Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 2.3.2010

S ukradeným zbožím, se sedmnácti lahvemi alkoholu, prošel pokladnami opavského Kauflandu bez zaplacení a další události (11 případů) 

Řídil vozidlo pod vlivem alkoholu
Dopravní policisté dne 2.3.2010 v ranních hodinách provedli na ulici Ratibořské v Opavě – Kateřinkách silniční kontrolu osobního automobilu Škoda Felicia, které řídil 58letý muž z Ostravy. Jmenovaný se na výzvu policisty podrobil dechovým zkouškám pomocí přístroje Drager, s pozitivními výsledky (byly naměřeny hodnoty 0,33 a 0,32 promile alkoholu v jeho dechu).
Věc šetří policisté opavského dopravního inspektorátu jako přestupek na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi.
Ukradl dřevní hmotu za téměř 40tisíc korun
Neznámý pachatel dne 1.3.2010 v odpoledních hodinách z lesa u Velkých Heraltic, zvaného Březina, odcizil 23 m³ dřevní hmoty v hodnotě 39.000,- Kč, ke škodě opavské lesní společnosti.
Policisté Obvodního oddělení PČR ve Velkých Heralticích pachatele podezřívají ze spáchání přečinu krádeže.
Vloupání do chaty v obci Šilheřovice
Hlučínští policisté šetří další případ vloupání, tentokrát do chaty na katastru obce Šilheřovice. Dosud nezjištěný pachatel kolem půlnoci dne 1.3.2010 vyrazil boční dveře a vnikl do lovecké chaty. Z chaty pak odcizil ústřednu zabezpečovacího systému i s příslušenstvím v celkové hodnotě 45.000,- Kč, ke škodě 42letého muže z Ostravy. Na zařízení pachatel škodu nezpůsobil.
Pachatel je podezřelý ze spáchání přečinu krádeže vloupáním.
Na ulici Hlučínské v Opavě odcizil nářadí a jízdní kolo
Neznámý pachatel v noční době z 1.3.2010 na 2.3.2010 vnikl přes neuzamčenou branku na pozemek rodinného domu na ulici Hlučínské v Opavě – Kateřinkách. Zde vytlačil okno a „vešel“ do dílny za domem, ze které odcizil horní frézu, hoblovačku a vrtačku. Dále pachatel vytrhl petlici a vnikl do vedlejší dílny, kterou prohledal, avšak nic neodcizil.  Pravděpodobně při zpáteční cestě z dílen ještě odcizil volně odstavené, neuzamčené, dámské horské jízdní kolo, které stálo opřené o stěnu chatky na konci pozemku. Pachatel tak odcizením věcí způsobil 62leté ženě z Opavy celkovou škodu ve výši 2.000,- Kč.
Případ šetří opavští policisté jako přečiny krádež vloupáním a porušování domovní svobody.  
Vypátrání odsouzeného a jeho dodání do výkonu trestu odnětí svobody
 
Vítkovští policisté dne 2.3.2010 při obchůzkové službě v Budišově nad Budišovkou po ulici Berounské kolem desáté hodiny dopolední vypátrali celostátně hledaného 35letého muže z Vítkovska, který byl již pravomocně odsouzen za spáchaný trestný čin. Okresní soud v Bruntále vydal v měsíci říjnu loňského roku příkaz k jeho dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Policisté proto odsouzeného muže eskortovali do vazební věznice v Olomouci. Odtud ho pak vězeňská služba převeze do příslušné věznice k výkonu trestu.
S ukradeným zbožím, sedmnácti lahvemi alkoholu, prošel pokladnami opavského Kauflandu bez zaplacení
Policisté Obvodního oddělení PČR v Opavě dne 2.3.2010 sdělili 26letému muži z Ostravy podezření ze spáchání přečinu krádeže.
Podezřelý muž dne 2.3.2010 před polednem na ulici Hlučínské v Opavě – Kateřinkách v prodejně Kaufland odcizil 17 lahví alkoholu různých značek (Beefeater, Jagermeister a Havana club) v celkové hodnotě 5.150,- Kč. Ostrahou prodejny byl však podezřelý muž se svým objemným lupem zadržen za pokladnami obchodního domu. Protože pachatel znehodnotil bezpečnostní prvky na zboží, toto již nemohlo být vráceno zpět do prodeje.
Opavští policisté pachatele na místě činu zajistili a po výslechu na služebně jej propustili na svobodu. Ve věci vedou zkrácené přípravné řízení.
Vloupal se do pěti motorových vozidel v obci Bolatice
Kravařští policisté šetří pět případů vloupání do motorových vozidel v Bolaticích. Neznámého pachatele tak podezřívají ze spáchání přečinů krádeže vloupáním, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Pachatel se vyjmenovaných skutků dopustil v nočních hodinách z 1.3.2010 na 2.3.2010.
  • V prvním případě pachatel vnikl nezjištěným způsobem do osobního automobilu Renault, zaparkovaného na oploceném pozemku rodinného domu na ulici Sokolovské. Z vozidla odcizil 21leté ženě finanční hotovost 1.100,- Kč a osobní doklady.
  • Na stejném místě pachatel vypáčil zámek pravých předních dveří a vnikl do osobního vozidla Mitsubishi, odkud odcizil autorádio, subwoofer Sencor a batoh. Pachatel tak způsobil 21letému muži celkovou škodu 5.700,- Kč, 500,- Kč z této částky je hodnota poškozeného vozidla.
  • Ve třetím případě pachatel vyháčkoval levé přední dveře a vnikl do osobního automobilu Škoda Felicia, zaparkovaného opět na oploceném pozemku rodinného domu, tentokrát na ulici Opavské. Z vozidla odcizil finanční hotovost 100,- Kč a 2 Eura a osobní doklady, vše ke škodě 23letého muže.
  • Na ulici Družstevní zase pachatel vypáčil zámek, rozbil okno, přitom poškodil karoserii pravých předních dveří a vnikl do osobního vozidla Škoda Octavia, které stálo zaparkováno na ulici před jedním z rodinných domů. Z automobilu odcizil autorádio s GPS navigací v hodnotě 30.000,- Kč a na poškození vozidla způsobil škodu 34.500,- Kč, vše 36leté ženě.
  • V posledním pátém případě pachatel vytrhl zámek pravých předních dveří a pokusil se vniknout do osobního vozidla Škoda Octavia, které bylo zaparkováno na oploceném pozemku rodinného domu na ulici Hornické. Přestože se pachatel do vozidla nedostal, na zařízení způsobil škodu 1.500,- Kč 29letému muži.
Vloupání do motorového vozidla na ulici Zámecké v Hlučíně
Neznámý pachatel dne 2.3.2010 kolem půl páté odpoledne vnikl v Hlučíně na ulici Zámecké v prostoru parkoviště u Domova mládeže do zde zaparkovaného vozidla Škoda Octavia. Pachatel rozbil okno pravých předních dveří a z automobilu následně odcizil látkovou kabelku, dámskou peněženku, MP3 přehrávač, svazek 4 klíčů, osobní doklady a dvě platební karty. Odcizením věcí takto způsobil škodu 4.500,- Kč a poškozením vozidla pak škodu 3.500,- Kč, to vše 35leté ženě z Hlučína.
Hlučínští policisté pachatele podezřívají ze spáchání přečinů krádeže vloupáním a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
Silně podnapilý muž napadl tři ženy, proto jej policisté zajistili a převezli na PZS k vystřízlivění
Opavští policisté dne 2.3.2010  ve večerních hodinách na ulici Kylešovské v Opavě zajistili 18letého muže z Opavy, který v podnapilém stavu (pomocí přístroje Drager mu byla naměřena hodnota 1,12 promile alkoholu v dechu) fyzicky napadl tři ženy z Opavy, 69letou, 42letou a 37letou. K jejich zranění naštěstí nedošlo. Policisté muže převezli a umístili na opavskou protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.
Policisté opavského obvodního oddělení věc šetří jako přestupek proti občanskému soužití.
Dopravní nehodovost
Dopravní policisté šetřili v průběhu dne 2.3.2010 dvě dopravní nehody, při kterých byla jedna osoba zraněna lehce. Škodu na majetku policisté odhadli na částku 200.000,- Kč.
Vloupání do dodávky na ulici Zámecký okruh v Opavě
Neznámý pachatel dne 2.3.2010 ve večerních hodinách rozbil okno levých předních dveří a vnikl do nákladního vozidla Ford Transit, které stálo zaparkováno na parkovišti u zimního stadionu na ulici Zámecký okruh v Opavě. Z vozidla pak odcizil autorádio s DVD přehrávačem, TV tunerem a s GPS navigací. Bez povšimnutí nezůstala ani druhá GPS navigace, kterou pachatel přibral také. Odcizením věcí tak pachatel způsobil škodu 9.000,- Kč, na poškozeném vozidle pak škodu 2.000,- Kč, a to 22letému muži z Opavska.
Opavští policisté případ šetří jako přečin krádež vloupáním.

 
                       

vytisknout  e-mailem