napadl jiného. Případ je šetřen formou zkráceného přípravného řízení.
 
 
Zpracovala: Dagmar Schindlerová

vytisknout  e-mailem