Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 19.4.2011

Opava - Šest případů vloupání do objektů a vozidel a další události (10 případů) 

Vloupání do rodinného domu v obci Háj ve Slezsku
Hlučínští policisté zahájili dne 19.dubna 2011 úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže vloupáním, z jehož spáchání je podezřelý neznámý pachatel.
Činu se dopustil v přesněji nezjištěné době, a to do 11.dubna do 19.dubna tohoto roku v obci Háj ve Slezsku, části Chabičov, na ulici Bezručové. Neznámý pachatel odstranil visací zámek, a to nejdříve ze vstupních vrat a poté i z vrat garáže. Následně vypáčil vstupní dveře v současné době neobývaného rodinného domu. Z prostor domu pachatel odcizil trubkové lešení, elektrické spotřebiče, elektroniku a ruční nářadí, vše v celkové hodnotě 34.900,- Kč, ke škodě jednadvacetileté ženy z Ostravy.  
Vloupání do motorového vozidla v Hlučíně
K případu došlo v nočních hodinách z 18. na 19.dubna 2011 v Hlučíně na ulici Rovniny. Neznámý pachatel rozbil na zde zaparkovaném motorovém vozidle tovární značky Citroën Berlingo okno pravých předních dveří a vnikl dovnitř. Z automobilu následně odcizil navigaci značky Auris v hodnotě 3.000,- Kč, přičemž poškozením vozidla způsobil škodu 3.000,- Kč, to vše jedné hlučínské firmě.
Hlučínští policisté neznámého pachatele podezřívají ze spáchání přečinu krádeže vloupáním.
Požár kontejneru v Hlučíně
Osmašedesátiletý muž z Hlučína dne 19.dubna 2011 krátce před devátou hodinou ráno telefonicky oznámil na tísňovou linku 150 požár dvou plastových kontejnerů v chatové oblasti Vinná hora. Požár kontejnerů, které stály před správní budovou, lokalizovali členové Hasičského záchranného sboru Hlučín. Vzhledem k tomu, že vyšetřovatel opavských hasičů nestanovil příčinu zahoření kontejnerů, věc si na místě nepřevzal do své kompetence. Z tohoto důvodu zahájili hlučínští policisté téhož úkony trestního řízení ve věci přečinu poškození cizí věci, jehož se mohl dopustit neznámý pachatel. Ke zranění osob nedošlo. Hmotná škoda na majetku byla odhadnuta na částku 8.000,- Kč. Majitelem kontejnerů je společnost se sídlem v Hradci Králové.
Vloupání do autodílny v obci Hať
Činu se dopustil neznámý pachatel v noční době z 18. na 19.dubna 2011 v obci Hať na ulici Mlýnské. U autodílny, která se nachází na oploceném pozemku vedle rodinného domu, vypáčil nezjištěným způsobem vrata. Do dílny vnikl a z jejích prostor odcizil brusku a vrtačku, obě značky Bosch a v celkové hodnotě 1.000,- Kč. Zvenčí, z místa za dílnou, pachatel dále sebral zde volně položená čtyři hliníková kola od vozidla tovární značky Jaguar, dále převodovku k vozidlu Mazda 323 a převodovku k vozidlu Škoda Felicia, toto v celkové hodnotě 32.000,- Kč.
Případ šetří hlučínští policisté jako přečin krádež vloupáním. 
Vloupání do motorového vozidla na ulici Holasické v Opavě
Policisté opavského obvodního oddělení zahájili dne 19.dubna 2011 úkony trestního řízení ve věci přečinů krádeže vloupáním a poškození cizí věci, z jejichž spáchání je podezřelý neznámý pachatel.
Činu se dopustil v nočních hodinách z 18. na 19.dubna 2011 v Opavě – Kateřinkách na ulici Holasické. Do zde zaparkovaného osobního automobilu tovární značky Škoda Superb pachatel vnikl po předchozím rozbití okna pravých předních dveří. Z předního panelu vozidla odcizil navigaci značky Columbus v hodnotě 65.000,- Kč, přičemž rozbitím okna vozu způsobil škodu ve výši 5.000,- Kč. Majitelem vozidla je jedna pražská společnost.
Poškodil lak na motorovém vozidle
Neznámý pachatel v noční době z 18. na 19.dubna 2011 poškodil osobní motorové vozidlo tovární značky Renault Megane, které stálo zaparkováno před panelovým domem na ulici Antonína Sovy v Opavě – Kateřinkách. Pachatel na tomto automobilu poškrábal lak karoserie přední masky, dále lak předního a zadního levého blatníku i lak zadních levých dveří. Společnosti se sídlem v Poděbradech tak neznámý pachatel způsobil poškozením vozu škodu ve výši 15.000,- Kč.
Případ šetří opavští policisté jako přečin poškození cizí věci.
Peníze a šperky odcizil z bytu panelového domu
K případu došlo dne 18.dubna v době od 11:00 hodin do 11:13 hodin 2011 v Opavě – Kateřinkách na ulici Edvarda Beneše. Sedmaosmdesátiletý obyvatel panelového domu vpustil do svého bytu neznámou ženu. Žena se do bytu oznamovatele dostala pod smyšlenou záminkou, a to že potřebuje napsat vzkaz pro jeho sousedku, která právě není doma. Muž ji pozval dovnitř, konkrétně do kuchyně, kde vzkaz napsala. Přitom ale bytové dveře nechal pootevřené. Následující den oznamovatel zjistil, že mu ze sekretáře v obývacím pokoji neznámý pachatel odcizil finanční hotovost 6.000,- Kč, dva snubní prsteny ze žlutého kovu, prsten ze žlutého kovu s modrým kamenem a čtyři zlaté přívěsky (první byl kulatý, uprostřed s červeným kamenem, druhý tvaru listu s bílými kamínky, třetí se třemi paprsky a uprostřed s červeným kamenem a čtvrtý s hnědým mořským korálem). Odcizené šperky měly celkovou hodnotu 25.000,- Kč.
Opavští policisté případ šetří jako přečiny krádež a porušování domovní svobody.
K popisu neznámé ženy oznamovatel uvedl, že se jednalo o ženu ve věku asi 50ti let, silnější postavy, výšky 160 cm. Na hlavě měla čepici s kšiltem světlé barvy, na sobě tmavé kalhoty a béžový plášť.
Vloupání do myslivecké chaty na katastru obce Chlebičov
Neznámý pachatel je podezřelý ze spáchání přečinu krádeže vloupáním. Tohoto skutku se dopustil dne 19.dubna 2011 v době od 16:10 hodin do 16:30 hodin na katastru obce Chlebičov. Do myslivecké chaty nacházející na neoplocené parcele v blízkosti obce Chlebičov vnikl po předchozím rozbití skleněné výplně okna balkonových dveří v 1. patře. Ze společenské místnosti chaty poté odcizil záznamovou kameru v hodnotě 20.000,- Kč. Pachatel dále vypáčil také zámek dveří do skladu chaty. Tyto prostory prohledal, avšak nic odtud neodcizil. Poškozením zařízení chaty způsobil pachatel škodu ve výši 2.000,- Kč, to vše Mysliveckému sdružení obce Chlebičov.
Opavští policisté případ šetří jako přečin krádež vloupáním.  
Pokus vloupání do rodinného domu v obci Kamenec
K pokusu vloupání do rodinného domu, který se nachází v obci Holasovice, části Kamenec, došlo dne 19.dubna 2011 v době od 06:30 hodin do 06:50 hodin. Neznámý pachatel vnikl doposud nezjištěným způsobem na oplocený pozemek náležející k celoročně obyvatelnému rodinnému domu. V zadní části tohoto domu rozbil vnější skleněnou výplň plastového dvoukřídlého okna, přičemž poškodil i okenní rám. Škodu ve výši 7.000,- Kč způsobil pachatel šestatřicetiletému muži z Opavska.
Policisté Obvodního oddělení PČR ve Velkých Heralticích případ šetří jako přečiny porušování domovní svobody, poškození cizí věci a přečin krádež vloupáním, spáchaný ve stádiu pokusu.
Dopravní nehodovost
Dopravní policisté šetřili v průběhu úterý 19.dubna 2011 celkem dvě dopravní nehody, ke kterým došlo na Opavsku. Při těchto nehodách byla jedna osoba zraněna lehce, přičemž hmotná škoda na majetku byla odhadnuta na částku 20.000,- Kč.
Zpracovala: Dagmar Schindlerová

vytisknout  e-mailem