Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 21.2.2014

Opava - Případy krádeže nafty z automobilů v obci Háj ve Slezsku objasněny a další...(12 případů) 

 

Dopravní nehodovost

V průběhu dne 21.2.2014 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě ke 4 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých byly 2 osoby zraněny lehce a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 39.000,- Kč.


Případy odcizené nafty z nákladních automobilů v areálu firmy v Háji ve Slezsku objasněn

Dne 21.2.2014 policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu „Krádež“ muži ročníku narození 1986 z Kravař a muži ročníku narození 1991 z Kravař, neboť oba společně a opakovaně v rozmezí dnů 18.12.2013 a 23.12.2013 vnikli do areálu Řeznictví Tichý na ulici Mlýnské v obci Háj ve Slezsku, kdy z palivových nádrží 8 zde odstavených nákladních motorových vozidel odcizili celkem 1.090 litrů motorové nafty v hodnotě 40.754,- Kč, přičemž poškozením víček palivových nádrží způsobili škodu ve výši 3.000,- Kč, vše ke škodě soukromé společnosti Moravia Sped spol. s r.o. Háj ve Slezsku. Případ objasnili policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně.


Devětadvacetiletý muž v Háji ve Slezsku fyzicky napadal svého otce

Dne 21.2.2014 v 05:45 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zajistila v jednom z rodinných domů na ulici Jilešovské v obci Háj ve Slezsku, část Chabičov muže ročníku narození 1984 z Háje ve Slezsku, který chvíli předtím v místě společného bydliště slovně a fyzicky napadal svého otce (muže ročníku narození 1952 z Háje ve Slezsku). Vzhledem k tomu, že devětadvacetiletý muž se choval agresivně a arogantně i za přítomnosti přivolaných policistů, bylo rozhodnuto o jeho převezení k podání vysvětlení do budovy hlučínských policistů PČR. Po provedených nutných procesních úkonech byl tento muž propuštěn a celá záležitost je šetřena jako přestupek proti občanskému soužití. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a rovněž nevznikla žádná škoda na majetku.

 

 

Kontrola řidiče osobního automobilu na ulici Petra Bezruče v Hlučíně

Dne 21.2.2014 v době kolem 22:00 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně stavěla a kontrolovala na ulici Petra Bezruče v Hlučíně řidiče osobního motorového vozidla značky Fiat Punto, a to muže ročníku narození 1981 z Kravař. Z chování tohoto muže bylo patrné, že je pod vlivem alkoholických nápojů nebo jiných omamných a psychotropních látek či jedů. Orientační dechovou zkoušku detekčním digitálním přístrojem Dräger však shora uvedený muž bezdůvodně odmítl, rovněž odmítl i test za pomocí testeru Drugwipe 5S na možnou přítomnost návykových látek v jeho těle a také odmítl i lékařské vyšetření spojené s odběrem biologických látek (krve a moči). Lustracemi v dostupných evidencích bylo zjištěno, že má zadržený řidičský průkaz, a to rozhodnutím Městského úřadu v Kravařích, na místě mu bylo zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí, vše je nadále v prověřování a v prošetřování, přičemž dvaatřicetiletý muž je důvodně podezřelý ze spáchání přečinu „Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání“.


Zajištění silně podnapilého muže k vystřízlivění na interním oddělení Slezské nemocnice

Dne 21.2.2014 v 11:15 hod. policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí zajistila na silnici mezi obcemi Březová a Gručovice muže ročníku narození 1964 z Březové, který chvíli předtím v silně podnapilém stavu ležel na zemi, svým jednáním bezprostředně ohrožoval svůj život a zdraví a rovněž i BESIP a proto bylo rozhodnuto o jeho dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Zde službu konající lékař uvedl, že shora jmenovaný muž je v silně podnapilém stavu (orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager mu byla naměřena hodnota 3,99 promile alkoholu v dechu) a že s ohledem na jeho stav bude nejlépe jej umístit na interním oddělení Slezské nemocnice v Opavě. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo, rovněž nevznikla žádná škoda na majetku a případ je šetřen jako přestupek proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu a jako přestupek proti veřejnému pořádku.


Odcizení volně odloženého batohu v Jam clubu na ulici Otické v Opavě

V době kolem 04:15 hod. dne 20.2.2014 neznámý pachatel spáchal v Jam clubu na ulici Otické v Opavě přečin „Krádež“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že odcizil volně odložený pánský batoh značky Power Nitro červené barvy, ve kterém se nacházela nabíječka k mobilnímu telefonu, pánská kožená peněženka hnědé barvy s finanční částkou na hotovosti 50,- Kč, s různými osobními doklady a s platební kartou, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1989 z Opavy způsobena celková škoda ve výši 650,- Kč. V polední době téhož dne neznámý pachatel za pomocí shora odcizené platební karty provedl neoprávněnou platbu v opavské prodejně klenotnictví za nákup zboží v hodnotě 480,- Kč. Shora uvedenému poškozenému muži tak byla způsobena celková hmotná škoda ve výši 1.130,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do sklepního boxu v bytovém domě na ulici Náměstí Svaté Hedviky v Opavě

V neupřesněné době ode dne 4.2.2014 do dne 21.2.2014 neznámý pachatel spáchal v jednom z bytových domů na ulici Náměstí Svaté Hedviky v Opavě přečin „Krádež“ a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že po odstranění visacího zámku dveří vnikl do sklepního boxu poškozeného muže z Opavy, odkud odcizil zde odstavené a lankovým zámkem uzamčené pánské horské jízdní kolo značky Focus Raven červenočerné barvy v hodnotě 46.000,- Kč, přičemž škoda na zařízení činí 500,- Kč. Shora uvedenému poškozenému muži tak byla způsobena celková hmotná škoda ve výši 46.500,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Odcizení kabelky z ruky poškozené ženy na ulici Hálkové v Opavě-Kateřinkách zná pachatele

Dne 21.2.2014 policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu „Krádež“ muži ročníku narození 1989 z Opavy, neboť tento v době kolem 16:50 hod. dne 21.2.2014 před jedním z panelových domů na ulici Hálkové v Opavě-Kateřinkách přišel ke zde jdoucí poškozené ženě ročníku narození 1950 z Hlučína a z rukou jí vytrhl a odcizil plátěnou tašku, ve které se nacházela příruční taštička s finanční částkou na hotovosti 1.100,- Kč a s osobními doklady, čímž jí byla způsobena škoda v celkové výši 1.600,- Kč. Bezprostředně po svém protiprávním jednání a chování majetkového charakteru byl shora uvedený čtyřiadvacetiletý muž zadržen náhodným kolemjdoucím, všechny odcizené věci byly navráceny výše jmenované ženě nepoškozené zpět a následně byl předán přivolaným opavským policistům PČR. Vše je nadále v prověřování a v prošetřování, kdy jeho případná další trestná činnost je šetřena ze strany opavských policistů a kriminalistů.


Pokus vloupání do garáže v garážovišti na ulici Vojanové v Opavě

V přesně neuvedené době ode dne 20.12.2013 do dne 21.2.2014 neznámý pachatel spáchal v garážovišti na ulici Vojanové v Opavě přečin „Krádež“ ve stádiu pokusu tím, že se pokusil po páčení zámku vrat vniknout do garáže poškozené ženy z Opavy, což se mu nepodařilo, dovnitř nevnikl, nic neodcizil, na zařízení však způsobil škodu ve výši 1.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do rodinného domu v obci Větřkovice

Neznámý pachatel spáchal v obci Větřkovice přečin „Krádež“ a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že v blíže neurčené době ode dne 16.2.2014 do dne 21.2.2014 vstoupil na pozemek jednoho z rodinných domů, kdy po rozbití skleněné výplně okna vnikl do obytných částí domu, odkud odcizil plazmový televizor značky Panasonic typu Viera v hodnotě 10.000,- Kč, přičemž poškozením okna a záclony způsobil škodu ve výši 4.500,- Kč. Poškozené ženě z Ostravy tak byla způsobena celková hmotná škoda na majetku ve výši 14.500,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR ve Vítkově.


Devatenáctiletý muž z Budišova nad Budišovkou fyzicky napadl jiného muže

Dne 21.2.2014 policisté z Obvodního oddělení PČR ve Vítkově sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu „Výtržnictví“ muži ročníku narození 1995 z Budišova nad Budišovkou, neboť tento se v době kolem 13:30 hod. dne 21.2.2014 na autobusové zastávce v obci Svatoňovice, tedy na místě veřejnosti přístupném a za přítomnosti dalších osob, dopustil hrubé neslušnosti, když po slovním vyhrožování fyzicky napadl poškozeného muže ročníku narození 1995 z Budišova nad Budišovkou, kterého napadl 3 údery dlaní do obličeje a 2 x jej kopl kolenem do hrudníku, přičemž poškozený upadl na zem a udeřil se o obrubník do čela a poškodil si notebook, který měl v brašně zavěšené přes rameno. Osmnáctiletý mladý muž tak utrpěl lehké zranění (pohmoždění hrudníku a obličeje) s následným lékařským ošetřením ve Slezské nemocnici v Opavě a s blíže neustanovenou dobou léčení. Vše je nadále v prověřování a v prošetřování.


Případ podvodného jednání a krádeže na osobě seniorského věku v Šilheřovicích objasněn

Dne 21.2.2014 policejní komisařka SKPV (Služby kriminální policie a vyšetřování) Územního odboru Policie České republiky v Opavě zahájila trestní stíhání ženy ročníku narození 1960 z Ostravy jako obviněné z přečinu „Krádež“ a z přečinu „Porušování domovní svobody“, kterých se dopustila tím, že dne 6.2.2014 v době kolem 11:45 hod. na ulici Střední v obci Šilheřovice za užití lsti a pod smyšlenou záminkou, že je sociální pracovnice a že přišla nabídnout sociální pomoc či jiné sociální dávky, vnikla do bytu poškozeného muže ročníku narození 1941 ze Šilheřovic, který ji do svého podkrovního bytu pustil v domnění, že se skutečně jedná o sociální pracovnici, přičemž se pak společně usadili v obývacím pokoji. Po chvíli výše jmenovaná žena požádala o uvaření kávy a v době, kdy poškozený odešel tuto uvařit do kuchyně, tak čtyřiapadesátiletá žena využila této příležitosti a z číšnického fleku uloženého v obývací stěně pokoje mu odcizila finanční částku na hotovosti ve výši 5.000,- Kč. Vše je nadále v prověřování a v prošetřování.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem