Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 2.4.2013

Opava - Dva případy krádeží volně odložených peněženek a další ... (7 případů) 

Dopravní nehodovost

 

Dopravní policisté šetřili v průběhu úterý dne 2.dubna 2013 v rámci teritoria územního odboru Opava celkem dvě dopravní nehody. Při těchto nehodách utrpěl jeden z účastníků zranění povahy lehké, přičemž způsobená hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na částku 6.000,- Kč.   

 

 

Poškodil výlohu prodejny

 

Činu se dopustil neznámý pachatel v noční době z 31.března na 1.dubna 2013 v Hlučíně na ulici Ostravské, kde nezjištěným předmětem rozbil venkovní část dvojitého vakuového skla výlohy tamní prodejny se zahradním nářadím a zahradními potřebami. Přestože pachatel do vnitřních prostor prodejny nevnikl a nic odtud neodcizil, rozbitím výlohy způsobil jedné hlučínské společnosti škodu v předběžné výši 25.000,- Kč. 

Hlučínští policisté nyní neznámého pachatele podezřívají ze spáchání přečinu poškození cizí věci.

 

 

Vloupání do prodejny v Opavě - Kylešovicích

 

K případu vloupání do prodejny smíšeného zboží nacházející se na ulici Bílovecké v Opavě – Kylešovicích došlo v době od 31.března do 2.dubna 2013. Neznámý pachatel se do vnitřních prostor prodejny vloupal skrze vstupní dveře u nakládací rampy. Z prodejny následně odcizil celkem osm lahví tvrdého alkoholu (v celkové hodnotě 2.894,- Kč) a nezjištěné množství gumových bonbónů a cigaret různých značek. Poté pachatel vnikl i do skladových prostor prodejny, odkud odcizil dosud nezjištěný počet lahví alkoholu a čokolád a současně se vloupal do kanceláře, kterou sice prohledal, avšak nic odtud neodcizil. Škoda na odcizeném zboží zcela zjevně přesáhne částku 5.000,- Kč, přičemž škoda na poškozeném zařízení částku 5.000,- Kč nepřevýší.

Případ dále prověřují opavští policisté, a to jako přečin krádež vloupáním.

 

 

Peněženku s platebními kartami odcizil ze stolu v herně

 

Neznámý pachatel je podezřelý ze spáchání přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Činu se dopustil dne 2.dubna 2013 v jedné z opavských heren v centru Opavy.  Pachatel ze stolu v herně odcizil zde volně odloženou pánskou černou koženou peněženku, v hodnotě 500,- Kč. Čtyřiadvacetiletý muž měl v peněžence své osobní doklady, dále finanční hotovost 1.500,- Kč a tři platební karty, vše v celkové hodnotě 2.000,- Kč. 

Případ prošetřují policisté Obvodního oddělení Policie České republiky v Opavě.

 

 

Krádež okapových svodů

 

Opavští policisté zahájili dne 2.dubna 2013 úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže vloupáním, z jehož spáchání je podezřelý neznámý pachatel. Činu se dopustil v Opavě na ulici Rooseveltové hned ve dvou případech:

  • Prvního skutku se neznámý pachatel dopustil v noční době z 27. na 28.února 2013 na shora uvedené ulici tím, že ze zdi tamní budovy patřící České provincii Kongregace Dcer Božské Lásky odcizil celkem šest metrů měděného okapového svodu.
  • Druhého skutku se pachatel dopustil na stejném místě v nočních hodinách z 28. na 29.března 2013. Opět, po předchozím překonání 160 cm vysokého oplocení vnikl na pozemek patřící shora uvedené organizaci a ze zdi budovy odcizil celkem pět a půl metru měděného okapového svodu. Poškozené organizaci tímto neznámý pachatel způsobil v obou případech celkovou škodu ve výši 6.000,- Kč.

  

Peněženku odcizil z volně odložené kabelky

 

Činu se dopustil neznámý pachatel dne 2.dubna 2013 v době od 14:00 do 14:15 hodin v jednom z opavských barů na ulici Olomoucké. Z kabelky volně odložené na lavici v baru pachatel odcizil dámskou peněženku, ve které měla pětadvacetiletá žena z Ostravy své osobní doklady a finanční hotovost 7.300,- Kč.

Případ dále prověřují a prošetřují opavští policisté jako přečin krádež.

 

 

Vloupání do areálu kompostárny

 

Vítkovští policisté zahájili dne 2.dubna 2013 úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže vloupáním, z jehož spáchání je podezřelý neznámý pachatel. Činu dopustil v době od 28.března do 2.dubna 2013 v obci Nové Těchanovice, kde po předchozím vytvoření otvoru v pletivovém oplocení, vnikl do areálu tamní kompostárny. Z palivových nádrží dvou zde zaparkovaných zemních strojů (kolového a pásového bagru) odcizil celkem devadesát pět litrů motorové nafty v hodnotě 3.420,- Kč. Současně pachatel z hromady volně ležící v areálu odcizil dosud nezjištěné množství montážních spon k šalovacím dílcům, v blíže neurčené hodnotě. Poškozením plotu a poškozením palivových víček nádrží zemních strojů způsobil neznámý pachatel jedné společnosti se sídlem v Bartošovicích navíc škodu ve výši 4.500,- Kč.

 

 

 

Zpracovala: Dagmar Schindlerová

                       

 

vytisknout  e-mailem