Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 2.9.2012

Opava - Dopravní nehoda řidiče automobilu v Jakartovicích a další...(9 případů) 

 

Dopravní nehoda řidiče osobního automobilu na katastru obce Jakartovice

Dne 02.09.2012 v době kolem 10:15 hod. řídil muž ročníku narození 1982 z Jakartovic osobní motorové vozidlo tovární značky Škoda Felicia po komunikaci ze směru jízdy od místního břidlicového lomu k obci Jakartovice, kdy v mírném klesání, na přímém úseku silnice, z dosud přesně nezjištěných příčin vyjel s automobilem vpravo mimo pozemní komunikaci a zde narazil přední částí vozu značky Škoda do stromu. Po střetu zůstal muž ve vozidle zaklíněn na sedadle řidiče, přičemž havarovaný automobil nalezl oznamovatel události, který ihned na místo přivolal Policii ČR a osádku RZS Opava. Svědci dopravní nehody nebyli šetřením zjištěni. Následně byl třicetiletý řidič z místa převezen vrtulníkem RLP k lékařskému ošetření do Fakultní nemocnice s Poliklinikou v Ostravě-Porubě. Orientační dechová zkouška nebyla u řidiče provedena z důvodů jeho těžkého, lékaři blíže nespecifikovaného, zranění a byl u něj v ostravské nemocnici nařízen odběr krve. Ke zranění žádné jiné osoby nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 21.000,- Kč. Případ je předmětem dalšího prověřování a prošetřování.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 02.09.2012 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě ke 3 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých byla 1 osoba zraněna těžce a celková hmotná škoda na majetku číní 41.000,- Kč.


Odcizení elektrokabelů na ulici Vráblovecké v obci Ludgeřovice, část Vráblovec

Dne 02.09.2012 byly policisty z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájeny úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v přesně nezjištěné době od 15:00 hod. dne 01.09.2012 do 08:00 hod. dne 02.09.2012 na ulici Vráblovecké v obci Ludgeřovice, část Vráblovec odstřihl a odcizil 13 kusů měděných elektrokabelů plochého i kulatého průřezu o různých velikostí a o délce 10 metrů, dále odcizil zemnící kabel o délce 10 metrů a datový počítačový kabel o délce 10 metrů a o tloušťce 1 cm, čímž byla poškozené společnosti z Ludgeřovic způsobena celková škoda v předběžné hodnotě 15.000,- Kč.


Pohřešovaný muž z Kravař byl nalezen mrtev v kravařském přírodním jezírku

Dne 16.08.2012 v 10:00 hod. bylo policistům z Obvodního oddělení PČR v Kravařích oznámeno, že se pohřešuje muž ročníku narození 1953 z Kravař (bezdomovec), který byl naposledy viděn dne 17.07.2012 svými kamarády na ulici Olšinky v Kravařích, části Kouty.
Dne 02.09.2012 v 10:40 hod. byl výše jmenovaný pohřešovaný muž nalezen mrtev v přírodním jezírku na Koutských loukách v Kravařích, části Kouty, a to tedy v jezírku na rozhraní tak zvané Kůrkovy louky a Efkovy zahrady. Pohřešovaný byl nalezen mužem ročníku narození 1956 z Kravař jak leží bez známek života na břiše hladiny vody. Zemřelý byl na místě ohledán lékařkou LSPP SN Opava, která konstatovala jako příčinu smrti utonutí po pádu do přírodní vody, přičemž dobu úmrtí stanovila přibližně před 3 týdny. K určení přesné příčiny smrti byla lékařkou navržena zdravotní pitva, která bude provedena v Ústavu soudního lékařství v Ostravě. Na místě byli přítomni i pracovníci a policisté Oddělení speciálních potápěčských činností a výcviku z pracoviště ve Frýdku-Místku, kteří provedli jednak vyproštění zemřelého a jednak prohlídku dna nádrže. Vše je předmětem dalšího prověřování a prošetřování.


Dvaadvacetiletý muž ze Štěpánkovic utrpěl pracovní úraz v hypermarketu Globus Opava

Dne 02.09.2012 v 04:00 hod. bylo telefonicky oznámeno pracovníkům IBC (Integrovaného bezpečnostního centra) v Ostravě, že před chvíli došlo k pracovnímu úrazu muže v prostorách hypermarketu Globus na ulici Těšínské v Opavě. Na místo byla ihned vyslána policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Opavě, která zjistila, že si muž ročníku narození 1989 ze Štěpánkovic při čistění krájecího stroje v pekárně hypermarketu uřezal ukazováček levé ruky. Ošetřen byl ve Slezské nemocnici Opava (amputace ukazováku levé horní končetiny), kdy doba jeho léčení bude přibližně 3 týdny s trvalými následky a po lékařském ošetření byl propuštěn do domácího léčení. Při této nešťastné události nebylo zjištěno zavinění ze strany jiné osoby a vše je předmětem dalšího prověřování, kdy o celé záležitosti byli vyrozuměni pracovníci Inspektorátu bezpečnosti práce, kteří si provedenou vlastní šetření ve své kompetenci.


Vloupání do sklepní místnosti v bytovém domě na ulici Veleslavínové v Opavě

V blíže neustanovené době od 17:00 hod. dne 29.08.2012 do 19:00 hod. dne 02.09.2012 neznámý pachatel spáchal v jednom z bytových domů na ulici Veleslavínové v Opavě přečin „Krádež“ a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že dosud přesně nezjištěným způsobem vnikl do sklepní místnosti muže ročníku narození 1952 z Opavy, odkud odcizil 8 kusů saténového jednolůžkového povlečení na postel značky Harmonia různých barev v hodnotě 3.600,- Kč, 8 kusů froté dvoulůžkových prostěradel různých barev v hodnotě 2.800,- Kč, 10 kusů froté ručníků z bambusové příze o rozměrech 90 x 50 cm v hodnotě 1.500,- Kč, 5 kusů osušek z bambusové příze oranžovobílé barvy v hodnotě 1.500,- Kč, 60 kusů osušek se zeleným nápisem „Krankenhaus“ v kombinací s bílým podkladem v hodnotě 9.000,- Kč a různý elektromateriál v hodnotě 8.000,- Kč, přičemž škoda na zařízení způsobena nebyla. Shora uvedenému poškozenému muži tak byla způsobena celková škoda ve výši 26.400,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Kontrola řidiče osobního automobilu v Budišově nad Budišovkou

Dne 02.09.2012 v době kolem 13:45 hod. strážníci Městské policie z Budišova nad Budišovkou stavěli a kontrolovali na ulici Generála Svobody v Budišově nad Budišovkou řidiče osobního motorového vozidla značky Škoda Fábia, a to muže ročníku narození 1955 z Budišova nad Budišovkou. Vzhledem k tomu, že tento muž jevil známky požití alkoholických nápojů, byla na místo přivolána policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR ve Vítkově. Po předložení všech dokladů potřebných k provozu a řízení automobilu byl následně tento řidič vyzván k podrobení se orientační dechové zkoušky detekčním digitálním přístrojem Drager, což bezdůvodně odmítl a na výzvu se i odmítl podrobit lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči). Sedmapadesátiletému muži zakročující policisté na místě zadrželi jeho řidičský průkaz a zakázali mu řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Případ sprejerství, poškození odpadkových košů v Hlučíně zná svého pachatele

Dne 02.09.2012 policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci provinění z přečinu „Poškození cizí věci“, kterého se dopustil mladistvý muž ročníku narození 1994 (ještě nemá 18 let) z Ostravy tím, že v době kolem 22:45 hod. dne 02.09.2012 poškodil před domy na ulici Hornické v Hlučíně zde umístěné 2 odpadkové koše, na které napsal nápisy „BOOS“ černé barvy, čímž vznikla organizaci Město Hlučín předběžná škoda ve výši 2.000,- Kč. Mladistvý muž byl na místě svého protiprávního jednání a chování zadržen službu konajícími policisty z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně a po provedení všech nutných procesních úkonů byl propuštěn na svobodu. Vše je předmětem dalšího prověřování a prošetřování.


Odcizení automatu na jízdenky v obci Ludgeřovice, část Vráblovec

Dne 02.09.2012 policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně započali úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v době mezi 23:00 hod. a 23:30 hod. dne 02.09.2012 demontoval prodejní automat na jízdenky v obci Ludgeřovice, část Vráblovec, který byl umístěn na autobusové zastávce Dopravního podniku města Ostravy s názvem Vráblovec-střed, kdy tento následně naložil na připravené stavební kolečko a s tím odjel do místního lesíku k myslivecké chatě zvané Ostříž, přičemž byl při převozu vyrušen, věci zanechal na místě a utekl neznámo kam. Poškozené organizaci Dopravní podnik města Ostravy a.s. tak způsobil celkovou předběžnou škodu ve výši 200.000,- Kč a vše je nadále v šetření.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem