Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 20.1.2012

Opava - Dopravní nehoda s těžkým zraněním řidiče a další události (6 případů) 

Dopravní nehoda s těžkým zraněním řidiče
K dopravní nehodě došlo dne 20.ledna 2012 v 08:15 hodin na silnici III. třídy č. 4673 mezi obcemi Hájem ve Slezsku, částí Smolkovem, a Hájem ve Slezsku. Devětačtyřicetiletá žena z Ostravy řídila po shora uvedené silnici, ve směru jízdy na obec Háj ve Slezsku, osobní automobil tovární značky Subaru. Při průjezdu pravotočivé zatáčky pravděpodobně nepřizpůsobila rychlost stavu a povaze vozovky (na vozovce bylo náledí - neposypané), s vozidlem dostala smyk, následně vjela do protisměru, kde pravým bokem svého vozu narazila do přední části protijedoucího automobilu tovární značky Seat Ibiza. Vozidlo Seat řídil ve směru jízdy od obce Háj ve Slezsku na obec Háj ve Slezsku, část Smolkov, osmatřicetiletý muž z Opavska.
Při dopravní nehodě utrpěl řidič vozidla Seat zranění povahy těžké, se kterým byl vozidlem rychlé lékařské pomoci převezen k ošetření do opavské nemocnice, kde byl následně hospitalizován. Dle předběžné lékařské zprávy byla doba jeho léčení stanovena na cca jeden až dva měsíce. Řidička vozidla Subaru utrpěla zranění povahy lehké a sanitním vozidlem byla převezena k ošetření do ostravské nemocnice. Dechové zkoušky obou řidičů byly negativní. Hmotná škoda na automobilu Subaru byla odhadnuta na částku 90.000,- Kč, na vozidle Seat rovněž na částku 90.000,- Kč.
Případ šetří policisté opavského dopravního inspektorátu jako podezření ze spáchání přečinu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti.
Podnapilý řidič v Opavě

Dopravní policisté provedli dne 20.ledna 2012 v osm hodin ráno v Opavě na ulici Krnovské silniční kontrolu osobního automobilu tovární značky Suzuki. Vozidlo řídil, ve směru jízdy do centra města, třicetiletý muž z Opavy. Jmenovaný se na výzvu policisty se podrobil odbornému měření pomocí přístroje Drager, s pozitivním výsledkem. V pětiminutových intervalech mu byly postupně naměřeny hodnoty 0,34, 0,37 a 0,33 a promile alkoholu v jeho dechu. Vzhledem k tomu, že rozdíl mezi jednotlivými dechovými zkouškami byl větší než deset procent, policisté řidiče vyzvali k odbornému lékařskému vyšetření s odběrem vzorku krve, kterému se následně na opavské protialkoholní záchytné stanici podrobil. Dopravní policisté mu na místě silniční kontroly zadrželi řidičský průkaz do dalšího rozhodnutí a zakázali mu další jízdu. Věc šetří jako přestupek proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.
Dopravní nehodovost
 
Dopravní policisté šetřili v průběhu pátku 20.ledna 2012 v rámci teritoria Územního odboru Policie České republiky Opava celkem tři dopravní nehody. Při těchto nehodách utrpěl jeden z účastníků zranění povahy těžké, přičemž jedna osoba byla zraněna lehce. Způsobená hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na částku 242.000,- Kč.
Sprejerství v Opavě

Činu se dopustil neznámý pachatel v nočních hodinách z 15. na 16.ledna 2012 v Opavě – Kylešovicích na ulici 17.listopadu. Na této ulici postříkal fasádu jednoho z tamních panelových domů. Čtyřmi barevnými nápisy poškodil plochu fasády o rozměrech 3 m x 5 m. Společenství vlastníků bytových jednotek uvedeného domu tím způsobil škodu v předběžné výši 20.000,- Kč.
Policisté opavského obvodního oddělení neznámého pachatele podezřívají ze spáchání přečinu poškození cizí věci.
Vloupání do budovy Slezské univerzity

K případu vloupání do budovy Slezské univerzity nacházející se na ulici Joy Adamsonové v Opavě došlo v době od 18. ledna do 20.ledna 2012. Neznámý pachatel překonal oplocení tohoto objektu, vnikl na pozemek univerzity a zde poté neznámým způsobem otevřel křídlo dřevěného okna budovy, tvořeného unimobuňkami, přičemž k poškození samotného okna nedošlo. Následně pachatel prostory stavebních buněk prohledal. Ve třech místnostech vylomil vložky zámků Fab a poškodil hliníkové štítky kování, navíc v objektu vystříkal práškový hasicí přístroj, který se zde nacházel. Tímto způsobil Slezské univerzitě, se sídlem v Opavě, celkovou škodu ve výši 3.000,- Kč. Dále pachatel z jedné z místností odcizil čtyři záblesková světla značky Compactron, červené barvy, jejichž odcizením způsobil devětadvacetiletému muži z Opavska škodu ve výši 5.000,- Kč.
Případ šetří opavští policisté jako přečin krádež vloupáním.
Odcizil měděné svody
 
Neznámý pachatel je podezřelý ze spáchání přečinu porušování domovní svobody. Tohoto skutku se dopustil v nočních hodinách z 19.ledna na 20.ledna 2012 v Opavě na ulici Tyršové. Po překonání oplocení vysokého 150 cm vnikl na pozemek jednoho z tamních činžovních domů, odkud následně ze zdi domu odcizil celkem 5 m měděného svodu (o průměru 10 cm). Šestapadesátiletému muži z Konic tím způsobil škodu v předběžné výši 4.000,- Kč.
Případ šetří policisté opavského obvodního oddělení.
Zpracovala: Dagmar Schindlerová
 

vytisknout  e-mailem