Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 2.5.2009

Požár slámy, odcizení mobilů, odcizení stavebního lešení a další...(8 případů) 

 


Odcizení zboží v supermarketu Billa v Hlučíně – známý pachatel


Dne 2.5.2009 policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu „Krádež“ muži ročníku narození 1983 z Hlučína, neboť tento dne 2.5.2009 v době kolem 12:30 hod. v supermarketu Billa na ulici Opavské v Hlučíně odcizil láhev o obsahu 0,5 litru alkoholu značky Vodka Amundsen v hodnotě 139,- Kč a balení arašídů v hodnotě 12,- Kč, přičemž bez zaplacení prošel přes pokladny, kde byl zadržen pracovníky bezpečnostní ochranné služby prodejny. Následně bylo zjištěno, že se v daném případě jedná u pětadvacetiletého muže o recidivu, poněvadž tento byl rozsudkem okresního soudu v Ostravě z února 2009 odsouzen pro trestný čin „Krádež“ k podmíněnému trestu odnětí svobody na dobu 5 měsíců se zkušební dobou do srpna 2010.



Odcizení mobilního telefonu z kapsy kalhot při diskotéce na Chovatelské chatě v Kravařích – neznámý pachatel


Dne 1.5.2009 v době mezi 20:30 hod. a 22:00 hod. neznámý pachatel spáchal v prostorách Chovatelské chaty na ulici Novodvorské v Kravařích trestný čin „Krádež“ tím, že při pořádané hudební produkci u příležitosti oslav 1. máje odcizil v tlačenici při diskotéce poškozenému muži ročníku narození 1967 ze Sudic jeho kožené pouzdro s mobilním telefonem značky HTC P3300 a s paměťovou SD kartou o kapacitě 2 GB, které měl zavěšené na kalhotách, čímž mu byla způsobena celková škoda ve výši 6.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Kravařích.



Požár balíků slámy na poli v katastru obce Darkovičky


Dne 2.5.2009 ve 12:00 hod. hasiči HZS Opava oznámili po lince tísňového volání Policie České republiky čísla 158, že právě vyjeli k požáru staré slámy na poli v katastru obce Hlučín, část Darkovičky. Na místo byla ihned vyslána policejní hlídka z obvodního oddělení PČR Hlučín, která zjistila, že požár lokalizují hasiči HZS Hlučín a SDH Hlučín. Dále bylo zjištěno, že došlo k zahoření dvanácti kusů balíku slámy, kdy vyšetřovatel hasičů HZS Opava přesnou příčinu požáru nestanovil, nevyloučil ani samovznícení a věc si převzal do své kompetence k prošetření. Muži ročníku narození 1948 z Darkovic škoda způsobena nebyla, balíky byly bez hodnoty a ke zranění osob rovněž nedošlo.



Podvodné jednání ze strany neznámého pachatele při prodeji zboží na parkovišti u hypermarketu Tesco na ulici Těšínské v Opavě


Dne 2.5.2009 na základě oznámení od muže ročníku narození 1954 z Opavy-Kateřinek byly policisty z obvodního oddělení PČR Opava zahájeny úkony trestního řízení ve věci trestného činu „Podvod“, kterého se dopustil dosud neznámý pachatel tím, že dne 2.5.2009 v době kolem 14:15 hod. na parkovišti před hypermarketem Tesco na ulici Těšínské v Opavě podvodně vylákal na oznamovateli finanční částku 6.500,- Kč pod záminkou prodeje LCD televizoru značky Phillips, kdy v krabici byly místo LCD televizoru zabaleny dvě staré matrace, čímž byla poškozenému oznamovateli způsobena škoda ve výši 6.500,- Kč.

Odcizení mobilního telefonu a peněz z ruky poškozeného muže u prodejny supermarketu Billa na ulici Rolnické v Opavě-Kateřinkách – známý pachatel


Dne 2.5.2009 policisté z obvodního oddělení PČR Opava zahájili úkony trestního řízení ve věci odcizení mobilního telefonu a finanční hotovosti, neboť na podkladě oznámení a zjištěných skutečností je zřejmé, že dne 2.5.2009 v době kolem 18:30 hod. spáchal muž ročníku narození 1986 z Opavy-Kateřinek trestný čin „Krádež“ tím, že u supermarketu Billa na ulici Rolnické v Opavě-Kateřinkách vytrhl z ruky poškozenému muži ročníku narození 1990 z Opavy-Kateřinek finanční částku na hotovosti ve výši 250,- Kč a mobilní telefon značky Sony Ericsson K 700i v hodnotě 1.000,- Kč, kdy jej následně udeřil dlaní do levé části obličeje a poté z místa utekl. Poškozenému muži tak byla způsobena celková škoda ve výši 1.250,- Kč, kdy zranění si nevyžádalo lékařské ošetření. Případ byl objasněn policisty z obvodního oddělení PČR v Opavě.



Odcizení stavebního lešení z okolí rodinného domu v obci Píšť – neznámý pachatel


V blíže neupřesněné době od 15.4.2009 do 2.5.2009 neznámý pachatel odcizil z volně přístupného okolí u jednoho z rodinných domů v obci Píšť hliníkové fasádní lešení značky Alfix 073 v délce 12 m, sestavené do výšky 5,5 metrů. Jednalo se o : 10 ks stavěcího rámu, 2 ks průlezových podlážek, 12 ks železných podlážek, 16 ks zábradlí, 5 ks zábradlových sloupků, 10 ks vřetenových patek, 2 diagonály, 4 ks trubek, 8 ks pevných spojek (žabky), kdy odcizením výše uvedených věcí byla soukromé stavební firmě ze Štítiny způsobena škoda ve výši 78.700,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně.



Zajištění osoby na PZS Opava k vystřízlivění


Dne 2.5.2009 ve 21:15 hod. byl policisty z obvodního oddělení PČR Opava na ulici Obloukové v Opavě zajištěn muž ročníku narození 1956 z Opavy, který v silně podnapilém stavu ležel na vozovce, nebyl schopen vlastní chůze ani komunikace, svým jednáním ohrožoval BESIP, svůj život a zdraví a budil veřejné pohoršení kolemjdoucích spoluobčanů. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem bylo rozhodnuto o jeho dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Případ je šetřen jako přestupek proti veřejnému pořádku a jako přestupek proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.



Dopravní nehodovost


Dne 2.5.2009 došlo v okrese Opava k jedné nahlášené a šetřené dopravní nehodě, bez zranění osob, s hmotnou škodou na majetku ve výši 10.000,- Kč.

vytisknout  e-mailem