Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 20.2.2012

Opava - Zatajil nález mobilního telefonu a další události (7 případů) 

Dopravní nehodovost
Dopravní policisté šetřili v průběhu pondělí 20.února 2012 v rámci teritoria Územního odboru Policie České republiky Opava celkem dvě dopravní nehody. Při těchto nehodách nedošlo ke zranění žádného z účastníků, hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na částku 70.000,- Kč.
Technické zařízení a železný šrot odcizil z areálu firmy
Činu se dopustil neznámý pachatel v přesněji nezjištěné době, a to v době od 11.února do 20.února 2012 v Dolním Benešově, místní části Moravec. Z tamního volně přístupného areálu patřící jedné bolatické společnosti odcizil železný rošt, montážní hák pro manipulátor a dvě lyžiny manipulátoru na zvedání palet. Shora uvedené společnosti způsobil neznámý pachatel celkovou škodu ve výši 36.500,- Kč.
Případ šetří hlučínští policisté jako přečin krádež.
Osobní věci mu odcizil z batohu
K případu došlo dne 11.února 2012 v době od 02:00 hodin do 02:10 hodin v Ostravě, při jízdě tramvají, mezi zastávkami „Elektra“ a „Stodolní“. Neznámý pachatel odcizil dvacetiletému muži ze Zlína, z batohu, který měl na nardech, jeho mobilní telefon značky LG, dále jeho osobní doklady, svazek klíčů a finanční hotovost ve výši 400,- Kč, vše v celkové hodnotě 800,- Kč.
Oznámení shora jmenovaného přijali dne 20.února 2012 policisté Obvodního oddělení PČR v Hlučíně, kteří téhož dne zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže na osobách. Případ bude k dalšímu prošetřování postoupen místně příslušnému obvodnímu oddělení policie v Ostravě.  
Policisté mu v době řízení vozidla naměřili v dechu hodnotu přes jednu promili alkoholu
Hradečtí policisté zahájili dne 19.února 2012 úkony trestního řízení ve věci přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, z jehož spáchání je podezřelý třicetiletý muž z Opavska.
Shora uvedeného skutku se měl podezřelý muž dopustit dne 19.února 2012 ve 22:10 hodin v Hradci nad Moravicí na ulici Opavské. Zde jej jako řidiče osobního automobilu tovární značky Citroen zastavili a následně kontrolovali hradečtí policisté. Na jejich výzvu se jmenovaný podrobil odbornému měření pomocí přístroje Drager, s pozitivním výsledkem. Poprvé mu byla naměřena hodnota 1,39 promile alkoholu a po pěti minutách hodnota 1,37 promile alkoholu v jeho dechu. Řidič s naměřeným hodnotami souhlasil a další odborné lékařské vyšetření nežádal. Z výsledku měření je zřejmé, že jmenovaný vykonával ve stavu vylučujícím způsobilost, který si přivodil vlivem návykové látky, činnost, při které by mohl ohrozit život nebo zdraví lidí nebo způsobit značnou škodu na majetku. Hradečtí policisté tomuto řidiči na místě silniční kontroly zadrželi řidičský průkaz do dalšího rozhodnutí a zakázali mu další jízdu. Případ bude šetřen formou zkráceného přípravného řízení.
Zatajil nález mobilního telefonu
Neznámý pachatel je podezřelý ze spáchání přečinu zatajení věci. Tohoto skutku se dopustil dne 16.února 2012 v době od 15:00 hodin do 18:00 hodin v areálu Červeného zámku v obci Hradec nad Moravicí, když zatajil nález mobilního telefonu značky Samsung Galaxy S. Poškozený, jednadvacetiletý muž z Opavy, odložil svůj mobilní telefon na blíže neupřesněné místo v zámecké restauraci, přičemž zatajením jeho nálezu mu vznikla škoda ve výši 6.000,- Kč.
Případ šetří policisté Obvodního oddělení Policie České republiky v Hradci nad Moravicí. Tomu, kdo se dopustí přečinu zatajení věci, hrozí v řízení před soudem trest odnětí svobody až na jeden rok nebo zákaz činnosti.
Jízdní kolo odcizil ze společné kolárny
K odcizení pánského horského jízdního kola značky Specialized, stříbrné barvy, došlo v nočních hodinách z 19. na 20.února 2012 v činžovním domě na ulici Hany Kvapilové v Opavě. Do společné kolárny v domě vnikl neznámý pachatel po předchozím odstranění a odcizení visacího zámku v hodnotě 200,- Kč. Odtud poté odcizil shora uvedené jízdní kolo v hodnotě 20.000,- Kč, vše ke škodě pětašedesátiletého muže z Opavy.
Opavští policisté neznámého pachatele podezřívají ze spáchání přečinu krádeže vloupáním.
Bezpečnostní opatření konané v rámci hokejového utkání
Dne 20.února 2012 proběhlo v době od 16:00 hodin do 21:00 hodin na území města Opavy, na zimním stadionu, hokejové utkání mezi celky HC Slezan Opava a HC Přerov. V rámci konání tohoto hokejového utkáno proběhlo policejní bezpečnostní opatření. Do akce bylo nasazeno celkem dvanáct policistů z opavského obvodního oddělení, jeden dopravní policista, služební kynolog a šest strážníků Městské policie Opava. Hokejovému utkání na stadionu přihlíželo zhruba 150 fanoušků Přerova a 526 fanoušků Opavy. V průběhu hokejového utkání ani po jeho ukončení nedošlo k žádnému narušení veřejného pořádku.
Zpracovala: Dagmar Schindlerová
 

vytisknout  e-mailem