Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 22.1.2012

Opava - Byli přistiženi při krádeži prošlého zboží z popelnic a další události (6 případů) 

Dopravní nehodovost
Dopravní policisté šetřili v průběhu neděle 22.ledna 2012 v rámci teritoria Územního odboru Policie České republiky Opava jednu dopravní nehodu, při které nedošlo ke zranění žádného z účastníků. Způsobená hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na částku 5.000,- Kč.
Silně podnapilý muž napadl svou manželku
Pětatřicetiletá žena dne 22.ledna 2012 ve 20:35 hodin telefonicky oznámila prostřednictvím tísňové linky čísla 158, že v místě bydliště, v jedné z obcí na Kravařsku, byla fyzicky napadena ze strany svého pětatřicetiletého manžela. Policistům sdělila, že je manžel agresivní a navíc že je v silně podnapilém stavu. Vzhledem k tomu, že podnapilý muž ani po opakované výzvě dorazivších policistů svého agresívního chování nezanechal a policisté měli důvodnou obavu z toho, že bude ve svém jednání pokračovat, muže zajistili. Následně ho převezli a umístili k vystřízlivění na opavskou protialkoholní záchytnou stanici. Na stanici podnapilému muži pomocí přístroje Drager naměřili v dechu hodnotu 2,34 promile alkoholu. Ke zranění napadené manželky nedošlo.
Věc šetří kravařští policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
Vloupání do motorového vozidla na ulici Ovocné v Opavě
Činu se dopustil neznámý pachatel v nočních hodinách z 21. na 22.ledna 2012 v Opavě na ulici Ovocné. Do zde zaparkovaného osobního automobilu tovární značky Mazda vnikl po rozbití okna pravých předních dveří. Z vozidla následně odcizil šedý plastový kufr s příklepovou vrtačkou značky Bosch v hodnotě 1.000,- Kč, přičemž rozbitím okna způsobil škodu ve výši 3.000,- Kč, to vše osmatřicetiletému muži z Opavy.
Opavští policisté neznámého pachatele podezřívají ze spáchání přečinu krádeže vloupáním.
 Vloupání do garáže
K případu vloupání do garáže nacházející se v garážovišti na ulici Hradecké v Opavě došlo v noční době z 21. na 22.ledna 2012. Neznámý pachatel u vrat jedné z tamních garáží odstranil visací zámek a vrata poté za použití nezjištěného předmětu vypáčil. Vnikl dovnitř a z garáže odcizil čtyři alu disky i s letními gumami a kompresor. Dále, po odstranění visacího zámku na skříňce pracovního stolu v garáži, z této odcizil elektrickou úhlovou brusku značky Dewalt, vibrační brusku, leštičku laku, elektronický šipkový terč, sadu gola klíčů a halogenové infra topidlo. Čtyřiapadesátiletému muži z Opavy odcizil neznámý pachatel z garáže věci v celkové hodnotě 20.800,- Kč, přičemž poškozením zařízení mu způsobil škodu ve výši 800,- Kč.
Případ šetří opavští policisté jako přečin krádež vloupáním.
Pokusili se odcizit prošlé zboží, byli však zadrženi zaměstnancem ostrahy hypermarketu
Policisté opavského obvodního oddělení sdělili dne 22.ledna 2012 dvěma mužům z Opavy (ve věku 32ti a 29ti let) podezření z přečinu krádeže, spáchaného ve stádiu pokusu.
Tohoto skutku se měli shora jmenovaní dopustit dne 22.ledna 2012 v 18:30 hodin v Opavě na ulici Olomoucké. Oba společně měli překonat 200 cm vysoké oplocení venkovního prostoru tamního objektu hypermarketu Albert. Z popelnic nacházejících se u nákladové rampy hypermarketu se pokusili odcizit vyhozené prošlé zboží, přičemž jim v tom zabránil osmatřicetiletý zaměstnanec ostrahy objektu, který na místo přivolal Policii ČR. Dorazivší opavští policisté oba jmenované předvedli na policejní služebnu a po sdělení podezření ze spáchaného skutku je propustili na svobodu. Případ šetří formou zkráceného přípravného řízení.
Další pokus krádeže prošlého zboží z objektu opavského hypermarketu
Opavští policisté zahájili dne 22.ledna 2012 úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže, z jehož spáchání, ve stádiu pokusu, je podezřelý devatenáctiletý muž z obce na Opavsku.
Shora uvedeného skutku se měl podezřelý muž dopustit dne 22.ledna 2012 ve 20:05 hodin v Opavě na ulici Olomoucké. Po překonání 200 cm vysokého oplocení měl vniknout do venkovního prostoru tamního objektu hypermarketu Albert. S úmyslem odcizit z popelnic u nákladové rampy prošlé vyhozené zboží, byl přistižen zaměstnancem ostrahy hypermarketu.
I v tomto druhém případě dorazili na místo činu policisté opavského obvodního oddělení, kteří lustrací ve svých databázích zjistili, že na shora jmenovaného vydal Okresní soud Opava v měsíci prosinci loňského roku příkaz k jeho zatčení. Policisté proto podezřelého muže zatkli a umístili ho do policejní cely Územního odboru Opava. O tomto informovali příslušného soudce, který požádal předvedení muže k okresnímu soudu na osmou hodinu dne 23.1edna 2012. Po provedení procesních úkonů soudcem, policisté tohoto muže v dopoledních hodinách dne 23.ledna 2012 propustili na svobodu. Případ pokusu krádeže šetří opavští policisté ve zkráceném přípravném řízení.
Zpracovala: Dagmar Schindlerová
 

vytisknout  e-mailem