Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 20.2.2010

Dva případy vloupání do novostaveb rodinných domů na Hlučínsku a další události (9 případů) 

Podnapilý řidič na ulici Rolnické v Opavě
Dopravní policisté provedli dne 19.2.2010 v ranních hodinách na ulici Rolnické v Opavě – Kateřinkách silniční kontrolu osobního vozidla Renault Megane, které řídil 32letý muž z Opavy. Řidič byl vyzván k provedení dechové zkoušky pomocí přístroje Dräger, která byla pozitivní, byla naměřena hodnota 0,58 promile alkoholu v jeho dechu. Policisté řidiči zakázali další jízdu a zadrželi mu řidičský průkaz.
Věc šetří dopravní policisté jako přestupek na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi.
Vloupání do novostavby rodinného domu v obci Hať
Neznámý pachatel v noční době z 19.2.2010 na 20.2.2010 05:00 na ulici U Zahrádek v obci Hať vypáčil terasové plastové dveře a vnikl do novostavby rodinného domu. Odtud následně odcizil splachovací systém v hodnotě  4.500,- Kč a poškozením terasových dveří způsobil škodu v předběžné výší 8.000,- Kč, vše 26letému muži z Hlučína.
Dále pachatel z domu odcizil také nářadí, a to rozbrušovačku, elektrickou vrtačku, prodlužovací kabel a vidiový kotouč. Odcizením těchto věcí pak pachatel způsobil celkovou škodu ve výši 21.000,- Kč 40letému muži z Hlučína.
Případ šetří policisté Obvodního oddělení PČR v Hlučíně jako přečin krádež vloupáním a poškození cizí věci.
Vloupání do motorového vozidla na ulici Hlavní v Opavě

Opavští policisté šetří přečin krádež vloupáním, kterého se dopustil neznámý pachatel. Ten v nočních hodinách z 19.2.2010 na 20.2.2010 rozbil okno pravých předních dveří a vnikl do osobního automobilu Fiat Punto, které stálo zaparkováno na ulici Hlavní v Opavě – Kylešovicích. Pachatel z vozidla odcizil autorádio s CD mechanikou v hodnotě 4.000,- Kč a na zařízení vozidla způsobil škodu 3.000,- Kč, vše 38letému muži z Opavy.
Z novostavby rodinného domu v Hlučíně si pachatel "odnesl" lup v hodnotě 24tisíc korun
Dosud nezjištěný pachatel v noční době z 19.2.2010 na 20.2.2010 v Hlučíně, části Malánky, vylomil visací zámek ze zajišťovací petlice vchodových dveří a vnikl do novostavby rodinného domu. Odtud pak odcizil ruční elektrickou vrtačku, okružní pilu, přímočarou ruční elektrickou pilu, prodlužovaní kabel, 2 halogenové svítilny, měděné elektro kabely, ruční pistoli na stavební pěnu, elektroinstalační materiál a tesařské kladivo, vše v celkové hodnotě 24.000,- Kč. Poškozením visacího zámku pachatel způsobil škodu 500,- Kč,  vše 29letému muži z Hlučína.
Odcizení katalyzátorů z areálu opavské firmy

Komisař Služby kriminální policie a vyšetřování zahájil úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže vloupáním, kterého se dopustil neznámý pachatel.
Ten v noční době z 19.2.2010 na 20.2.2010 v Opavě na ulici Krnovské přestřihl drátěné pletivo oplocení a vnikl do areálu tamní firmy. Odtud odcizil 90 automobilových katalyzátorů různého typu a stáří, hodnoty výkupu odpadního kovu. Majiteli firmy tak pachatel způsobil škodu 90.000,- Kč.
Krádež kabelky s platební kartou v opavské kavárně
Neznámý pachatel se dne 20.2.2010 v odpoledních hodinách na ulici Na Valech v Opavě dopustil spáchání přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku.
Pachatel odcizil z barového pultu v opavské kavárně dámskou kabelu, ve které se nacházel mobilní telefon, číšnický flek s finanční hotovostí 8.800,- Kč, klíče, kniha, dámský nátělník, také dámská peněženka s finanční hotovostí 600,- Kč, s osobními doklady a platební kartou. 20leté ženě tak pachatel způsobil celkovou škodu ve výši 11.900,- Kč.
Případ šetří policisté Obvodního oddělení PČR v Opavě.
Zajištění muže a jeho dodání na PZS k vystřízlivění
Policejní hlídka v odpoledních hodinách dne 20.2.2010 zajistila v panelovém domě na ulici Kollárové v Opavě – Kateřinkách 39letého muže z Bruntálska, který slovně a poté i fyzicky napadal 43letou ženu. K jejímu zranění nedošlo. Policisté muže převezli a umístili na opavskou protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Pomocí přístroje Drager mu byla naměřena hodnota 2,16 promile alkoholu v dechu.
Věc šetří opavští policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
Silně podnapilý muž byl policejní hlídkou zajištěn a dodán na PZS k vystřízlivění

Dne 20.2.2010 ve večerních hodinách byl hlídkou hlučínských policistů v Háji ve Slezku na ulici Antonína Vaška v rodinném domě zajištěn 47leltý muž, který v silně podnapilém stavu slovně a fyzicky napadal svou přítelkyni, 32letou ženu. K jejímu zranění naštěstí nedošlo. Policisté muži naměřili pomocí přístroje Drager hodnotu 3,4 promile alkoholu v dechu a převezli jej na opavskou protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.
Hlučínští policisté věc šetří jako přestupek proti občanskému soužití.
Dopravní nehodovost
Dopravní policisté šetřili na Opavsku v průběhu dne 20.2.2010 jednu dopravní nehodu, bez zranění osob. Hmotná škoda na majetku byla odhadnuta na částku 60.000,- Kč.  

vytisknout  e-mailem