Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 2.1.2014

Opava - Nález munice v lesním porostu na Hlučínsku a další...(5 případů) 

 

Dopravní nehodovost

V průběhu dne 2.1.2014 nebyla opavským policistům Policie České republiky v Opavě nahlášena žádná dopravní nehoda, která by se stala na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě a která by podléhala oznámení a šetření ze strany policistů PČR.


Nález munice pocházející z období 2. světové války mezi obcemi Darkovice a Hať

Dne 2.1.2014 v 10:15 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 muž ročníku narození 1977 z Ostravy, že před chvíli při procházce v lesním porostu mezi obcemi Darkovice a Hať, a to v lokalitě zvané „U Křivé Lípy“, nalezl nějaké předměty, které vypadají jako munice pocházející z období 2. světové války. Místo nálezu zajistili policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně do příjezdu policejního pyrotechnika PČR z Expozitury ve Frýdku-Místku, který si následně převzal 1 kus ručního granátu RG 42, 3 kusy dělostřeleckých min ráže 82 mm, 1 kus tříštivého puškového granátu, 1 kus dělostřeleckého granátu ráže 3,7m PZ.GR a 1 předmět připomínající munici. Výše uvedená munice byla pyrotechnikem zneškodněna v bezpečném prostoru za obci Píšť.


Pokus vloupání do restaurace Na Stříbrném jezeře na ulici Rolnické v Opavě-Kateřinkách

V blíže neustanovené době od 22:00 hod. dne 30.12.2013 do 08:00 hod. dne 2.1.2014 neznámý pachatel spáchal na ulici Rolnické v Opavě-Kateřinkách přečin „Krádež“ ve stádiu pokusu a přečin „Poškození cizí věci“ tím, že páčením vstupních dveří se pokusil vniknout do prostor restaurace Na Stříbrném jezeře, což se mu nepodařilo, dovnitř nevnikl, nic neodcizil, poškozenému muži z Opavy-Kateřinek však byla na zařízení způsobena celková škoda ve výši 20.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Odcizení osobního automobilu na ulici U Cukrovaru v Opavě-Kateřinkách

Dne 2.1.2014 v době mezi 08:00 hod. a 10:00 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici U Cukrovaru v Opavě-Kateřinkách přečin „Neoprávněné uživání cizí věci“ tím, že vstoupil na společnou chodbu zdejšího bytového domu, kdy z vnější strany zámku dveří jednoho z bytů odcizil zastrčený svazek klíčů v hodnotě 500,- Kč i s klíčem k osobnímu motorovému vozidlu značky Ford Mondeo, registrační značky OPL 65-70 v hodnotě 10.000,- Kč, které bylo zaparkováno před tímto domem, přičemž se následně tohoto automobilu zmocnil a z místa činu odjel neznámo kam. Poškozené ženě z Opavy tak byla způsobena celková škoda ve výši 10.500,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Požár haly v objektu firmy Pila Hertice + DODATEK!!!

Dne 31.12.2013 ve 23:30 hod. byla na bezplatnou linku tísňového volání hasičů HZS čísla 155 přijata informace, že hoří hala v objektu firmy Pila Hertice, a to na katastru obce Dolní Životice, část Hertice. Po přijetí oznámení byla na místo ihned vyslána i policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR ve Velkých Heralticích, která zjistila, že hoří hala, ve které se nachází katr, přičemž ze střechy šlehají plameny a krytina střechy se propadala do vnitřní části haly. Na místě požáru již zasahovaly 4 jednotky hasičů HZS Opava a rovněž dobrovolní hasiči z SDH Litultovice, SDH Dolní Životice, SDH Komárov a SDH Melč. Vyšetřovatel hasičů HZS Opava uvedl, že požářiště je horké, toto bude dostupné k přesnému ohledání a ke zjištění důvodu požáru až dne 1.1.2014 kolem poledních hodin. Na tuto dobu byl zajištěn policejní chemik a speciálně vycvičený pes k vyhledávání hořlavin, kdy nebyl zjištěn výskyt akcelerantu hoření. Dne 2.1.2014 v poledních hodinách se na místo dostaví policejní specialista z oboru elektro. Předběžná výše škody byla vyčíslena poškozeným majitelem z Dolních Životic na finanční částku ve výši 500.000,- Kč. Následně bude ze strany vyšetřovatele HZS Opava rozhodnuto, zda si celou záležitost převezme ve své kompetenci k došetření a opatření či zda případ ponechá policistům z Územního odboru Policie České republiky v Opavě k šetření. Přičina zahoření doposud zjištěna nebyla, na místě nedošlo ke zranění žádné ze zúčastněných osob a ani k evakuaci osob.
DODATEK : Dne 2.1.2014 ve 14:00 hod. si po provedeném ohledání požářiště případ požáru haly v objektu Pily v obci Dolní Životice, část Hertice převzal vyšetřovatel hasičů HZS Opava, který jako příčinu požáru určil technickou závadu na elektroinstalaci zde odstaveného malotraktoru značky Slavia MT8050. Při požáru shořel uvedený malotraktor, elektroinstalace uvedené haly, střecha a další součásti haly, kdy škoda byla předběžně vyčíslena na částku ve výši 500.000,- Kč.

 

Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem