Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 21.6.2009

Vloupání do vozidla, požáry kontejnérů a další...(4 případy) - 1. část 

 

Zapálení čtyř kontejnérů s papírem v Opavě


 

Dne 20.6.2009 ve 23:15 hod. telefonicky oznámil operátor hasičů HZS Opava, že hasičská vozidla právě vyjela k požárům čtyř kontejnérů s papírem, a to na ulicích Bochenkové, Krnovské, Jaselské a U Náhonu v Opavě, ke kterým došlo v rozmezí 20 minut a které způsobil doposud neznámý pachatel nebo pachatelé úmyslným zapálením. Na místo byly ihned vyslány i dvě služební motorová vozidla opavských policistů se snahou zjistit pachatele tohoto protiprávního jednání. Požáry všech kontejnérů byly lokalizovány hasiči HZS Opava, ke zranění osob nedošlo a škoda Technickým službám Opava nebyla doposud vyčíslena. Podezřelé osoby přestupkového jednání majetkového charakteru se prvotním šetřením nepodařilo ustanovit a případ je nadále v šetření ze strany policistů z obvodního oddělení PČR v Opavě a opavských hasičů.


 


 

Dopravně-bezpečnostní akce na Opavsku


 

V době od 22:00 hod. dne 20.6.2009 do 02:00 hod. dne 21.6.2009 se na teritoriu Územního odboru Policie České republiky Opava uskutečnila dopravně-bezpečnostní akce s označením „Y“ (zaměřena převážně na kontrolu řidičů motorových i nemotorových dopravních prostředků, zda-li nejsou ovlivněni alkoholem nebo jinou návykovou a psychotropní látkou), které se zúčastnilo 23 policistů opavského okresu, kdy bylo zkontrolováno 157 řidičů vozidel, bylo zjištěno 6 dopravních přestupků a jeden případ požití alkoholických nápojů řidičem motorového vozidle před jeho jízdou.

 


 

 

Vloupání do motorového vozidla v obci Děhylov – neznámý pachatel


 

Dne 21.6.2009 byly policisty z obvodního oddělení PČR Hlučín zahájeny úkony trestního řízení ve věci trestného činu „Krádež“, kterého se dopustil dosud neznámý pachatel tím, že :

  1. v době od 16:00 hod. do 23:50 hod. dne 20.6.2009 na příjezdové cestě k chatovišti zvané Loděnice v obci Děhylov po předchozím poškození zámku předních dveří vnikl do zde zaparkovaného osobního motorového vozidla značky Škoda Octávia combi, ze kterého odcizil autorádio značky Blaupunkt v hodnotě 2.000,- Kč, kdy poškozením zámku dveří způsobil škodu ve výši 2.000,- Kč, toto vše ke škodě muže ročníku narození 1978 z Karviné

  2. na stejném místě a ve stejné době po předchozím vypáčení zámku dveří vnikl do zde zaparkovaného osobního motorové vozidla značky Škoda Octávia, ze kterého odcizil autorádio v hodnotě 10.000,- Kč, kdy poškozením zámku způsobil škodu ve výši 100,- Kč, čímž byla poškozené ženě ročníku narození 1982 z Ostravy způsobena celková škoda ve výši 10.100,- Kč.

Protiprávním jednáním neznámého pachatele tudíž vznikla celková škoda ve výši 14.100,- Kč a případ je nadále v šetření.


 


 

Zadržení podnapilého řidiče motorového vozidla ve Vítkově


 

Dne 21.6.2009 v 01:20 hod. bylo smíšenou policejní hlídkou policisty z obvodního oddělení PČR ve Vítkově se strážníkem Městské policie Vítkov při dopravně-bezpečnostní akci kontrolováno na ulici Zemědělské ve Vítkově osobní motorové vozidlo tovární značky Seat Inca, které řídil muž ročníku narození 1967 z Vítkova. Na výzvu tento řidič předložil veškeré doklady potřebné k řízení a provozu motorového vozidla a dále byl vyzván k provedení orientační dechové zkoušky detekčním digitálním přístrojem Drager ke zjištění, zda-li není ovlivněn alkoholem. Toto odborné měření vyznělo pozitivně s naměřenou hodnotou 0,59 promile alkoholu v jeho dechu. Odběr krve nebyl proveden, řidič o něj nepožádal a s naměřenou hodnotou souhlasil. Na místě kontroly byl jednačtyřicetiletému muži zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.

vytisknout  e-mailem