Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 21 6.2010

Opava - Z recepce odcizil mobilní telefon i notebook a další... (12 případů) 

Prohledal celé sklepní prostory, ale nic neodcizil
 
Neznámý pachatel, který dne 21. 6. 2010 vnikl do sklepních prostor jednoho z domů na ulici Komenského v Opavě, zřejmě neobjevil nic, co by ho zaujalo. I přes všechno vynaložené úsilí, kdy se postupně dostal přes pootevřené okno do sklepních prostor, poté po vypáčení vstupních dveří do garáže domu a pak ještě po vyháčkování dalšího okna do kolárny, nic z těchto prostor neodcizil. Jediné, co po něm zůstalo, byla škoda na vypáčených garážových dveřích ve výši 3.000,- Kč.
Případ šetří opavští policisté jako přečin krádeže vloupáním ve stadiu pokusu.
 
 
Ani při vloupání do kiosku nebylo nic odcizeno
 
I vítkovští policisté řeší podobný případ krádeže vloupáním ve stadiu pokusu. Tentokrát se neznámý pachatel vloupal v době od 19. do 21. 6. 2010 do kiosku v obci Čermná ve Slezsku. I v tomto případě po něm zůstala pouze škoda na poškozených zárubních, dveřích a zámku, které vypáčil, a to ve výši 1.500,- Kč.
 
 
Podezřelý muž byl policisty zadržen
 
Dne 21. 6. 2010 zadržela hlídka policistů obvodního oddělení PČR v Opavě 23letého muže z Opavy, který je podezřelý z pokusu vloupání do bytu v domě na ulici Vojanové a vloupání do dalšího bytu v domě na Nádražním okruhu v Opavě. Policisté muže, který byl pod vlivem návykové látky (drog), umístili jen o pár hodin později do policejní cely. Zde se však mladík choval nevhodně a proto byl následně převezen na protialkoholní záchytnou stanici a umístěn na uzavřené oddělení.
Z recepce odcizil mobilní telefon i notebook
Do recepce fit klubu na ulici Opavské v Kravařích se někdy v průběhu dne 21. 6. 2010 vloupal zatím neznámý pachatel. Ten nejdříve nezjištěným způsobem překonal zámek dveří vedoucích do chodby a poté zámek dveří do recepce. Pak už se jen rozhlédl po místnosti a notebook značky Fujitsu Siemens s nastaveným rezervačním programem, stejně jako mobilní telefon Nokia, nacházející se v tuto dobu na stole, během chvíle změnili majitele. Poškozené firmě vznikla škoda ve výši 16.000,- Kč.
Případem se zabývají kravařští policisté, šetří ho jako přečin krádeže vloupáním.
Vloupáním do kanceláře se „obohatil“ o částku převyšující 150.000,- Kč
Neznámý pachatel využil nepřítomnosti zaměstnanců a v době od 20:00hod. dne 18. 6. 2010 do 05:30hod. dne 21. 6. 2010 se vloupal do budovy firmy na ulici Lesní v obci Vítkov. Dovnitř se mu podařilo vniknout poté, co rozbil skleněnou výplň balkónových dveří. Pak ještě vylištoval sklo ve dveřích do mzdové účtárny a vytvořeným otvorem se dostal do této kanceláře. Pak už jen hledal. A našel. Klíč od trezoru, který se nacházel v šuplíku jednoho z kancelářských stolů mu „nabídl“ volnou cestu. Finanční hotovost asi 120.000,- Kč, maďarské forinty v hodnotě 17.505,- Kč a polské zloté v hodnotě 7.099,- Kč pro něj byly velmi zajímavým lupem. Na odchodu si ještě přibral navigaci značky Nio Digi v hodnotě 6.000,-, kterou našel ve skříni. Škoda 1.000,- Kč, kterou způsobil poškozením dveří, byla v tomto případě zanedbatelná oproti škodě celkové.
Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR ve Vítkově jako přečin krádeže vloupáním.
Policie opět varuje: Nenechávejte své věci volně odložené ve vozidle!
 
Škodu bezmála 50tisíc korun způsobil neznámý pachatel 28letému muži z Opavy. Ten ponechal dne 21. 6. 2010 po dobu dvaceti minut uzamčené osobní motorové vozidlo na parkovišti železniční stanice Opava – Východ. Když se však k němu po této době vrátil, nebyl v něm již ani notebook značky HP v hodnotě 7.000,- Kč, který původně ležel na předním sedadle spolujezdce, ovšem ani finanční hotovost ve výši 41.935,- Kč uschovaná v plátěné tašce na tomtéž sedadle.
Opavští policisté šetří věc jako přečin krádeže.
Z traktoru odcizil motorovou pilu
Že ani v traktoru není rozumné nechávat odložené věci či nářadí, tak o tom se dne 21. 6. 2010 přesvědčil jeho 36letý majitel. Traktor, který stál zaparkovaný od odpoledních hodin dne 20. 6. 2010 před jedním z domů na ulici Potoční ve Vítkově, zřejmě zaujal zatím neznámého pachatele. Tedy ne traktor, ale to, co se v něm v té době nacházelo, a to motorová benzínová pila značky Husqarna v hodnotě 12.000,- Kč. Škoda ve výši 500,- Kč, způsobená vypáčením dveří v místě zámku, tak už jen přibyla k celkové výši škody.
Případem se zabývají vítkovští policisté, šetří jej jako přečin krádeže.
Z nádrže zemědělského stroje odcizil motorovou naftu
 
Ne k čerpací stanici, ale do neoploceného, volně přístupného dvora statku v obci Kobeřice, části Střední Dvůr, si přišel někdy v průběhu dnů 20. a 21. 6. 2010 natankovat zatím neznámý pachatel. Z nádrže zemědělského stroje na vyorávání řepy si po odstranění výpustného šroubu „přečerpal“ 400 litrů motorové nafty v hodnotě 12.000,- Kč.
Policisté z obvodního oddělení PČR v Kravařích šetří věc jako přečin krádeže.
Své osobní věci je třeba mít stále pod kontrolou
 
Prostory, kde se najednou shromáždí více lidí, jsou naprosto ideálním místem pro kapsáře. Tak přesně tohle už bude mít na paměti 29letý muž z Opavy. Ten se dne 18. 6. 2010 na 15min. zdržel v prostoru infocentra hypermarketu Globus v Opavě. V té době však nepotřeboval informace pouze on, ale i pár dalších lidí. Neznámý pachatel pak už jen využil vhodný okamžik a z kapsy jeho kalhot mu nepozorovaně odcizil mobilní telefon Nokia v hodnotě 7.000,- Kč, který měl uložen v koženém pouzdře spolu se svojí platební kartou.
Případ šetří opavští policisté jako přečiny krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
Útěkáři byli předáni zpět do ústavu
 
Pro dva svěřence, kteří utekli z Dětských diagnostických ústavů Liběchov a Nový Jičín,  vyjížděla na základě upozornění všímavého občana hlídka hlučínských policistů dne 20. 6. 2010 do obce Ludgeřovice. Jak bylo na místě zjištěno, 14letá dívka i 16letý chlapec jsou tzv. notoričtí útěkáři. Po dívce bylo dokonce již v březnu 2010 vyhlášeno celostátní pátrání. Oba svěřenci byli hned následující den převezeni zpět do ústavů, kde si je vyzvedli příslušní vychovatelé.  
Manžel vyhrožoval vulgárními výrazy
 
Ze spáchání přečinu nebezpečného vyhrožování bylo dne 21. 6. 2010 sděleno podezření  29letému muži z Opavy. Ten totiž v průběhu měsíců května a června 2010, na chodbě u jejich bytu na opavském sídlišti,  dvakrát slovně vyhrožoval své ženě ublížením na zdraví a při tomto používal vulgární výrazy. Ve druhém případě ji pak navíc poškodil poštovní schránku, zámek u dveří jejího bytu a zlomil ji deštník, čímž způsobil škodu ve výši 1.900,- Kč.
Případem se zabývají opavští policisté, věc bude nadále šetřena formou zkráceného přípravného řízení.
 
Dopravní nehodovost
 
Opavští dopravní policisté šetřili v průběhu dne 21. června 2010 tři dopravní nehody, při kterých byla jedna osoba lehce zraněna. Hmotná škoda na majetku činila 175.000,- Kč.
Zpracovala: Pavla Šabacká

vytisknout  e-mailem