Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 20.1.2013

Opava - Dva případy vloupání a další události (6 případů) 

Čtyři kola odcizil ze zaparkovaného automobilu
Činu se dopustil neznámý pachatel v noční době z 19. na 20.ledna 2013 v obci Chlebičov na parkovišti u fotbalového hřiště. Ze zde zaparkovaného osobního automobilu tovární značky Renault odcizil čtyři kompletní hliníková kola s letními pneumatikami. Jejich odcizením způsobil neznámý pachatel dvacetiletému muži z Opavska škodu ve výši 11.200,- Kč.
Případ šetří kravařští policisté jako přečin krádež.
Pokus vloupání do garáže
K případu došlo v době od 17.ledna do 20.ledna 2013 v Opavě na ulici Kylešovské, kde se neznámý pachatel pokusil násilím vniknout do jedné z tamních garáží. Pachatel se nezjištěným předmětem pokusil vypáčit kovová vrata, což se mu ale nezdařilo a do garáže nevnikl. Poškozením vrat způsobil padesátiletému muži z Opavy škodu v předběžné výši 2.000,- Kč.
Opavští policisté nyní neznámého pachatele podezřívají z přečinu poškození cizí věci a z přečinu krádeže vloupáním, spáchaného ve stádiu pokusu.
Vloupání do kůlny s nářadím
Neznámý pachatel je podezřelý ze spáchání přečinů krádeže vloupáním a porušování domovní svobody. Vyjmenovaných skutků se dopustil v době od 17.ledna do 20.ledna 2013 v Opavě – Jaktaři v tamní zahrádkářské kolonii. Pachatel, po předchozím překonání drátěného oplocení, vnikl na soukromý pozemek chatky patřící devětašedesátiletému muži z Opavy. Na pozemku následně vnikl, po vypáčení visacího zámku a vylomení dveří, do zde stojící kůlny. Z kůlny poté odcizil pět profilových AL plechů a ze zahrady tři zde volně stojící železné tyče, vše v celkové hodnotě 150,- Kč. Poškozením dveří kůlny způsobil neznámý pachatel shora jmenovanému škodu ve výši 500,- Kč.
Případ dále prověřují policisté Obvodního oddělení Policie České republiky v Opavě.
 
Dopravní nehodovost
Dopravní policisté šetřili v průběhu neděle dne 20.ledna 2013 v rámci teritoria územního odboru Opava pouze jednu dopravní nehodu. Při této nehodě nedošlo ke zranění osob, způsobená hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na částku 2.000,- Kč.
Policisté zajistili silně podnapilého muže  
Opavští policisté zajistili dne 21.ledna 2013 v době kolem 03:55 hodin v Opavě na ulici Skladištní dvaačtyřicetiletého muže z Opavska. Muž, který byl v silně podnapilém stavu, ležel v podchodu železniční stanice Opava – Východ, nebyl schopen vlastní chůze ani komunikace a svým stavem budil veřejné pohoršení u kolemjdoucích spoluobčanů. Vzhledem k právě panujícím povětrnostním, kdy muž bezprostředně ohrožoval svůj život a zdraví, policisté muže, jak je výše uvedeno zajistili, následně převezli a umístili k vystřízlivění na opavskou protialkoholní záchytnou stanici. Pomocí přístroje Drager byla podnapilému muži naměřena v dechu hodnota 2,9 promile alkoholu.
Věc šetří opavští policisté jako přestupek proti veřejnému pořádku.
Je podezřelý z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání
Vítkovští policisté zahájili dne 21.ledna 2013 úkony trestního řízení ve věci přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, z jehož spáchání je podezřelý dvacetiletý muž z Vítkova.
Shora uvedeného skutku se měl podezřelý muž dopustit dne 21.ledna 2013 v době kolem 02:05 hodin ve Vítkově, když řídil osobní automobil. Na jedné z ulic byl zastaven a kontrolován hlídkou vítkovských policistů, kteří lustrací ve svých databázích zjistili, že shora jmenovaný má od měsíce června loňského roku platnou blokaci jeho řidičského oprávnění, a to z důvodu dosažení dvanácti bodů v bodovém hodnocení řidiče. Případ bude šetřen formou zkráceného přípravného řízení.
Zpracovala: Dagmar Schindlerová
                       
 

vytisknout  e-mailem