Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 20.11.2011

Opava - Dopravní nehoda podnapilého řidiče a další události (6 případů) 

Vloupání do myslivecké chaty v obci Mokré Lazce
Neznámý pachatel je podezřelý ze spáchání přečinu krádeže vloupáním. Tohoto skutku se dopustil v noční době z 19. na 20.listopadu 2011 v obci Mokré Lazce, části Halovec. Do tamní myslivecké chaty pachatel vnikl, po předchozím vylomení vstupních dřevěných dveří. Z kuchyně chaty, do které vnikl po rozbití výdejního okna, následně odcizil: 100 kusů hliníkových příborů, část vodovodní baterie, mosaznou výčepní pípu, čtyři nerezové naběračky, kovový plát z kamen, dvacetilitrový hliníkový hrnec, dva pětilitrové nerezové hrnce a tři dvoulitrové plastové láhve s Kofolou. V kuchyni pak ještě vylomil petlici, kterou byl zajištěn mrazicí box.
Dále se pachatel vloupal i do skladu nacházejícího se vedle myslivecké chaty, a to po předchozím rozbití vstupních dveří skladu. Odtud odcizil hliníkovou vložku do varnice a mosazný kohoutek z varnice. Po vyhnutí drátěných vstupů do dvou voliér, které se nacházejí u hospodářské budovy, vešel i do těchto. Z první voliéry odcizil sedmnáct živých bažantů a dvanáct kusů hliníkové střešní krytiny, přičemž z druhé sebral rovněž dvanáct kusů hliníkové střešní krytiny. Mokrolazeckému mysliveckému sdružení tak neznámý pachatel odcizil věci v celkové hodnotě 13.100,- Kč a poškozením zařízení způsobil tomuto sdružení škodu ve výši 2.400,- Kč.
Případ šetří policisté Obvodního oddělení Policie České republiky v Kravařích.
Řídil motorové vozidlo, ačkoli to měl soudním rozhodnutím zakázáno
Policisté opavského obvodního oddělení sdělili dne 20.listopadu 2011 šestatřicetiletému muži z Bruntálu podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
Tohoto skutku se měl podezřelý muž dopustit dne 22.září tohoto roku v době kolem 13:10 hodin v Opavě na ulici Bruntálské. Na tamní na čerpací stanici přijel jako řidič v osobním automobilu tovární značky VW Passat. Toto opavští policisté zjistili v souvislosti s šetřením jiného případu a také na podkladě bezpečnostního kamerového záznamu uvedené čerpací stanice. Následně policisté ve svých databázích shledali, že shora jmenovaný má rozsudkem Okresního soudu v Šumperku z měsíce června tohoto roku uložen zákaz činnosti, spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel na dobu šestatřiceti měsíců, do měsíce června roku 2015. Tedy, jmenovaný vykonával činnost, která mu byla rozhodnutím soudu zakázána. Vzhledem k tomu, že jsou v dané věci splněny podmínky dle trestního řádku, policisté případ šetří formou zkráceného přípravného řízení.
Z nádrže osobního motorového vozidla odcizil deset litrů benzínu
K případu došlo v době od 16. do 19.listopadu 2011 v Opavě na ulici Olbrichové. Neznámý pachatel vyvrtal na zde zaparkovaném osobním automobilu tovární značky Škoda Felicia otvor do palivové nádrže. Z nádrže poté odcizil celkem deset litrů benzínu Natural v hodnotě 350,- Kč, přičemž poškozením nádrže způsobil tisícikorunovou škodu, to vše čtyřicetiletému muži z Opavy.
Opavští policisté neznámého pachatele podezřívají ze spáchání přečinu krádeže vloupáním.
Dvacet pět litrů benzínu odcizil z nádrže osobního automobilu
Činu se dopustil neznámý pachatel v nočních hodinách z 19. na 20.listopadu 2011 v Opavě na ulici U Opavice. U nádrže zde zaparkovaného osobního automobilu tovární značky Škoda Favorit vyvrtal otvor a z nádrže následně odcizil celkem dvacet pět litrů benzínu Natural v celkové hodnotě 875,- Kč. Jednačtyřicetiletému majiteli vozidla způsobil neznámý pachatel poškozením nádrže navíc škodu ve výši 1.000,- Kč. 
I tento případ šetří opavští policisté jako přečin krádež vloupáním.
Dopravní nehoda podnapilého řidiče
K dopravní nehodě došlo dne 20.listopadu 2011 v 17:45 hodin na silnici III. třídy č. 4648 mezi obcemi Hradcem nad Moravicí a Jakubčovicemi. Dvaadvacetiletý muž z Opavy řídil po uvedené silnici, ve směru jízdy na Jakubčovice, osobní automobil tovární značky Chevrolet. Při průjezdu zatáčkou ale nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky, s vozidlem vyjel vpravo mimo vozovku, do pravé silniční příkopy, ve směru své původní jízdy. Z pravé silniční příkopy poté vyjel zpět na vozovku, kde se s automobilem převrátil na střechu.
Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění spolujedoucí, sedmnáctileté dívky z Opavy, která byla na místě nehody ošetřena členem Hasičského záchranného sboru Opava. Dívka odmítla přivolání sanitního vozidla a převoz k ošetření do opavské nemocnice. Dvaadvacetiletý řidič se na výzvu hradeckých policistů podrobil dechové zkoušce pomocí přístroje Dräger, s pozitivním výsledkem. Poprvé byla jmenovanému naměřena hodnota 2,07 promile alkoholu a po pěti minutách hodnota 1,99 promile alkoholu v jeho dechu. Dopravní policisté lustrací ve svých databázích následně zjistili, že tento řidič není a ani v minulosti nebyl držitelem příslušného řidičského oprávnění. Navíc policisté na havarovaném vozidle shledali, že automobil má letní pneumatiky. Hmotná škoda na automobilu, patřícímu sedmačtyřicetileté ženě z Opavy, byla odhadnuta na částku 190.000,- Kč.  
Policisté opavského dopravního inspektorátu nehodu šetří jako podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
Dopravní nehodovost
Dopravní policisté šetřili v průběhu neděle 20.listopadu 2011 jednu dopravní nehodu, ke které došlo na Opavsku. Při této nehodě utrpěla jedna osoba zranění povahy lehké, přičemž hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na částku 190.000,- Kč.  
Zpracovala: Dagmar Schindlerová

vytisknout  e-mailem