Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 21.2.2010

Vloupání do vozidla v Opavě, Fyzické napadení muže na opavském vlakovém nádraží a další události (6 případů) 

Fyzické napadení u vlakového nádraží v Opavě
Komisař Služby kriminální policie a vyšetřování v Opavě zahájil dne 20.2.2010 úkony trestního řízení ve věci loupeže, kterého se měl dopustit neznámý pachatel.
Ten dne 20.2.2010 kolem osmé hodiny večerní v Opavě, nejprve na ulici Skladištní, v místech před vstupem do podchodu vedoucího na vlakové nádraží Opava východ, povalil na zem 57letého muže z Hlučínska. Násilník do něj strčil rukama a neúspěšně se mu pokoušel vyškubnout tašku, kterou měl přes rameno. Dále napadeného muže kopnul do hrudníku a poté, co poškozený utíkal podchodem směrem k vlakovému nádraží, tak jej pronásledoval, dostihl ho, opět do něj strčil rukama a vytrhl mu tašku s alkoholickými nápoji a různými osobními doklady, čímž mu způsobil škodu 500,- Kč. Ke zranění poškozeného muže nedošlo.
Vloupání do vozidla na ulici Vančurové v Opavě
Neznámý pachatel v noční době z 20.2.2010 na 21.2.2010 rozbil okno za sedadlem řidiče a vnikl do osobního vozidla Honda Civic, které stálo na parkovací ploše ulice Vančurové v Opavě. Z vozidla následně odcizil autorádio v hodnotě 2.000,- Kč a na rozbitém okně způsobil škodu 3.000,- Kč, vše 42letému muži z Opavy.
Policisté opavského obvodního oddělení pachatele podezřívají ze spáchání přečinu krádeže vloupáním. 
Pokus vloupání do bytu v centru Opavy
Dosud nezjištěný pachatel je podezřelý ze spáchání přečinu krádeže vloupáním, ve stádiu pokusu, a přečinu poškození cizí věci.
Pachatel se v době od 17.2.2010 do 20.2.2010 pokusil vniknout do bytu 57letého muže, a to na ulici Masarykova třída v centru Opavy. Pachatel se snažil vyrazit bezpečnostní vstupní dveře do bytu, což se mu ovšem nepodařilo. Na dveřích způsobil škodu 15.000,- Kč.
Věc šetří opavští policisté.


 
Z neuzamčené kůlny odcizil horské jízdní kolo 

Neznámý pachatel v době od 18.2.2010 do 21.2.2010 odcizil z neuzamčené kůlny ve dvoře za rodinným domem na ulici Zahradní v Oticích pánské trekingové jízdní kolo v hodnotě 8.000,- Kč. Pachatel tak způsobil škodu 41leté ženě z Otic.
Případ šetří policisté Obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí jako přečin krádež.
Narušení občanského soužití v obci Hať
Ve večerních hodinách dne 21.2.2010 byl hlídkou hlučínských policistů v Hati na ulici U Střediska zajištěn 52letý muž, který se v silně podnapilém stavu vzájemně napadal s 51letým mužem. U prvně jmenovaného policisté pomocí přístroje Drager naměřili hodnotu 2,02 promile alkoholu v dechu, proto jej převezli na umístili na opavskou protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.
Věc šetří policisté Obvodního oddělení PČR v Hlučíně jako přestupek proti občanskému soužití.
Dopravní nehodovost
Dopravní policisté v průběhu dne 21.2.2010 šetřili na Opavsku dvě dopravní nehody, bez zranění osob. Hmotnou škodu způsobenou na majetku policisté odhadli na 161.000,- Kč.
                       

vytisknout  e-mailem