Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 21.3.2009

Dopravní nehoda, vloupání do prodejny, vloupání do kosmetického salónu, odcizení peněženky...(7 případů) 

Dopravní nehoda podnapilého řidiče motorového vozidla na ulici Přemyslovců v Opavě


Dne 21.3.2009 v době kolem 09:00 hod. řídil muž ročníku narození 1973 z Kravař osobní motorové vozidlo značky Renault Laguna, a to po ulici Přemyslovců v Opavě-Jaktaři ve směru jízdy od kruhového objezdu na obec Zlatníky, přičemž v pravotočivé zatáčce před vjezdem na parkoviště restaurace Formanka nezvládl vlivem vysoké rychlosti a své podnapilosti řízení motorového vozidla, vyjel do protisměru, kde došlo ke střetu přední části motorového vozidla Renault Laguna s levou zadní části protijedoucího osobního motorového vozidla značky Hyundai s přívěsem, který řídil muž ročníku narození 1973 z Hradce nad Moravicí. Technická závada, jako příčina dopravní nehody, nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna, ke zranění osob nedošlo. Došlo však ke hmotným škodám na obou vozidlech i na přívěsu v celkové výši 110.000,- Kč. Policisté u obou řidičů motorových vozidel provedli orientační dechovou zkoušku detekčním digitálním přístrojem Dräger, kdy u řidiče vozidla Hyundai vyzněla negativně, u řidiče vozidla Renault, který dopravní nehodu zavinil byla pozitivní s naměřenou hodnotou 1,30 promile alkoholu v jeho dechu. Po 10 minutách byla u něj provedena opětovná dechová zkouška s pozitivním výsledkem a naměřenou hodnotou 2,13 promile alkoholu v jeho dechu. Pětatřicetiletý muž je již nyní důvodně podezřelý ze spáchání trestného činu „Ohrožení pod vlivem návykové látky“, případ je však nadále v šetření a rozborem krve bude upřesněno, v jak silně podnapilém stavu tento řidič motorového vozidla byl.



Vloupání do kosmetického salónu na ulici Na Rybníčku v Opavě – neznámý pachatel


V době od 20:30 hod. do 23:30 hod. dne 20.3.2009 neznámý pachatel spáchal na ulici Na Rybníčku v Opavě trestný čin „Krádež“ tím, že se ve výše zmíněné době a na uvedeném místě nejprve pokusil vniknout po předchozím páčení vstupních dveří do prodejny výpočetní techniky Triware, což se mu však nepodařilo a následně po vypáčení vstupních dveří vnikl do kosmetického salonu PINK, který prohledal a odcizil z něj různou vlasovou kosmetiku značky Framezi v hodnotě 25.940,- Kč, různou vlasovou kosmetiku značky Wella v hodnotě 46.297,- Kč, různé barvy na vlasy značky Metrix v hodnotě 4.200,- Kč, mini věž značky Sony s CD přehrávačem stříbrné barvy v hodnotě 2.000,- Kč, mobilní telefon značky Nokia 3320 modré barvy, kovovou příruční pokladnu zelené barvy v hodnotě 500,- Kč s finanční hotovostí 300,- Kč, čímž byla ženě ročníku narození 1986 z Kravař způsobena celková škoda ve výši 80.237,- Kč a na zařízení byla ženě ročníku narození 1970 z Opavy způsobena škoda ve výši 2.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.



Vloupání do prodejny Hruška na ulici Hlavní v obci Štítina – neznámý pachatel


V době od 18:00 hod. dne 20.3.2009 do 06:00 hod. dne 21.3.2009 neznámý pachatel spáchal na ulici Hlavní v obci Štítina trestný čin „Krádež“ tím, že po vypáčení dvou visacích zámků vnikl do oplocené části nákladové rampy prodejny Hruška, ze které odcizil 32 plastových beden se 640-ti pivními láhvemi (z toho bylo 12 beden s láhvemi od piva Opava, 6 beden s láhvemi od piva Budvar, 6 beden s láhvemi od piva Radegast, 4 bedny s láhvemi od piva Kozel, 2 bedny s láhvemi od piva Ostravar a 2 bedny s láhvemi od piva Braník), kdy hodnota jedné bedny činí 100,- Kč a jedné pivní láhve 3,- Kč a poškozením dvou visacích zámků vznikla škoda ve výši 200,- Kč. Poškozené společnosti Hruška s. r.o. Ostrava byla způsobena celková škoda ve výši 5.320,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR Kravaře.



Zajištění osoby na PZS Opava k vystřízlivění


Ve 13:10 hod. dne 21.3.2009 byl policejní hlídkou z obvodního oddělení PČR Vítkov zajištěn a následně na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění dodán muž ročníku narození 1983 z Budišova nad Budišovkou, který v silně podnapilém stavu (orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Drager u něj prokázala 3,50 promile alkoholu v jeho dechu) ležel na chodníku před prodejnou Tempo na ulici Komenského ve Vítkově, nebyl schopen vlastní chůze, ohrožoval svůj život a zdraví a budil veřejné pohoršení kolemjdoucích spoluobčanů. Případ je šetřen jako přestupek proti veřejnému pořádku.



Odcizení peněženky z kapsy bundy v supermarketu Hypernova na ulici Olomoucké v Opavě – neznámý pachatel


Dne 20.3.2009 v době od 16:00 hod. do 16:10 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Olomoucké v Opavě trestný čin „Krádež“ a trestný čin „Neoprávněné držení platební karty“ tím, že ve shora uvedené době v prodejně PNS (prodejna novin a tabáku) v supermarketu Hypernova využil chvilkové nepozornosti poškozeného muže ročníku narození 1944 z Opavy-Kylešovic a odcizil mu z přední kapsy zimní bundy jeho pánskou peněženku černé barvy v hodnotě 200,- Kč, ve které se nacházela finanční hotovost ve výši 5.400,- Kč, 50,-Euro (1.300,- Kč), různé osobní doklady a platební karta, čímž byla poškozenému muži způsobena celková škoda ve výši 6.900,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.



Odcizení peněženky z kabelky na neznámém místě v Opavě – neznámý pachatel


Dne 21.3.2009 na základě oznámení od ženy ročníku narození 1957 z Háje ve Slezsku policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě zahájili úkony trestního řízení ve věci odcizení peněženky z kabelky, neboť na podkladě zjištěných skutečností je dostatečně odůvodněn závěr, že dne 21.3.2009 v době od 17:00 hod. do 19:00 hod. mohl být neznámým pachatelem spáchán v Opavě trestný čin „Krádež“ a trestný čin „Neoprávněné držení platební karty“ tím, že v blíže neupřesněné době a na přesně nezjištěném místě v Opavě odcizil z kabelky, kterou měla oznamovatelka pověšenou přes rameno, její dámskou koženou peněženku červené barvy v hodnotě 100,- Kč, ve které se nacházela finanční hotovost ve výši 5.200,- Kč, různé osobní doklady a platební karta, čímž způsobil poškozené oznamovatelce celkovou škodu ve výši 5.300,- Kč.



Dopravní nehodovost


Za den 21.3.2009 došlo na teritoriu územních obvodů Policie České republiky Opava ke dvěma nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, bez zranění osob, s hmotnou škodou ve výši 205.000,- Kč.

vytisknout  e-mailem