Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 20.5.2010

Opava - Policisté na Opavsku šetří další dva případy fyzického napadení a další události (9 případů) 

Fyzické napadení v Budišovicích
Komisař Služby kriminální policie a vyšetřování v Opavě zahájil 20.května trestní stíhání devětatřicetiletého muže z Opavska, jako podezřelého ze spáchání přečinu ublížení na zdraví.
Činu se dopustil 13.dubna tohoto roku před rodinným domem na ulici Záhumenní v obci Budišovice. Po předchozí slovní rozepři fyzicky napadl dvaatřicetiletého muže z Ostravy. Napadeného udeřil pěstí do oka, přičemž mu způsobil zranění, které si vyžádalo dobu léčení v délce čtrnácti dní. K incidentu došlo krátce po tom, co dvaatřicetiletý Ostravan hodil kamen na čelní sklo vozidla Škoda Superb, jehož majitelem je právě shora stíhaný muž. Po vyčíslení škody na automobilu policisté trestně stíhají i zraněného muže. Ten je podezřelý ze spáchání přečinu poškození cizí věci.
Uzamčené jízdní kolo odcizil od opavské restaurace na ulici Vodní
Neznámý pachatel 19.května v době mezi sedmnáctou a dvacátou hodinou odcizil z prostoru zahradní restaurace na ulici Vodní v Opavě zde uzamčené pánské horské jízdní kolo Bike Track, hnědé barvy. Sedmadvacetiletému Opavanovi tak pachatel způsobil škodu osm tisíc korun.
Případ šetří opavští policisté jako přečin krádež.
Z šatny opavské základní školy odcizil věci v hodnotě sedm a půl tisíce korun
Policisté opavského obvodního oddělení zahájili 19.května úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže, z jehož spáchání je podezřelý neznámý pachatel.
Skutku se dopustil 19.května v době mezi dvacátou a dvaadvacátou hodinou v tělocvičně opavské základní škody na ulici Otické. Nezajištěným oknem vnikl do šatny tělocvičny, odkud třem mladým mužům z Opavy odcizil jejich oděvní svršky, které si zde odložili. Pachatel odcizil celkem troje sportovní boty, dvě trika, jednu mikinu, jedny kalhoty a batoh. Ve všech případech se jednalo značkové sportovní oblečení. Odcizením věcí pachatel způsobil celkovou škodu ve výši sedm a půl tisíce korun.
Vloupání do šatní skříňky opavské střední školy
Neznámý pachatel v době od 19.května do 20.května vytlačil plechová dvířka jedné z šatních skříněk, která se nachází v suterénu Střední průmyslové školy stavební na ulici Mirové v Opavě. Odtud odcizil šestnáctiletému studentovi jeho značkové sportovní boty v hodnotě 2.900,- Kč. Poškozením šatní skříňky způsobil pachatel škodu ve výši třiceti korun, a to shora uvedené střední škole.
Případ šetří opavští policisté jako přečin krádež vloupáním.
Únik kysličníku uhelnatého z karmy rodinného domu v obci Hlavnice
Policisté Obvodního oddělení PČR ve Velkých Heralticích zahájili 19.května úkony trestního řízení ve věci přečinu ublížení na zdraví, kterého se mohl dopustil neznámý pachatel.
Kolem dvacáté hodiny 19.května našel šestatřicetiletý muž v koupelně rodinného domu v Hlavnicích ležet na podlaze svého třináctiletého syna. Syn dýchal, ale na vnější podněty svého otce nereagoval. Otec jej proto z koupelny vynesl a poskytl mu první pomoc. Poté přivolal sanitku RZS Opava, která chlapce převezla k ošetření do opavské nemocnice. Zde byl chlapec hospitalizován a v současné době je mimo ohrožení života. Přivolaní hasiči HZS Opava provedli v koupelně měření hladiny kysličníku uhelnatého v ovzduší a prokazatelně zde zjistili jeho zvýšenou hladinu. Naměřili hodnotu 130 ppm. Hasiči karmu odpojili z provozu a majitele poučili, aby s ní již nemanipuloval.
Z garáže u rodinného domu na ulici Ruské v Opavě odcizil pračku
Případ se udál v době od 18.května do 20.května na ulici Ruské v Opavě – Kylešovicích. Neznámý pachatel u jednoho z rodinných domů překonal oplocení vysoké 110 cm a vnikl na pozemek domu. Přes rolovací plastová vrata pak vstoupil do prostoru levé části dvougaráže, která je součástí domu, a odtud odcizil pračku Ariston. Škodu ve výši 11.490,- pachatel způsobil sedmačtyřicetileté ženě z Opavy.
Opavští policisté neznámého pachatele podezřívají ze spáchání přečinů krádeže vloupáním a porušování domovní svobody.
Vloupání do sklepní místnosti domu na ulici Hlavní v Opavě
Policisté šetří přečiny krádež vloupáním a porušování domovní svobody, z jejichž spáchání je podezřelý neznámý pachatel.
Ten v přesně nezjištěné době od 11.května do 20.května vnikl přes nezajištěné okno do společné chodby domu na ulici Hlavní v Opavě – Kylešovicích. Poté překonal visací zámek, odstranil petlici a vešel do sklepní místnosti, ze které odcizil bourací kladivo a digitální altimetr. Dvaatřicetiletému muži z Opavy způsobil pachatel celkovou škodu ve výši 2.700,- Kč, přičemž 200,- Kč z této částky je hodnota poškození zařízení.
Dopravní nehodovost
Dopravní policisté šetřili v průběhu 20.května na Opavsku dvě dopravní nehody, při kterých byla jedna osoba zraněna lehce. Hmotná škoda na majetku byla odhadnuta na částku 13.000,-Kč.
V silně podnapilém stavu napadl svého bratra
Policisté z Obvodního oddělení PČR Velké Heraltice zajistili 20.května krátce před půlnocí v rodinném domě v obci Sosnová třicetiletého muže, který v silně podnapilém stavu fyzicky napadal svého dvaadvacetiletého bratra. V napadání pokračoval i v přítomnosti policejní hlídky. Policisté proto museli použít donucovací prostředky, konkrétně hmaty a chvaty, neboť podezřelý na jejich výzvy nereagoval. Ke zranění osob nedošlo, nedošlo ani ke škodě na majetku. Vzhledem k tomu, že policisté podnapilému muži pomocí přístroje Drager naměřili v dechu hodnotu 1,56 promile alkoholu, muže převezli a umístili na opavskou protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.
Policisté z Velkých Heraltic věc šetří jako přestupek proti občanskému soužití.
Zpracovala: Dagmar Schindlerová

vytisknout  e-mailem