Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 22.2.2010

Odcizení peněženky z kabelky a neoprávněný výběr peněz z bankomatu a další...(10 případů) 

Dopravně bezpečnostní akce

Dne 22.2.2010 v době od 05:00 hod. do 07:00 hod. proběhla v okrese Opava dopravně bezpečnostní akce se zaměřením na vše, co se týká provozu a řízení motorových i nemotorových vozidel (např. jízdních kol) na pozemních komunikacích. Celkem 23 policistů z Územního odboru Policie České republiky Opava zkontrolovalo 220 motorových vozidel, kdy bylo zjištěno 17 dopravních přestupků. Nebyl zjištěn žádný řidič ani cyklista, který by řídil po předchozím požití alkoholických nápojů nebo omamných či psychotropních látek a jedů.


Odcizení motorového vozidla na ulici Wolkerové ve Vítkově

Z parkoviště na ulici Wolkerové ve Vítkově neznámý pachatel odcizil v blíže neupřesněné době od 14:00 hod. dne 20.2.2010 do 11:00 hod. dne 21.2.2010 osobní motorové vozidlo značky VAZ 2101 žluté barvy, SPZ OVH 96-86, roku výroby 1980, kdy uvnitř se nacházely i doklady k tomuto automobilu. Poškozenému čtyřiapadesátiletému muži z Vítkova byla způsobena celková škoda ve výši 4.900,- Kč a případ šetří vítkovští policisté pro přečin „Neoprávněné užívání cizí věci“.


Vloupání do restaurace v obci Hlavnice

Dne 22.2.2010 v době od 00:15 hod. do 07:15 hod. neznámý pachatel vnikl přes nedostatečně zajištěné okno do budovy Obecní hospody v obci Hlavnice, odkud odcizil číšnický flek s finanční částkou na hotovosti ve výši 3.419,- Kč a dále ze zásuvky pod barem odcizil další finanční prostředky ve výši 1.900,- Kč, čímž byla sedmatřicetileté majitelce z Bruntálska způsobena celková škoda ve výši 5.319,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR ve Velkých Heralticích pro přečin „Krádež“.


Vloupání do autodílny v obci Stěbořice

V přesně neustanovené době od 18.2.2010 do 22.2.2010 neznámý pachatel spáchal v obci Stěbořice přečin „Krádež“ tím, že dosud nezjištěným způsobem vnikl do objektu autoopravny, odkud odcizil úhlovou brusku značky NAREX modré barvy, pneumatický utahovák s nástavcem na půl-palcové gola klíče značky FÖRCH celohliníkového provedení, půl-palcový pneumatický utahovák značky INGERSOLL celohliníkového provedení, sadu gola klíčů v černém plastové kufříku a hydraulické čerpadlo, čímž byla soukromé poškozené firmě ze Stěbořic způsobena celková škoda ve výši 20.720,- Kč. Případ šetří velkoheraltičtí policisté.


Odcizení jasanů na ulici Slezské v obci Štěpánkovice

V rozmezí od 8.2.2010 do 21.2.2010 neznámý pachatel neoprávněně pokácel a odcizil v tak zvané Hruškové aleji na ulici Slezské ve Štěpánkovicích 2 vzrostlé stromy (jasany) o výšce přibližně 12 m, čímž způsobil dvaaosmdesátiletému muži z Opavy škodu ve výši 6.000,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Kravařích.

 

Odcizení jízdního kola ze zahradního altánu na ulici Gudrichové v Opavě

V době od 11:30 hod. dne 21.2.2010 do 12:30 hod. dne 22.2.2010 neznámý pachatel spáchal na ulici Gudrichové v Opavě přečiny „Krádež“ a „Porušování domovní svobody“, poněvadž neoprávněně vnikl neuzamčenou branou na oplocený pozemek jednoho z rodinných domů, kdy z neuzamčené místnosti zahradního altánu odcizil pánské horské jízdní kolo značky Sundance Bike Track vínově-červené barvy v hodnotě 7.000,- Kč. Poškozenou osobou je místní třiasedmdesátiletý muž a případ šetří opavští policisté.


Únik nafty do kanalizace a potoka na ulici Na Pomezí v Opavě-Kylešovicích

Čtyřiačtyřicetiletým všímavým mužem z Opavy-.Kylešovic byli opavští hasiči i policisté informováni, že zhruba od 14-té hodiny dne 22.2.2010 teče z výpusti dešťové kanalizace do potoka zvaného Otický příkop na ulici Na Pomezí v Opavě-Kylešovicích, a to u křižovatky s ulicí Gudrichovou, nějaká ropná látka, pravděpodobně se jedná o naftu. Hasiči HZS Opava postavili kolem kanálové výpusti vzduchový sorpční válec s následným vyletím Cansorbu do koryta potoka, který má schopnost pohlcovat naftu. Na místě se nacházeli pracovníci Povodí Odry i SmVaK a rovněž zaměstnanec odboru Životního prostředí Magistrátu města Opavy. Provedeným šetřením bylo zjištěno, že nafta přitekla do potoka přes kanalizaci z ulice Gudrichové, kde mělo technickou závadu nákladní motorové vozidlo. Nebylo zjištěno, že by došlo k úhynu živočichů v potoce nebo v nedaleké řece, poněvadž se potok poté vlévá do řeky Moravice. Přesné množství uniklé nafty se nepodařilo zjistit, větší část ropné látky však byla zachycena a k ohrožení životního prostředí nedošlo. Případ je nadále v šetření ze strany opavských policistů.


Odcizení peněženky z kabelky při jízdě autobusem MHD Opava a následný neoprávněný výběr finančních prostředků z bankomatu pomocí platební karty

Dne 22.2.2010 v době kolem 14:45 hod. neznámý pachatel odcizil ženě ročníku narození 1959 z Opavy dámskou koženou peněženku šedé barvy v hodnotě 200,- Kč s finanční částkou na hotovosti 1.200,- Kč a se 2-mi platebními kartami, a to z její kabelky, kterou měla na rameni při přepravě autobusem MHD Opava linky číslo 221 ze zastávky u bývalé Národní kavárny na ulici Olomoucké do zastávky u vlakového nádraží ČD Opava-východ na ulici Jánské. Neznámá osoba pak dále za pomocí odcizených platebních karet provedla ještě téhož dne neoprávněný výběr finančních prostředků z peněžního automatu ve výši 15.000,- Kč. Shora uvedené poškozené ženě tak byla způsobena celková škoda ve výši 16.400,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě pro přečiny „Krádež“ a „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“.


Dopravní nehodovost

Za den 22.2.2010 došlo v okrese Opava celkem ke dvěma nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, bez zranění osob, kdy na majetku byla v souvislosti s touto nehodovostí způsobena hmotná škoda ve výši 15.000,- Kč.


Zajištění podnapilého muže na PZS Opava

Dne 22.2.2010 v době kolem 21:15 hod. byl na ulici Kylešovské v Opavě zajištěn policejní hlídkou z obvodního oddělení PČR muž ročníku narození 1991 z Opavy, který chvíli předtím v silně podnapilém stavu (orientační dechovou zkouškou byla u něj naměřena hodnota 1,33 promile alkoholu v jeho dechu) vykopl vstupní dveře do bytu své matky. Sedmatřicetileté ženě tak byla způsobena škoda ve výši 2.000,- Kč a případ je nadále šetřen pro podezření ze spáchání přečinu „Porušování domovní svobody“.

vytisknout  e-mailem