Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 20.9.2013

Opava - Vloupání do prodejen v Opavě a další...(9 případů) 

 

Vloupání do sklepního boxu v bytovém domě na ulici Zahradní v Hlučíně

Dne 19.9.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Porušování domovní svobody“ a přečinu „Krádež“, kterých se dopustil neznámý pachatel tím, že v přesně nezjištěné době od 17:00 hod. dne 19.9.2013 do 05:30 hod. dne 20.9.2013 vstoupil do jednoho z bytových domů na ulici Zahradní v Hlučíně, kdy po vypáčení petlice dveří vnikl do sklepního boxu poškozeného muže ročníku narození 1984 z Hlučína, odkud odcizil pánské trekinkové jízdní kolo značky Gary Fisher Cobia červené barvy, čímž byla shora uvedenému muži způsobena celková škoda ve výši 25.000,- Kč.


Kontrola podnapilého řidiče osobního automobilu na ulici Palhanecké v Opavě-Jaktaři

Dne 20.9.2013 v době kolem 07:00 hod. policejní hlídka z Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě stavěla a kontrolovala na ulici Palhanecké v Opavě-Jaktaři řidiče osobního motorového vozidla značky Škoda Felicia, a to muže ročníku narození 1964 z Píště. Po předložení všech dokladů potřebných k provozu a řízení automobilu se tento muž podrobil odbornému měření dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Drager s pozitivními výsledky a s naměřenými hodnotami 0,29 promile a 0,28 promile alkoholu v dechu. Devětačtyřicetiletý řidič s naměřenými hodnotami nesouhlasil, uvedl, že před jízdou nepožil žádné alkoholické nápoje a na výzvu ze strany zakročujících policistů se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu (krve a moči) na protialkoholní záchytné stanici v Opavě. Na místě mu však bylo zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí a byl mu zadržen jeho řidičský průkaz. Vše je nadále v prověřování a v prošetřování.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 20.9.2013 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě k 5 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, bez zranění osob, kdy celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 262.000,- Kč.


Vniknutí do rodinného domu na ulici Markvartovické v obci Ludgeřovice

Dne 20.9.2013 zahájili policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně úkony trestního řízení ve věci přečinu „Porušování domovní svobody“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v době kolem 07:00 hod. dne 20.9.2013 vstoupil na částečně oplocený pozemek u jednoho z rodinných domů na ulici Markvartovické v obci Ludgeřovice, kdy po otevření uzavřených ale neuzamčených vstupních dveří vnikl do předsíně tohoto domu, odkud odcizil sportovní obuv značky Adidas, sportovní kabelu, 10 kusů triček, 2 rifle, pánské spodní prádlo a ponožky, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1982 z Hlučína způsobena celková škoda ve výši 4.500,- Kč.


Vloupání do restaurace v obci Hrabyně

Neznámý pachatel spáchal v obci Hrabyně přečin „Krádež“ a přečin „Poškození cizí věci“ tím, že dne 20.9.2013 v době mezi 00:15 hod. a 06:15 hod. vnikl po vypáčení vstupních dveří do restaurace Hrabyňka, odkud odcizil 2 litrové láhve alkoholu značek Božkov Pepermint a Vodka Amundsen, čímž poškozené soukromé firmě z Hrabyně byla způsobena škoda ve výši 1.050,- Kč. Poškozením dveří vznikla organizaci Obecní úřad Hrabyně škoda ve výši 5.000,- Kč. Celková škoda tak činí 6.050,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do prodejen v Opavě

V blíže neustanovené době od 16:30 hod. dne 19.9.2013 do 08:00 hod. dne 20.9.2013 neznámý pachatel spáchal v Opavě přečin „Krádež“ a přečin „Poškození cizí věci“ tím, že :
1) po vypáčení dveří vnikl do prodejny Model Pack Shop na ulici Nádražní okruh v Opavě, odkud odcizil kovovou registrační pokladnu s finanční částkou na hotovosti 18.000,- Kč, přičemž poškozením dveří vznikla škoda ve výši 3.000,- Kč. Poškozené společnosti Model Obaly a.s. Opava tak byla způsobena škoda ve výši 22.000,- Kč
2) páčením dveří se pokusil vniknout do prodejny Auto Kelly na ulici Těšínské v Opavě, což se mu nepodařilo, dovnitř nevnikl, nic neodcizil, poškozené společnosti z Prahy však na zařízení vznikla škoda ve výši 34.000,- Kč.
Celková škoda tak byla vyčíslena na finanční částku ve výši 56.000,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Odcizení kabelky z ramene poškozené ženy na ulici Hrnčířské v Opavě

Dne 20.9.2013 v době kolem 10:30 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Hrnčířské v Opavě přečin „Krádež“ tím, že před vstupem do jednoho z bytových domů využil nepozornosti poškozené ženy ročníku narození 1919 z Opavy a při odemykání vstupních dveří jí z ramene odcizil dámskou koženou kabelku, ve které se nacházela dámská peněženka s finanční částkou na hotovosti 8.000,-Kč. Shora uvedené poškozené ženě tak byla způsobena celková škoda ve výši 8.400,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Dvaadvacetiletý muž z Nového Jičína při návštěvě u své známé v Opavě jí zcizoval peníze

Dne 20.9.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“, neboť na podkladě všech doposud zjištěných skutečností je zřejmé, že muž ročníku narození 1991 z Nového Jičína při svých návštěvách u jeho známé (ženy ročníku narození 1979 z Brna), a to v jejím bytě na ulici Horní náměstí v Opavě, vždy využil její chvilkové nepozornosti a ve dvou případech jí v rozmezí ode dne 12.9.2013 do dne 20.9.2013 odcizil finanční částky na hotovosti ve výši 2.000,- Kč a 3.000,- Kč. Shora uvedené poškozené ženě tak byla způsobena celková škoda ve výši 5.000,- Kč a případ je nadále v prověřování a v prošetřování ze strany opavských policistů a kriminalistů.


Odcizení tašek z osobního automobilu před objektem hřbitova na ulici Otické v Opavě

Dne 20.9.2013 v době mezi 14:50 hod. a 16:00 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Otické v Opavě přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že na parkovišti před místním hřbitovem odcizil z nedostatečně zajištěného zavazadlového prostoru zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky Škoda Felicia combi volně odloženou dámskou koženkovou kabelku, která obsahovala mobilní telefon značky LG bílé barvy, klíč, dámskou koženkovou peněženku s finanční částkou na hotovosti 150,- Kč, s různými osobními doklady, s platební kartou a s průkazkou na MHD Opava. Dále odcizil pánskou látkovou tašku, ve které byl svazek klíčů a pánská koženková peněženka s finanční částkou na hotovosti 200,- Kč, čímž byla poškozené ženě ročníku narození 1992 z Opavy způsobena celková škoda ve výši 1.850,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem