Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 21.3.2012

Opava - Požáry travních porostů na Opavsku a další...(11 případů) 

 

Požár trávy na ulici K vršku v obci Ludgeřovice

Dne 21.03.2012 v 11:00 hod. pracovník IBC (Integrovaného bezpečnostního centra) Ostrava vyslal na ulici K vršku do obce Ludgeřovice policejní hlídku z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně s tím, že při vypalování trávy ze strany muže ročníku narození 1949 z Ludgeřovic došlo k zahoření travnatého porostu. Šetřením na místě bylo zjištěno, že požár již lokalizovaly jednotky hasičů, ke zranění zúčastněných osob nedošlo a rovněž nevznikla žádná škoda na majetku. Celou záležitost si převzal ve své kompetenci k došetření vyšetřovatel hasičů HZS Opava.


Zajištění podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 21.03.2012 v 19:00 hod. bylo policistům z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně telefonicky oznámeno z dispečinku RZS Hlučín, že sanitní vozidlo s lékařským personálem ošetřuje neznámého muže na ulici Poručíka Hoši v obci Kozmice, kdy tento je v silně podnapilém stavu, není schopen vlastní chůze ani komunikace, ležel na silnici a bezprostředně tak ohrožoval svůj život, zdraví a BESIP. Na místo byla ihned vyslána hlučínská policejní hlídka, která zjistila, že výše jmenovaný muž je ročníku narození 1966 z Kozmic, pro svou silnou podnapilost nebyl schopen podrobit se orientační dechové zkoušce detekčním digitálním přístrojem Drager a vzhledem k výše uvedeným skutečnostem bylo rozhodnuto o jeho zajištění a dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Případ je šetřen jako přestupek proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu a jako přestupek proti veřejnému pořádku.


Vniknutí do objektu firmy 1. Hradecké zemědělské a.s. v obci Jakubčovice

V blíže neupřesněné době od 13:00 hod. dne 13.03.2012 do 13:00 hod. dne 20.03.2012 neznámý pachatel spáchal v areálu 1. Hradecké zemědělské a.s. v Hradci nad Moravicí, část Jakubčovice přečin „Krádež“ tím, že po vytlačení dřevotřískové výplně okna vnikl do bývalé tvarovny krmiv, kdy po otevření vstupních vrat zevnitř odcizil uskladněné 4 kovové pásy dopravníku určené k přepravě brambor (rozebrané po délkách 2,5 metrů) v hodnotě 4.000,- Kč, 2 motory včetně převodovek k pohonu pásových dopravníků v hodnotě 8.000,- Kč, náhradní díly k zemědělským strojům o hmotnosti 1.000 kg ve šrotové hodnotě 5.000,- Kč a dále odcizil dvoje plechové dveře v hodnotě 3.000,- Kč a 8 kovových roštů na sypání obilí o rozměrech 1 x 1 metr v hodnotě 500,- Kč za 1 kus, přičemž na zařízení škoda nevznikla. Poškozené organizaci 1. Hradecká zemědělská a.s. Hradec nad Moravicí tak byla způsobena celková škoda ve výši 24.000,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí.


Pokus vloupání do prodejny a místní budovy pálenice v obci Hněvošice

V přesně nezjištěné době od 17:00 hod. dne 20.03.2012 do 05:30 hod. dne 21.03.2012 neznámý pachatel spáchal v obci Hněvošice přečin „Poškození cizí věci“ a přečin „Krádež“ ve stádiu pokusu, tím, že :
1) po páčení vložky zámku, štítku a kliky vstupních dveří se pokusil vniknout do místní prodejny Tempo na ulici Opavské, kdy dovnitř nevnikl, nic neodcizil, na zařízení však způsobil společnosti Tempo - Obchodní družstvo Opava škodu ve výši 1.000,- Kč
2) vypáčením křídla vstupních dveří vnikl do místní pálenice na ulici U Rybníka, kde dále poškodil větrací ventilační otvory, z prostoru pálenice nic neodcizil, na zařízení však způsobil škodu ve výši 20.000,- Kč, ke škodě poškozené organizaci Zemědělské družstvo Hněvošice.
Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Kravařích.


Vloupání do motorového vozidla na ulici Hájové v obci Mokré Lazce

Dne 21.03.2012 v době mezi 10:50 hod. a 11:00 hod. neznámý pachatel spáchal na parkovišti u místního hřbitova na ulici Hájové v obci Mokré Lazce přečin „Krádež“ tím, že po rozbití okna předních dveří vnikl do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky Peugeot 207, ze kterého odcizil dámskou koženou kabelku černé barvy v hodnotě 500,- Kč, ve které byla dámská peněženka černé barvy v hodnotě 500,- Kč, finanční částka na hotovosti 450,- Kč, různé osobní doklady, náramek z chirurgické oceli v hodnotě 250,- Kč a dobíjecí karta pro obchodní domy Tempo a Coop se zůstatkem vkladu 80,- Kč, přičemž rozbitím okna automobilu vznikla škoda ve výši 3.300,- Kč. Poškozené ženě ročníku narození 1975 z Neplachovic tak byla způsobena celková škoda ve výši 5.080,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Kravařích.


Nález munice pocházející z období 2. světové války na katastru obce Chlebičov

Dne 21.03.2012 ve 14:00 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 muž ročníku narození 1962 z Opavy, že před chvíli nalezl při orbě pole na tak zvaném Hadím kopci za obcí Chlebičov, a to ve směru na obec Štěpánkovice-Svoboda, nějaký předmět, který vypadá jako munice pocházející z období 2. světové války. Místo nálezu zajistili policisté z Obvodního oddělení PČR v Kravařích do příjezdu policejního pyrotechnika Krajského ředitelství Policie Moravskoslezského kraje Ostrava, který si následně převzal a k zneškodění odvezl dělostřeleckou nábojnici ráže 8,8 cm německé výroby.


Čtyřiatřicetiletý muž z Vítkova zcizoval železný materiál na ulici Kolofíkovo nábřeží v Opavě

V blíže neustanovené době od 16:00 hod. dne 08.03.2012 do 08:00 hod. dne 13.03.2012 neznámý pachatel spáchal na ulici Kolofíkovo nábřeží v Opavě-Kateřinkách přečin „Krádež“ tím, že po přelezení kovového oplocení o výšce 180 cm vnikl do uzamčeného areálu Střední školy technické, kde od budovy svařovny odcizil několik kusů železných desek různých rozměrů o celkové hmotnosti jedné tuny, kdy tímto vznikla škoda 25.000,- Kč. Dále za budovou svařovny odcizil z kovových kontejnerů 100 kg železného odpadu ve výši 2.500,- Kč, čímž tedy poškozené organizaci Střední škola technická Opava-Kateřinky způsobil škodu nejméně ve výši 27.500,- Kč. Provedeným šetřením ze strany policistů z Obvodního oddělení PČR v Opavě byl jako pachatel shora uvedeného protiprávního jednání majetkového charakteru ustanoven muž ročníku narození 1977 z Vítkova, kterému bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření z přečinu „Krádež“.


Odcizení peněženky z kanceláře na Horním náměstí v Opavě

Dne 21.03.2012 v době mezi 06:30 hod. a 11:50 hod. neznámý pachatel spáchal na Horním náměstí v Opavě přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že z volně přístupné kanceláře v budově č.2 odcizil z volně odložené tašky pánskou koženou peněženku hnědé barvy bez hodnoty, ve které byly různé osobní doklady, 2 platební karty, čipová karta na MHD Opava, doklady k vozidlu, klubové karty Tesco a Shell a finanční částka na hotovosti ve výši 2.200,- Kč. Poškozenému muži ročníku narození 1950 z Hradce nad Moravicí tak byla způsobena celková škoda ve výši 2.200,- Kč a případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Poškození laku osobního automobilu na ulici Palackého v Opavě

V noční době od 18:00 hod. dne 20.03.2012 do 06:30 hod. dne 21.03.2012 neznámý pachatel spáchal na ulici Palackého v Opavě přečin „Poškození cizí věci“ tím, že poškodil poleptáním blíže nezjištěnou látkou karoserii zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky Opel Vectra combi, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1971 z Opavy způsobena celková škoda ve výši 8.000,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Osmapadesátiletý muž z Opavy se pokusil spáchal sebevraždu na ulici Olomoucké v Opavě

Dne 21.03.2012 ve 20:15 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 mladík ročníku narození 1994 z Opavy, že na parkovišti hypermarketu Albert Hypernova na ulici Olomoucké v Opavě stojí zaparkované osobní motorové vozidlo značky Opel Astra a z výfukového potrubí vozu je zavedená hadice do vnitřního prostoru automobilu a v uzamčeném voze sedí nějaký muž. Na místo byla ihned vyslána policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Opavě a sanitní vozidlo RZS Opava s lékařským personálem, kdy bylo zjištěno, že muž ročníku narození 1953 z Opavy je přiotrávený výfukovými plyny a po prvotním ošetření byl převezen do Slezské nemocnice v Opavě. Jak bylo dále zjištěno, tak osmapadesátiletý muž je při vědomí a je bez ohrožení svého života. Vše je předmětem dalšího šetření.


Zahoření trávy poblíž silnice na katastru obce Malé Heraltice

Dne 21.03.2012 ve 13:50 hod. pracovník IBC (Integrovaného bezpečnostního centra) Ostrava vyslal do obce Malé Heraltice policejní hlídku z Obvodního oddělení PČR ve Velkých Heralticích s tím, že u silnice číslo I/11 došlo k zahoření trávy. Na místě bylo ze strany policistů zjištěno, že jednotky hasičů provádějí hašení suché trávy na ploše o rozměru 20 x 40 m. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a rovněž nevznikla žádná škoda na majetku. Celou záležitost si převzal ve své kompetenci k dalšímu opatření a došetření vyšetřovatel hasičů HZS Opava.

 

Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem