Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 21.1.2011

Opava - 2 požáry na Opavsku a další...(7 případů) 

 

Dopravní nehodovost

V průběhu dne 21.1.2011 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě k 10 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, bez zranění osob, kdy hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na celkovou částku ve výši 365.000,- Kč.


Případ fyzického napadení u hasičské zbrojnice v obci Třebom zná pachatele

Dne 20.1.2011 policejní komisař SKPV (služby kriminální policie a vyšetřování) Územního odboru Policie České republiky v Opavě zahájil trestní stíhání muže ročníku narození 1988 z Opavy jako obviněného ze spáchání přečinů „Ublížení na zdraví“ a „Výtržnictví“, kterých se dopustil tím, že v době kolem 04:00 hod. dne 1.1.2011, v místech před hlavním vchodem do budovy hasičské zbrojnice v obci Třebom, fyzicky napadl poškozeného muže ročníku narození 1974 z Ostravy, kterého kopl nohou do holeně pravé nohy, čímž mu způsobil zranění (zlomeninu holenní a lýtkové kosti), které si vyžádalo hospitalizaci v ostravské nemocnici do 11.1.2011 s následnou předpokládanou dobou léčení delší 3 měsíců. Obviněný muž je stíhán na svobodě, doposud nebyl trestně stíhán a vše je nadále v prošetřování a prověřování.


Vloupání do sklepních prostor domu na ulici Pode Zdí v Hlučíně

Dne 21.1.2011 policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně započali úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“ a přečinu „Poškození cizí věcí“, kterých se dopustil neznámý pachatel tím, že v blíže neupřesněné době od 20:00 hod. dne 20.1.2011 do 09:30 hod. dne 21.1.2011 po páčení a vyhnutí plastových dveří vnikl do společných sklepních prostor v jednom z činžovních domů na ulici Pode Zdí v Hlučíně, kde z prostoru pod schodištěm odcizil volně odložený snowboard o délce 155 cm žluté barvy s vázáním značky Rossignol žlutošedé barvy v hodnotě 10.000,- Kč a snowboard o délce 162 cm černočervené barvy s vázáním značky Nidecker černočervené barvy v hodnotě 10.000,- Kč, ke škodě ženy ročníku narození 1988 z Hlučína. Poškozením dveří vznikla muži ročníku narození 1966 z Hlučína škoda ve výši 10.000,- Kč. Celková škoda tak činí 30.000,- Kč.


Odcizení finanční částky při návštěvě bytu v Hradci nad Moravicí

Dne 21.1.2011 policisté z obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí zahájili na základě oznámení od poškozené ženy ročníku narození 1963 z Hradce nad Moravicí úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“, kterého se dopustil doposud neznámý pachatel tím, že v přesně nezjištěné době od 14.1.2011 do 18.1.2011, v jejím bytě v jednom z panelových domů na ulici Komenského v Hradci nad Moravicí, odcizil plechovou krabičku s finanční částkou na hotovosti ve výši 6.600,- Kč, kdy trestnou činnost majetkového charakteru s největší pravděpodobností učinila osoba z řad kamarádů dcery poškozené, kteří byli v bytě na návštěvě a zde rovněž i přespávali. Případ je předmětem dalšího prošetřování a prověřování.

 

 

Vloupání do kanceláře společnosti v areálu ZD v obci Suché Lazce

Dne 21.1.2011 v době mezi 13:30 hod. a 15:15 hod. neznámý pachatel spáchal v areálu Zemědělského družstva na ulici Přerovecké v obci Suché Lazce přečin „Krádež“ tím, že dosud přesně nezjištěným způsobem vnikl do uzamčené kanceláře společnosti Merkuro spol. s r.o. Opava-Suché Lazce, kde ze zásuvkového boxu pod pracovním stolem odcizil příruční kovovou pokladnu v hodnotě 500,- Kč, ve které se nacházela finanční částka na hotovosti ve výši 56.792,- Kč. Shora uvedené poškozené společnosti tak byla způsobena celková škoda ve výši 57.292,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Zahoření rohože v bytě činžovního domu na ulici Krnovské v Opavě

Operátor hasičů HZS Opava dne 21.1.2011 ve 22:30 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158, že v jednom z činžovních domů na ulici Krnovské v Opavě došlo k zahoření rohože v bytě muže ročníku narození 1985 z Březové. Požár lokalizovali hasiči HZS Opava, kdy příčina požáru nebyla na místě zjištěna a vše je v šetření ze strany opavských hasičů a policistů. Vzhledem k tomu, že výše uvedený pětadvacetiletý muž byl v silně podnapilém stavu (údajně vypil 4 litry vína) a poněvadž se nadýchal splodin hoření, byl převezen sanitním vozidlem RZS Opava na interní oddělení Slezské nemocnice v Opavě na pozorování. Škoda na zařízení bytu doposud vyčíslena nebyla a k jinému zranění zúčastněných osob došlo.


Zahoření sazí v komíně rodinného domu v obci Guntramovice

Dne 21.1.2011 v 19:45 hod. telefonicky oznámil operační důstojník hasičů HZS Opava, že jejich jednotky vyjely do obce Guntramovice, kde mělo dojít k požáru komínu jednoho z rodinných domů. Na místo byla ihned vyslána policejní hlídka z obvodního oddělení PČR ve Vítkově, která zjistila, že požár již lokalizovali hasiči HZS Vítkov a SDH Budišov nad Budišovkou. Vyšetřovatel opavských hasičů uvedl, že došlo k zahoření sazí v komíně, ve kterém se topí pevnými palivy, kdy na majetku muži ročníku narození 1980 z Budišova nad Budišovkou žádná škoda nevznikla a rovněž nedošlo ke zranění žádné ze zúčastněných osob. Věc si k dalšímu opatření převzal ve své kompetenci vyšetřovatel hasičů HZS Opava.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem