Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 2.6.2012

Opava - Případ loupežného odcizení jízdního kola v Opavě objasněn a další...(10 případů) 

 

Případ výtržnictví na ulici Anenské v Opavě zná dva pachatele

Dne 01.06.2012 policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě zahájili úkony trestního řízení, neboť na podkladě všech doposud zjištěných skutečností je zřejmé, že v době kolem 20:00 hod. dne 01.06.2012 muž ročníku narození 1986 z Branky u Opavy a muž ročníku narození 1990 z Opavy spáchali u supermarketu Lidl na ulici Anenské v Opavě přečin „Výtržnictví“ a přečin „Krádež“ tím, že shora jmenovaný mladší z mužů přistoupil před poškozeného mladíka ročníku narození 1996 z Raduně, kdy se jej snažil udeřit pěstí a poté i kopem nohou do těla, což se mu nepodařilo. Poté jej uchopil za rameno a od svého pasu na poškozeného vytáhl a namířil plynovou pistoli, při tomto mu nijak nevyhrožoval, přičemž však tímto protiprávním jednáním se dopustil na místě veřejnosti přístupném a za přítomnosti minimálně osmi zde přítomných osob hrubé neslušnosti. V průběhu výše uvedeného incidentu druhý z jmenovaných mužů přišel k poškozenému šestnáctiletému mladíkovi, kdy jej uchopil zepředu za mikinu a z hlavy mu bez pohrůžky násilí sundal jeho klobouk v hodnotě 300,- Kč, který si poté uschoval pod svou vestu a tuto odcizil. Oba muži byli dne 01.06.2012 ve 22:00 hod. zadrženi opavskými policisty a vzhledem k tomu, že byli v podnapilém stavu, byli umístěni na protialkoholní záchytné stanici v Opavě k vystřízlivění. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo. Plynová pistole byla zajištěna a celá záležitost je i nadále předmětem dalšího prověřování a prošetřování.


Odcizení peněženky v restauraci Gavenda na ulici Kasárenské v Opavě

Dne 02.06.2012 v době mezi 00:15 hod. a 02:15 hod. neznámý pachatel spáchal na diskotéce v restauraci Gavenda na ulici Kasárenské v Opavě přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že využil nepozornosti poškozené ženy ročníku narození 1971 z Vítkova a z volně odložené kabelky, která byla na stole, jí odcizil koženkovou peněženku černé barvy v hodnotě 200,- Kč, ve které se nacházela finanční částka na hotovosti 800,- Kč, 7 kusů stravenek Sodexho Pass v hodnotě 490,- Kč a 2 platební karty, čímž jí byla způsobena celková škoda ve výši 1.490,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.

 

 

Dopravní nehodovost

V průběhu dne 02.06.2012 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě k 1 nahlášené a šetřené dopravní nehodě, bez zranění osob, kdy hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 60.000,- Kč.


Odcizení jízdního kola na ulici Sportovní v obci Vřesina

Dne 02.06.2012 policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v přesně nezjištěné době od 18:45 hod. dne 01.06.2012 do 01:00 hod. dne 02.06.2012 na ulici Sportovní v obci Vřesina odcizil z otevřeného nezajištěného přístřešku v areálu fotbalového hřiště uzamčené pánské horské jízdní kolo značky Trek 4900 černo-stříbrné barvy v hodnotě 15.500,- Kč, ke škodě poškozeného muže ročníku narození 1962 z Vřesiny.


Odcizení peněženky z kapsy kalhot poškozeného na ulici Masařské v Opavě

V době kolem 19:00 hod. dne 01.06.2012 neznámý pachatel spáchal na ulici Masařské v Opavě přečin „Krádež“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že odcizil poškozenému muži ročníku narození 1989 ze Štěpánkovic ze zadní kapsy jeho kalhot plátěnou peněženku modré barvy v hodnotě 400,- Kč, s různými osobními doklady, s platební kartou a s finanční částkou na hotovosti 2.400,- Kč, čímž mu byla způsobena celková škoda ve výši 2.800,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Případ sprejerství na ulici Jiráskové v Opavě zná pachatele

Dne 02.06.2012 v 02:40 hod. hlídka strážníků Městské policie Opava zadržela v garážovišti na ulici Jiráskové v Opavě muže ročníku narození 1987 z Opavy, který zde v silně podnapilém stavu sprejem postříkal různými nápisy garáž poškozeného muže ročníku narození 1951 z Opavy, čímž mu způsobil škodu ve výši 10.000,- Kč. Následně byl pětadvacetiletý muž předán opavským policistům a poté umístěn na protialkoholní záchytné stanici v Opavě k vystřízlivění. Po vystřízlivění a po provedených procesních úkonech, kdy mu bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření z přečinu „Poškození cizí věci“, byl propuštěn ze zadržení. Případ je předmětem dalšího šetření.


Pětatřicetiletý muž z Opavy odcizil zboží v opavském supermarketu Penny Market

Dne 02.06.2012 policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu „Krádež“ muži ročníku narození 1976 z Opavy, neboť tento v době kolem 19:20 hod. dne 02.06.2012 v supermarketu Penny Market na ulici Rybářské v Opavě odcizil volně vystavené zboží, a to 2 kusy balení Dunajských klobás v hodnotě 99,- Kč, 2 kusy moravského uzeného v hodnotě 109,- Kč a 1 sýr Mini Babybel v hodnotě 25,- Kč. S tímto zbožím prošel bez zaplacení přes pokladní zónu, kde byl zadržen pracovníkem bezpečnostní ochranné služby prodejny a následně byl předán opavským policistům. Lustracemi v dostupných evidencích bylo zjištěno, že se u pětatřicetiletého muže jedná o recidivu, poněvadž se uvedeného protiprávního jednání majetkového charakteru dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech pravomocně odsouzen rozsudkem Krajského soudu v Ostravě z prosince roku 2010 pro přečin „Krádež“.


Kontrola řidiče osobního automobilu pod vlivem návykových látek v Opavě

Dne 02.06.2012 v době kolem 22:45 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Opavě stavěla a kontrolovala na ulici Na Valech v Opavě řidiče osobního motorového vozidla značky Mazda 626, a to muže ročníku narození 1976 z Opavy-Kylešovic. Následný test za pomocí testeru Drugwipe 5+ prokázal, že shora uvedený muž je pozitivní na omamné a psychotropní látky či jedy, kdy výsledek vyzněl na návykovou látku amphethamin. Poté jej policisté vyzvali k lékařskému ošetření spojenému s odběrem biologických látek (krve nebo moči), což šestatřicetiletý řidič bezdůvodně odmítl. Na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Poškození úsekového spínače mezi obcemi Radkov a Radkov, část Dubová

Neznámý pachatel spáchal mezi obcemi Radkov a Radkov, část Dubová na Vítkovsku přečin „Poškození cizí věci“ tím, že v blíže neurčené době do 14:00 hod. dne 02.06.2012 poškodil zavírací mechanismus úsekového spínače USOP 3159, který je umístěn na sloupu elektrického vedení, kdy poškozením vznikla škoda v předběžné výši 2.000,- Kč. Poškozením skříně spínače pak byla způsobena předběžná škoda ve výši 7.000,- Kč, vše ke škodě společnosti ČEZ Distribuce a.s. Děčín. Do vnitřních prostor úsečníku nebylo vniknuto, nic nebylo odcizeno, celková škoda tak činí 9.000,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR ve Vítkově.


Případ loupežného přepadení v Opavě zná pachatele

Dne 02.06.2012 policejní komisař SKPV (Služby kriminální policie a vyšetřování) Územního odboru Policie České republiky v Opavě zahájil úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání zločinu „Loupež“, kterého se měl dopustit muž ročníku narození 1980 z Opavy-Kateřinek tím, že v době kolem 16:30 hod. dne 02.06.2012 v parku na náměstí Osvoboditelů v Opavě, a to v době, kdy tudy projížděl poškozený muž ročníku narození 1993 z Opavy na svém jízdním kole, tak na něj nejprve zavolal, aby zastavil a když nezastavil a chtěl v jízdě pokračovat, tak jej chytil za nosič jízdního kola a donutil jej zastavit se slovy : „půjč mi kolo“. Když toto poškozený odmítl, tak jej dvaatřicetiletý muž udeřil otevřenou dlaní do obličeje, následně jej prudce odstrčil až poškozený upadl na zem, jízdní kolo mu odcizil a z místa odejel. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a odcizením jízdního kola vznikla škoda ve výši 1.000,- Kč. Celá záležitost je předmětem dalšího prověřování a prošetřování.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem