Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 20.12.2009

Rozbití oken na budově Kulturního domu, požár motorového vozidla ve Vítkově a další...(8 případů) 

 

Dopravní nehoda podnapilého řidiče motorového vozidla mezi Vítkovem a Odrami

Dne 20.12.2009 v době kolem 18:40 hod. řídil muž ročníku narození 1967 z Oder, okres Nový Jičín osobní motorové vozidlo značky Fiat Brava po silnici ve směru jízdy od Vítkova na Odry, kdy na zasněžené, neposypané vozovce nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky, přejel do protisměru a najel na kovová svodidla, která poškodil a dále s vozidlem narazil do kovového zábradlí mostu. Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob, celková škoda byla vyčíslena na částku 30.000,- Kč. U dvaačtyřicetiletého řidiče bylo provedeno v průběhu šetření dopravní nehody odborné měření dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Dräger s pozitivním výsledkem a s naměřenou hodnotou 2,08 promile alkoholu v jeho dechu. Opětovná dechová zkouška byla rovněž pozitivní s výsledkem 2,02 promile alkoholu v jeho dechu. Shora uvedenému muži byl na místě zadržen jeho řidičský průkaz, bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí a již nyní je důvodně podezřelý ze spáchání trestného činu „Ohrožení pod vlivem návykových látek“.


Poškození oken a dveří Kulturního domu v obci Melč – neznámý pachatel

V době od 03:30 hod. do 10:00 hod. dne 6.12.2009 neznámý pachatel spáchal trestný čin „Poškozování cizí věci“ tím, že na budově Kulturního domu v obci Melč rozbil pomocí několika kusů betonu venkovní skleněnou výplň dvou oken a skleněnou výplň hlavních vstupních dveří, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1957 z Dolního Benešova způsobena celková škoda ve výši 6.563,- Kč. Věc byla původně šetřena jako přestupek proti majetku a na základě vyčíslené škody byla překvalifikována na trestný čin.


Zajištění podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 20.12.2009 v 02:15 hod. telefonicky oznámila na opavskou policii žena ročníku narození 1980 z Opavy-Kylešovic, že byla téhož dne v době od 01:00 hod. do 02:00 hod. v místě společného bydliště v jednom z panelových domů na ulici 17.listopadu v Opavě-Kylešovicích opakovaně slovně napadena ze strany svého otce, muže ročníku narození 1956 z Opavy-Kylešovic, který rovněž slovně napadá i její matku, ženu ročníku narození 1957, bytem dtto. Na místo byla ihned vyslána policejní hlídka z obvodního oddělení PČR v Opavě, která vzhledem k tomu, že třiapadesátiletý muž neustále ve svém protiprávním jednání pokračoval, jej zajistila a služebním vozidlem PČR jej převezla k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě. Zde mu orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager byla naměřena hodnota 3,09 promile alkoholu v jeho dechu. Ke zranění přítomných osob nedošlo a věc je šetřena jako přestupek proti občanskému soužití.


Zajištění podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

V 01:25 hod. dne 20.12.2009 byl před Mysliveckou vinárnou na Masarykově třídě v Opavě zajištěn policejní hlídkou z obvodního oddělení PČR Opava muž ročníku narození 1980 z Opavy, který chvíli předtím v silně podnapilém stavu (orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Drager mu naměřila hodnotu 2,26 promile alkoholu v jeho dechu) vstupoval do vozovky, čímž ohrožoval svůj život, zdraví a BESIP (bezpečnost a plynulost silničního provozu) a dále na zde zaparkovaném osobním motorovém vozidle značky Peugeot 206 ulomil levé zpětné zrcátko, čímž poškozené ženě ročníku narození 1977 z Krnova, okres Bruntál způsobil škodu ve výši 3.000,- Kč. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem bylo ze strany policistů rozhodnuto o jeho umístění na protialkoholní záchytné stanici v Opavě k vystřízlivění. Případ je šetřen jako přestupek proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu a jako přestupek proti majetku.


Odcizení peněženky z kapsy bundy v supermarketu Albert Hypernova na ulici Olomoucké v Opavě – neznámý pachatel

Dne 19.12.2009 v blíže neupřesněné době od 17:00 hod. do 18:00 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Olomoucké v Opavě trestný čin „Krádež“ a trestný čin „Neoprávněné držení platební karty“ tím, že v prodejních prostorách supermarketu Albert Hypernova odcizil z kapsy zimní bundy muže ročníku narození 1985 z Prahy jeho pánskou černou koženou peněženku v hodnotě 150,- Kč, ve které se nacházely různé osobní doklady, platební karty a finanční částka na hotovosti ve výši 1.000,- Kč, čímž mu byla způsobena celková škoda ve výši 1.150,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Požár motorového vozidla na ulici Dělnické ve Vítkově

Dne 20.12.2009 v 08:20 hod. byla policejní hlídka z obvodního oddělení PČR Vítkov vyslána k prověření oznámení o požáru vozidla na ulici Dělnické ve Vítkově. Po příjezdu hlídky na místo bylo zjištěno, že v areálu firmy Seven Sport na ulici Dělnické ve Vítkově hoří osobní motorové vozidlo značky Peugeot 306, kdy zde jsou již hasiči HZS Vítkov, kteří provádějí lokalizaci požáru. Šetřením bylo zjištěno, že vozidlo zde zaparkovala žena ročníku narození 1987 z Větřkovic, která téhož dne kolem 08:10 hod. přijela zde do práce a poté šla do skladu. Chvíli na to jí vyrozuměl další zaměstnanec firmy, že jí hoří její automobil. Na základě tohoto zjištění se přítomní zaměstnanci firmy snažili automobil uhasit pomocí sněhových hasících přístrojů, kterými je sklad vybaven a provedli přeparkování okolo stojících zaparkovaných vozidel. K celé záležitosti dále výše uvedená žena uvedla, že již cestou do práce cítila ve vozidle slabý zápach spáleniny, což také telefonicky sdělila svému manželovi, kdy tento přislíbil, že za chvíli přijede za ní do práce a překontroluje automobil. Po lokalizaci požáru se na místo dostavil vyšetřovatel hasičů HZS Opava, který provedl ohledání vraku a jako příčinu požáru stanovil technickou závadu na elektroinstalaci vozidla a věc si na místě převzal k došetření do své kompetence. Škoda na automobilu byla vyčíslena na částku 20.000,- Kč, při požáru nedošlo ke zranění žádné z přítomných osob ani zasahujících hasičů.


Zatajení nálezu mobilního telefonu v Hlučíně – neznámý pachatel

Dne 20.12.2009 policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně započali úkony v trestním řízení ve věci trestného činu „Zatajení věci“, kterého se mohl dopustit dosud neznámý pachatel tím, že dne 19.12.2009 v době od 20:30 hod. do 21:30 hod. v okolí ulic Boženy Němcové, 1. Máje a Severní v Hlučíně nalezl mobilní telefon značky Nokia 5530 XpressMusic včetně vložené SIM karty, který vypadl z kapsy bundy muži ročníku narození 1960 z Hlučína, který si následně přisvojil a způsobil tak poškozenému muži škodu ve výši 6.190,- Kč.

 

Dopravní nehodovost

Za den 20.12.2009 došlo na teritoriu Územního odboru PČR Opava ke třem nahlášeným dopravním nehodám, při kterých nedošlo ke zranění osob, hmotná škoda v souvislosti s touto nehodovostí činí 72.000,- Kč.

vytisknout  e-mailem