Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 21.6.2011

Opava - Odcizení kabelky z ruky poškozené v Hradci nad Moravicí a další...(8 případů) 

 

Dopravní nehodovost

V průběhu dne 21.6.2011 došlo v okrese Opava ke 2 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, bez zranění osob, kdy hmotná škoda na majetku činí 33.000,- Kč.


Odcizení litinových kanálových poklopů na ulici Mírové v obci Háj ve Slezsku, část Chabičov

Dne 21.6.2011 policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v přesně nezjištěné době od 19:00 hod. dne 20.6.2011 do 15:00 hod. dne 21.6.2011 na ulici Mírové v obci Háj ve Slezsku, část Chabičov odcizil 3 kusy litinových kanálových poklopů (mříží) o rozměru 40 x 40 cm, čímž byla poškozené organizaci Obec Háj ve Slezsku způsobena celková škoda ve výši 19.200,- Kč.


Odcizení kabelky z ruky poškozené mezi Hradcem nad Moravicí a obcí Bohučovice

Dne 21.6.2011 v době kolem 11:00 hod. neznámý pachatel spáchal na silnici mezi Hradcem nad Moravicí a obcí Bohučovice přečin „Krádež“ tím, že když projížděl dosud přesně neustanoveným osobním motorovým vozidlem kolem jdoucí poškozené ženy ročníku narození 1993 z Hradce nad Moravicí, tak z otevřeného okýnka dveří spolujezdce jí rukou strhnul z jejího levého ramene černobílou koženkovou kabelku bez hodnoty, ve které se nacházela černá peněženka v hodnotě 100,- Kč s finanční částkou na hotovosti ve výši 50,- Kč, parfém, pet láhev s pitím, pouzdro na nůžky a DVD obal s DVD nosičem, vše bez hodnoty, čímž jí byla způsobena celková škoda ve výši 150,- Kč. Vlivem stržení kabelky z ramene poškozená žena upadla na silnici, přičemž si zranění nezpůsobila. Neznámý pachatel pak vyhodil opodál kabelku i s věcmi z okýnka automobilu do příkopu, kromě peněženky s finanční částkou 50,- Kč, kterou si tak ponechal. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí.


Odcizení litinových kanalizačních mříží na ulicích v obci Kobeřice

V přesně neustanovené době ode dne 2.6.2011 do dne 21.6.2011 neznámý pachatel spáchal na ulicích Louky, Mlýnská, Dubová, 1. Máje v obci Kobeřice a rovněž i u silnice č.I/46 za obcí Kobeřice přečin „Krádež“ tím, že z kanalizačních vpustí odcizil 5 kusů litinových kanalizačních mříží o rozměrech 47 x 47 cm v celkové hodnotě 12.500,- Kč. Za obcí Kobeřice ve směru na obec Hněvošice, a to u silnice č.I/46 odcizil z vodovodní šachtice litinový poklop o rozměrech 70 x 70 cm v hodnotě 3.000,- Kč. Poškozené organizaci Obec Kobeřice tak byla způsobena celková škoda ve výši 15.500,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Kravařích.


Zajištění podnapilého muže na ulici Družstevní v obci Chuchelná

Dne 21.6.2011 ve 14:30 hod. policisté z obvodního oddělení PČR v Kravařích zajistili na ulici Družstevní v obci Chuchelná muže ročníku narození 1976 z Chuchelné, který chvíli předtím v předsíni společného trvalého bydliště, v jednom z rodinných domů, slovně napadl ženu ročníku narození 1936 z Chuchelné, kdy jí nadával slovy : „Ty stará pičo, kurvo“. Vzhledem k předchozím, již šetřeným případům ze strany kravařských policistů, vznikla důvodná obava, že pětatřicetiletý muž bude ve svém protiprávním jednání po odjezdu přivolané policejní hlídky pokračovat a proto bylo rozhodnuto o jeho zajištění a dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě, neboť orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager mu byla naměřena hodnota 1,30 promile alkoholu v jeho dechu. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a rovněž nebyla způsobena žádná škoda na majetku. Případ je šetřen jako přestupek proti občanskému soužití.


Odcizení okrasných stromů od resturace na ulici Štěpánkovické v Kravařích

Dne 21.6.2011 v době kolem 00:45 hod. neznámý pachatel spáchal před budovou restaurace U Mnicha na ulici Štěpánkovické v Kravařích přečin „Krádež“ tím, že z volně přístupného prostranství (po vytržení ze země) odcizil 4 kusy vzrostlých a zakořeněných okrasných stromků odrůdy Thuja o výšce přibližně 1 metr v celkové hodnotě 6.000,- Kč, kdy dále poškodil zlomením vzrostlý okrasný strom odrůdy stříbrný smrk o výšce 1 metru v hodnotě 2.000,- Kč. Poškozenému muži ročníku narození 1974 z Opavy-Kateřinek tak byla způsobena celková škoda ve výši 8.000,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Kravařích.


Zajištění podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 21.6.2011 v 18:20 hod. policejní hlídka z obvodního oddělení PČR v Opavě zajistila na ulici Otické v Opavě, a to u železničního přejezdu, muže ročníku narození 1974 z Opavy, který v silně podnapilém stavu telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158, že chce z osobních důvodů skočit pod vlak. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem zakročující policisté převezli sedmatřicetiletého muže na žurnál Psychiatrické léčebny v Opavě a zde ošetřující lékařka rozhodla o jeho umístění na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Celá záležitost je předmětem dalšího prošetřování a prověřování.


Dopravní nehoda podnapilého cyklisty mezi obcemi Pusté Jakartice a Hněvošice

Dne 21.6.2011 ve 23:55 hod. jel muž ročníku narození 1962 z Hněvošic na svém jízdním kole po silnici číslo I/46 ve směru od obce Pusté Jakartice na obec Hněvošice, kdy na přímém úseku vlivem své podnapilosti sám upadl na vozovku. Při havárii byl devětačtyřicetiletý muž lehce zraněn, kdy byl sanitním vozidlem RLP převezen do Slezské nemocnice v Opavě k ošetření. Podle lékařské zprávy utrpěl pohmoždění obličeje, tržné rány nosu a pravé ruky a oděrky dolních končetin s předběžnou dobou léčení 5 dnů. Výše jmenovaný cyklista se na výzvu podrobil odbornému měření dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Dräger s pozitivními výsledky a s naměřenými hodnotami 1,33 promile a 1,33 promile alkoholu v jeho dechu. Následně se podrobil i odběru biologického materiálu (krve). Při havárii došlo ke hmotné škodě na jízdním kole ve výši 500,- Kč. Celá záležitost je předmětem dalšího šetření.

Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem